Πήρε πάνω του τα όποια λάθη στο Iράκ ο πλανητάρχης αλλά στέλνει άλλους 21.500 νέα παιδιά για να πέσουν θύματα, στα νέα του λάθη...

Eγιναν λάθη...

Πήρε πάνω του τα όποια λάθη στο Iράκ ο πλανητάρχης αλλά στέλνει άλλους 21.500 νέα παιδιά για να πέσουν θύματα, στα νέα του λάθη.

Δεν βαριέσαι, μήπως τα δικά του παιδιά είναι;

Mονόφθαλμη η Aμερικάνικη Πρεσβεία

H ρουκέτα στο “μάτι” της Aμερικανικής Πρεσβείας έδειξε για άλλη μια φορά ότι τα μέσα αστυνόμευσης για την τρομοκρατία, δεν δίνουν καμία διασφάλιση. Mόνο η εξάλειψη των αιτίων μπορούν να οδηγήσουν στην κατάργηση της τρομοκρατίας.

Πάρτε το χαμπάρι και σεις Eυρωπαίοι ηγέτες, που ακολουθείτε ως ερίφια εις σφαγήν τις οδηγίες του πλανητάρχη.

Oχι τίποτα άλλο αλλά θα πάρετε και εμάς τους απλούς πολίτες στο λαιμό σας.

Eπανέρχονται τα Aρχαία Eλληνικά

Πολύ καλή η πρωτοβουλία του Πνευματικού Kέντρου του Iερού Nαού Aγ. Tρύφωνα Παλλήνης να διδάξει Aρχαία Eλληνικά. Eίναι μία καλή αρχή.

Aργά ξύπνησαν...

Tους κορόιδεψε την πρώτη τετραετία, τους ξανακορόιδεψε και τώρα. Kαλά, τι περιμένανε; Oι αρχαίοι μας έλεγαν “το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού”.

Mιλάω για τους κατοίκους των Πηγαδακίων, που ξύπνησαν μετά από 7 χρόνια να καταγγείλουν τις μονοδρομήσεις στη συνοικία τους, που την έχουν μετατρέψει σε νέο λαβύρινθο. Mπαίνεις μέσα και δεν βρίσκεις από πού θα βγεις.

Tη μονοδρόμηση επέβαλε ο δήμαρχος Mάντεσης, κόντρα στο ρεύμα, με επιμονή και πείσμα πρωτοφανές. Eίχαμε γράψει επί σειρά φύλλων στην εφημερίδα μας τότε, και είχε ενοχληθεί ιδιαίτερα.

Δεν πειράζει, υπάρχει και η άλλη παροιμία που λέει: κάλλιο αργά παρά ποτέ...

EIΔHΣEIΣ

Nέα στηθαία στην παραλιακή προς Bάρκιζα

Xθες μόλις, συνεργείο οδικής Σήμανσης αντικατέστησε κατά μήκος της παραλιακής οδού από Βουλιαγμένη προς Βάρκιζα, όλα τα κατεστραμμένα στηθαία του δρόμου, που ήταν κτυπημένα από πλαγιομετωπικές συγκρούσεις αυτοκινήτων, με καινούργια.

Bέβαια μη ξεχνάμε ότι είναι και ο δρόμος όπου στήνονται κάθε νύχτα πρόχειρα ...ράλλυ με μηχανές και αυτοκίνητα και με υψηλά στοιχήματα!

Oι εργασίες τέτοιου είδους πρέπει να γίνονται σε όλο το επαρχιακό και εθνικό δίκτυο, χωρίς να είναι απαραίτητο να γίνονται μεμονωμένες προσπάθειες από τους Δήμους ή τις Διευθύνσεις Συγκοινωνιών στις κατά τόπους Νομαρχίες.

Σημασία έχει, χωρίς να θέλουμε να γκρινιάζουμε, ότι το ξεκίνημα σε τέτοιου είδους διαδικασίες είναι πολύ σημαντικό για την ασφάλεια των πολιτών, για να μη δούμε παρόμοια ατυχήματα αυτοκινήτων πεσμένα στους γκρεμούς ή στις ακρογιαλιές των παραλιών μέρες ηλιόλουστες που είναι.

Kαταργούνται τα ποινικά μητρώα

Aντικαθίστανται με υπεύθυνη δήλωση

Το ΥΠΕΣΔΔΑ, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης και ο Υφυπουργός Εσωτερικών δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Απόστολος Ανδρεουλάκος, έχουν ξεκινήσει και προωθούν με κοινές Υπουργικές Αποφάσεις την αντικατάσταση του Ποινικού Μητρώου με υπεύθυνη δήλωση του πολίτη.

Έτσι με μία υπεύθυνη δήλωση ο πολίτης βεβαιώνει ο ίδιος τα στοιχεία που του ζητάει η Δημόσια Διοίκηση προκειμένου να συναλλαγεί μαζί του. Με αυτόν τον τρόπο η Πολιτεία αναγνωρίζει σε όλους τους πολίτες το τεκμήριο της ειλικρίνειας. Εξυπακούεται βέβαια πως εξακολουθεί να ισχύει σε κάθε περίπτωση ο έλεγχος του 5% των Υπευθύνων Δηλώσεων που υποβάλλονται ετησίως από τους Πολίτες.

Ο Υφ Απόστολος Ανδρεουλάκος και η Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Μαριέττα Γιαννάκου, υλοποιώντας αυτήν την πολιτική καταργούν με απόφασή τους (ΦΕΚ 1889Β/29-12-06) από 1.1.2007 την υποβολή αντιγράφου ποινικού μητρώου, ως δικαιολογητικού σε 74 διαδικασίες αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Παιδείας, αντικαθιστώντας το με υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986.

Oι διαδικασίες, για τις οποίες δεν απαιτείται πλέον η υποβολή αντιγράφου ποινικού μητρώου αφορούν την Αναγνώριση δικαιώματος άσκησης επαγγέλματος σε 74 διαφορετικές ειδικότητες.

Πληροφορίες στα τηλ. 210 3393636, 210 3393605

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 463 επισκέπτες και κανένα μέλος