Άτιμη κοινωνία! Εκεί που όλα του πάνε πρίμα του Γιώργου Παπανδρέου και η κυβέρνηση της Ν.Δ. αγωνίζεται φιλότιμα να τον κάνει πρωθυπουργό, βγαίνει ο τέως(;) σύμβουλός του και στενός του φίλος Γρηγόρης Βαλλιανάτος και μας θυμίζει-σε όσους το είχαν ξεχάσει-ποιές πράγματι είναι οι απόψεις του αρχηγού του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στα εθνικά μας θέματα...

Ελάτε παιδιά,...θάρρος!

(ή μήπως, θράσος)


Άτιμη κοινωνία! Εκεί που όλα του πάνε πρίμα του Γιώργου Παπανδρέου και η κυβέρνηση της Ν.Δ. αγωνίζεται φιλότιμα να τον κάνει πρωθυπουργό, βγαίνει ο τέως(;) σύμβουλός του και στενός του φίλος Γρηγόρης Βαλλιανάτος και μας θυμίζει-σε όσους το είχαν ξεχάσει-ποιές πράγματι είναι οι απόψεις του αρχηγού του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στα εθνικά μας θέματα. Και δη στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, όπου ως Υπουργός Εξωτερικών ακροβατούσε στα όρια της εθνικής μειοδοσίας, με συνέπεια κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο να έχουμε τη γνωστή-ανενόχλητη από την ελληνική κυβέρνηση- πλημμυρίδα αναγνωρίσεων των Σκοπίων ως Μακεδονία από τις μισές χώρες-μέλη του Ο.Η.Ε.


Δεν συμπλέει, απλώς, με τη Ν.Δ. στην εκχώρηση του όρου Μακεδονία στους Σκοπιανούς με το ψευτο-άλλοθι του γεωγραφικού προσδιορισμού, αλλά είναι η Ν.Δ. που προσχώρησε ως κυβέρνηση στην παλαιότερα εκφρασμένη μετά παρρησίας δική του θέση, πολύ πριν  αναλάβει το Υπ. Εξωτερικών.


Ο Γρηγ. Βαλλιανάτος, σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου από την εποχή που ο διαπρύσιος κήρυκας της ...«Παγκόσμιας Διακυβέρνησης» ήταν υπουργός Παιδείας, κρατά, φυσικά, αρχείο. Και μόλις αποπέμφθηκε από την θέση συμβούλου του αρχηγού του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ως αναγκαία θυσία στον βωμό του προεκλογικού προφίλ της αξιωματικής αντιπολίτευσης-εξ’ αιτίας των πρόσφατων δηλώσεών του περί «μακεδονικής» μειονότητας-  ...«κάκιωσε».

Σε συνέντευξή του, στον γνωστό για τις απόψεις του περί «εθνικών μειονοτήτων» στην Ελλάδα, δημοσιογράφο Τάκη Μίχα - που ο τελευταίος μετέφερε με άρθρο του σε δίκτυο δημοσιογράφων για τα Βαλκάνια - ο Γρηγ. Βαλιανάτος «μπενάβισε», συγνώμη, δήλωσε τα εξής: «Όλοι ήξεραν τις απόψεις μου όλα αυτά τα χρόνια και ποτέ δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα. Εξ’ άλλου, όταν μίλησα σε συγκέντρωση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. λίγα χρόνια πριν και αναφέρθηκα στην ύπαρξη τουρκικής και μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα, όλοι οι συμμετέχοντες χειροκρότησαν, συμπεριλαμβανομένου και του αρχηγού του κόμματος, Γιώργου Παπανδρέου»(!!!)».


Με αφορμή την απόλυση του συμβούλου του Γ, Παπανδρέου (βλέπε θυσία της «Ιφιγένειας» για να πνεύσουν ούριοι άνεμοι στα πανιά του ΠΑ.ΣΟ.Κ.), ο Τάκης Μίχας περιγράφει μιά πολύ συγκινητική ιστορία διωγμών εναντίον όσων υποστηρίζουν την «μακεδονική μειονότητα» στην χώρα μας, εγκαλώντας παράλληλα τον αρχηγό του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για ασυνέπεια προς τις θέσεις της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, της οποίας είναι πρόεδρος. Και βέβαια, ο Γρηγ. Βαλιανάτος έχει κάθε λόγο να διαμαρτύρεται για την άδικη αποπομπή του, μόνο και μόνο επειδή εξέφρασε ανοιχτά την κοινή με τον Γ. Παπανδρέου πεποίθησή του, περί υπάρξεως τουρκικής και μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα. Αυτή τους όμως η γνωστή συμπόρευση είναι «περσινά ξινά σταφύλια». Αλλού βρίσκεται η είδηση και το ζήτημα.

Στο ότι, δηλαδή, οι Σκοπιανοί εκμεταλλεύονται πάντοτε στο έπακρο τέτοιες δηλώσεις «ελληνικής» προελεύσεως και τις υψώνουν παντιέρα στην προπαγάνδα τους. Διότι μόνο τυχαίες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν οι πρόσφατες δηλώσεις υπουργών της σκοπιανής κυβέρνησης, που με μικροπαραλλαγές υποστηρίζουν ότι «στην Ελλάδα υπάρχουν φωνές που λένε την αλήθεια και αντιμετωπίζονται εχθρικά για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης». Με άλλα λόγια οι καλοί μας γείτονες μας εγκαλούν για υποκρισία και με το δίκιο τους. Όταν τα τέσσερα από τα πέντε κόμματα της Βουλής των Ελλήνων συναινούν στην παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς, με «γεωγραφικό προσδιορισμό» βεβαίως, βεβαίως, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι η υφαρπαγή της ονομασίας ήδη χρησιμοποιείται διεθνώς ως άρμα ψευδο-ταυτότητος, ψευδο-ιστορίας και ψευδο-αλυτρωτισμού, δικαιολογούνται πλήρως οι Σλάβοι γείτονές μας να μας καλούν να προχωρήσουμε «γενναιοφρόνως» σε ένα ακόμα βήμα στον εθνικό μας κατήφορο.


Να αναγνωρίσουμε, δηλαδή, την ύπαρξη «μακεδονικής μειονότητας», στην «νότια» Μακεδονία, ή την «κάτω», ή την «Μακεδονία του Αιγαίου», την «σκλαβωμένη» από τους Έλληνες. Άλλωστε μας πιέζουν «ευγενικά» και οι Αμερικανοί στο να κάνουμε αυτό το γενναίο βήμα. Μας κάνουν ...«μασάζ»(!) κατά την προσφιλή έκφραση του Χένρι Κίσσινγκερ, όταν ως Υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α. υπαγόρευε σε χουντικούς και μεταπολιτευτικούς κρατούντες εν Ελλάδι να παραμένουν αδρανείς στις προελάσεις του «Αττίλα 1 και 2» στην Κύπρο.

Με άλλα λόγια είναι σαν να μας λένε: «Αφού τα κατεβάσατε που τα κατεβάσατε τα παντελόνια σας ως τα γόνατα, κατεβάστε τα και ως τη γη. Σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου. Μη ντρέπεστε, θάρρος»!

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 184 guests και κανένα μέλος