Tην Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015, στην αίθουσα “Ιωνία” της Βούλας, εξελίχθηκε μία εκδήλωση μνήμης για την εθνική επέτειο του “ΌΧΙ”, που προκάλεσε ρίγη συγκίνησης και προβληματισμού.

Η εκδήλωση περιελάμβανε ομιλίες, προβολή βίντειο με ιστορικά ντοκουμέντα του πολέμου και μουσική με τραγούδια της νίκης.

28h dogasΗ εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του επικεφαλής της “Δημοτικής Βούλησης” Δημοσθένη Δόγκα, ο οποίος στην ομιλία του επεσήμανε ότι: “την τιμητική τους σήμερα έχουμε όλοι εμείς οι παρευρισκόμενοι και οι εκλιπόντες, μα πάνω από όλα οι ήρωές μας που έζησαν απλά όπως εμείς αλλά πέθαναν δαφνοστεφανωμένοι, αιώνιοι και αθάνατοι”.

Αναλύοντας το νόημα της επετειακής εκδήλωσης, ανέφερε ότι “είμαστε εδώ για να θυμηθούμε τους λόγους που μας ενώνουν και λέμε “Όχι” απέναντι σε κάθε επίδοξο κατακτητή”. Ο Δημοσθένης Δόγκας ακόμη κατέδειξε το μέγεθος της ελληνικής θυσίας κατά τον πόλεμο του 1940 για να εξάρει τη “διαχρονική αξία του ελληνικού ιδεώδους”.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος των 3Β Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ευχαρίστησε τον Δημοσθένη Δόγκα για την πρωτοβουλία του και τόνισε ότι ρόλος του εορτασμού της επετείου είναι “να μας θυμίζει ότι το ελληνικό πνεύμα και η ελληνική ψυχή δεν καθυποτάσσεται, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε”.

Ο διεθνολόγος Γεώργιος Δρίτσας στην ομιλία του αναφέρθηκε στις μεγάλες θυσίες που προσέφερε η Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου για την ελευθερία της Ευρώπης, αλλά και ολόκληρου του κόσμου, καθώς και τις συνέπειες που υπέστη κατά τη διάρκεια του πολέμου και πολλά χρόνια αργότερα. Ηταν μια μεστή ομιλία που αποκάλυψε άγνωστες πτυχές της Ιστορίας.

Το βήμα ακολούθως πήρε ο ο Ανδρέας Κούκος, νομικός, ιστορικός και πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος με μια εκτενή αναφορά στην έκταση των απωλειών που υπέστη στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο η Ελλάδα, τόνισε το διεθνή αντίκτυπο της ελληνικής αντίστασης στον κατακτητή.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που ακολούθησε από το μουσικό σύνολο της Stacy Koulouris καθήλωσε την αίθουσα που σιγοτραγουδούσε τους γνώριμους σκοπούς της εποχής. Τα τραγούδια της Σοφίας Βέμπο, της Δανάης Στρατηγοπούλου, του Αττίκ και άλλων ταξίδεψαν το κοινό σε μια περασμένη εποχή ηρωισμού και θυσίας, ξυπνώντας μνήμες στους μεγαλύτερους και διδάσκοντας τους νεότερους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η δημοτική σύμβουλος Μ. Σίνα, πολλοί εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων.

Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η οικογένεια Δημοσθένη Δόγκα. Αρωγοί της ο Όμιλος “Νέοι Ορίζοντες Φιλίας” και οι εταιρείες Petit Catering, Μουσικά Όργανα Σπύρος Νάκας και Cosmos.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 50 guests και κανένα μέλος