Η Προ-ελληνικότης των Μιξοβαρβάρων Ανθ-ελλήνων και η Πρωτο-ελληνικότης των Παν-Ελλήνων!

Η Αυτο-χθονία των Αιγαιο-Πελασγών / Πρωτο-Ελλήνων και η Αυτο-κτονία των Νεο-Ελλήνων!

Ex Aegaeo - Pelasgis Lux. Ex Oriente Obscuritas*!

«Χαλεπόν λληνα μμεναι» (= είναι δύσκολο να ‘σαι Έλλην και να παραμένεις Ελλην, αλλά είναι τόσο ΥΠΕΡΟΧΟ που δεν περιγράφεται με λόγια).

ΤΕΤΤΙΓΟΦΟΡΟΙ = ΠΗΛΑΓΟΝΕΣ = ΔΡΑΚΟΝΤΟΠΟΔΕΣ = ΣΕΛΑΗ - ΓΕΝΕΤΑΙ = ΣΕΛΑΗ -ΦΟΡΟΙ**

Οἱ γχεσίμωροι Πελασγοί (ΙΛΙΑΣ, Β’ 840)

Οἱ Δοί τε Πελασγοί (ΙΛΙΑΣ, Κ’ 429)

«Ο γάρ μή ργιζόμενοι φ ος δε λίθιοι δοκοσιν εναι» (Αριστοτέλης, Ηθικά Νικομάχεια 1126α)

(= όσοι δεν επαναστατούν - εξεγείρονται γι’ αυτά που πρέπει, δίνουν την εντύπωση του βλάκα, ...κα!)

«στις δέ ταίρους δέδοικε, δολος ν λέληθεν αυτόν» (Αντισθένης ο Κυνικός 445-360)

(= όποιος φοβάται τους άλλους, γίνεται δούλος χωρίς να το καταλάβει).

Η καλπάζουσα και αφηνιάζουσα επικαιρότητα μάς υποχρέωσε να ανακρούσομεν πρύμναν λόγω των εκτάκτων πολιτικών εξελίξεων, εννοώ το δημοψήφισμα (referendum) της 5-7-2015. Βλέπετε τα πολιτικά πράγματα (ψευδή) πάντα έλκουν το ενδιαφέρον των ανθρώπων περισσότερο από τα πολιτιστικά (αληθή) και συγκεντρώνουν την προσοχή τους.

Εμείς όμως, μετά το διάλειμμα αυτό, συνεχίζουμε ακάθεκτοι, ακάθιστοι αλλά και σταθερά προσηλωμένοι και προσανατολισμένοι το ταξείδι μας στο παρελθόν για να ανακαλύψουμε την ταυτότητά μας και την καταγωγή μας, που, όπως πιστεύουμε, θα ‘ναι το ισχυρότερο διαπραγματευτικό όπλο σε όσους μας αμφισβητούν.

Αν ξέρεις πού πας, έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να φτάσεις εκεί. Εμείς ξέρουμε πού πλέουμε, όχι σε αχαρτογράφητα νερά, όπως οι πολιτικοί μας γι’ αυτό και θα οδηγήσουμε το πλοίο σώο και αβλαβές στο λιμάνι και δεν θα το ρίξουμε στα βράχια.

Παίρνω το νήμα από κει που είχα σταματήσει στο προηγούμενο φύλλο (27-6-2015).

Ο σύγχρονος πνευματικός Οδυσσέας της φυλής μας Ν. Καζαντζάκης στην “Ασκητική” του μάς υπενθυμίζει και μας παροτρύνει να ξεχρεώσουμε τρία ηθικά χρέη που χρωστάμε κατά τη διάρκεια της ζωής μας, πέρα από το επαχθές και μη βιώσιμο οικονομικό χρέος, που δεν πρόκειται ποτέ να απαλλαγούμε απ’ αυτό, όσο κι αν είμαστε αισιόδοξοι.

α) Να νιώσεις μέσα σου όλους τους Προγόνους

β) Να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους και

γ) Να παραδώσεις στο γιο τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει.

Φαντάσου να μάθαιναν οι πρόγονοί μας, που δεν τρόμαξαν από κατακτητές πως οι απόγονοί τους τρόμαξαν από δανειστές!!!

Από μας θα εξαρτηθεί το τελικό αποτέλεσμα. Από μας θα εξαρτηθεί ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ή η ΚΟΛΑΣΗ που θα χτίσουμε. Η μοίρα μας βρίσκεται στα χέρια μας!!! (Οδ. Ελύτης)

Εξάλλου ο Μέγας Κωμικός της Νεότερης Κωμωδίας Μένανδρος προειδοποιούσε «ψευδόμενος ουδείς λανθάνει πολύν χρόνον» (= κανένας ψεύτης δεν αποφεύγει για πολύ το ξεσκέπασμά του).

Οι Πελασγοί αποκαλούνται από το γερο-παππού της φυλής μας Ομηρο εγχεσίμωροι = οι μαχόμενοι με κοντάρια οι πολεμικοί, οι ανδρείοι. Μάλιστα αναφέρεται στα “φύλα Πελασγών” για να υποδηλώσει αξιόλογον πλήθος χρησιμοποιεί πληθυντικό αριθμό αντί ενικού “φύλον”.

Μέγα δε έθνος οι Πελασγοί, σύμφωνα με το Γεωγράφο Στράβωνα, που το αποδεινύει, αφού μετανάστευσαν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου ως πλάνητες ή πλανήτες που σημαίνει περιφερόμενοι, περιπλανώμενοι και συνεχώς μετακινούμενοι κυρίως με τα πλοία και όχι με τα κοπάδια!

Ο δε μέγας περιηγητής Παυσανίας (= ο παύων την ανίαν και την άνοιαν) αναφέρει πως ήσαν “σποράδες” = διασκορπισμένοι “πανταχού της γης”.

Επιπλέον υποστηρίζει ο Γεωγράφος ότι πλάνητες ήταν και οι Λέλεγες (= λελέκια, πελαργοί) καταγόμενοι από τον Λέλεγα αρχαιότατο βασιλιά της Λακεδαίμονος. Ο Μέγας σύγχρονος Γλωσσο-κτόνος θεωρεί τη λέξη τούρκικη “leylek”.

Η λέξη παράγεται από το λέγω που σημαίνει συλλέγω, οι συνειλεγμένοι = οι συγκεντρωθέντες από πολλών εθνών και ότι ήταν καρικόν έθνος, απ’ όπου και Λελέγων πόλη λεγόταν η μητρόπολη των Καρών. Ήταν λαός πλανώμενος διά θαλάσσης, επιχειρηματίας (έκανε επιχειρήσεις - αποικίες - ταξείδια) συγγενείς των Ταφίων και Τηλεβοών και συναντώνται σε όλα τα μέρη της Ελλάδος και στα παράλια της Μικράς Ασίας.

Και συνεχίζει ο μέγας Γεωγράφος: «και οι Πελασγοί και οι Καύκωνες πολλαχού της Ευρώπης το παλαιόν πλανώμενοι», και πελασγικόν πεδίον ιστορεί πως υπήρχε στη θεσσαλική Λάρισσα και ότι απ-οικίστηκε ολόκληρη η Ιωνική παραλία που αρχίζει από τη Μυκάλη και ότι οι Χιώτες είχαν οικιστές τους Πελασγούς από Θεσσαλία.

Γιατί το έθνος των Πελασγών είναι πολύ-πλανον και έτοιμον (= πρόθυμον επιρρεπές) εις πανάστασιν (<απανίσταμαι = μετοικώ, μεταναστεύω).

«Το Πελασγικόν έθνος κάρτα (= πολύ) πολυπλάνητον

(= οι πλανώμενοι μακράν και πολύν καιρόν) και αυξηθέν κάποτε επί πολύ ταχύ εξέλιπε.

Οι Πελασγοί αφού πολλαπλασιάστηκαν/πλήθυναν αργότερα αφομοιώθηκαν και συγχωνεύτηκαν από τις νέες κυρίαρχες πολιτιστικές ομάδες των Αχαιών - Ιώνων - Δωριέων.

Και η Λήμνος και η Ίμβρος κατοικήθηκε από Πελασγούς (Ηρόδοτος).

Κι οι Αργείοι ήταν Πελασγοί. Ο Δαναός κατοίκησε την ακρόπολη των Αργείων και τους μετονόμασε από Πελασγιώτες σε Δαναούς), «πάλαι Πελασγοί, Δαναΐδες δεύτερον». Πολλαχο μέν ον γς Πελασγοί (πέλας + γη/γιοι) και ένα κομμάτι αυτού του έθνους οι Πελασγοί από τη Λάρισσα αποίκισαν την Τρωάδα.

Εμείς σεμνυνόμεθα ἐπί τῶ γηγενείς εναι και λαζονευόμεθα (γιατί όχι;) είναι η μόνη περίπτωση που η Ύβρις δεν επιφέρει την Νέμεσιν, και οκ ασχυνόμεθα για την αυτοχθονία μας και την αρχαιότητά μας.

Χιλιάδες (εκατοντάδες χιλιάδες σχόλιο δικό μου) χρόνους περπατάμε. Λέμε τον Ουρανό “Ουρανό” και τη θάλασσα “Θάλασσα”. (Οδ. Ελύτης)

 

* obscuritas = σκότος, επισκότηση, ασάφεια, αγένεια, σκοταδισμός, αμάθεια.
** τέττιξ-ιγος = τζίτζικας. Οι φέροντες στην κεφαλή τέττιγα ως έμβλημα της αυτοχθονίας τους.

πηλόγονος ή πηλογενής = ο γεννημένος από πηλό, ο γηγενής, επίθετο - προσωνυμία των Γιγάντων, που μόνο σε Γίγαντες προσιδιάζει, όπως είναι το ελληνικό γένος.

δρακοντόποδες = οι έχοντες αντί ποδών δράκοντες· προσωνυμία των Γιγάντων· δρακοντογενείς = οι καταγόμενοι εκ δρακόντων (= θεριών) προσωνυμία των Θηβαίων και γενικότερα των Παν-Ελλήνων για την αυτοχθονία τους και την ανδρεία τους.

σελαηφόροι ή σελαηγενέται = γεννήτορες του φωτός - φωτοφόροι - φωτοδότες - φωτοβόλοι - φωτόκοσμοι.

Πέτρος Ιωαννίδης
φιλόλογος καθηγητής 2ου ΓΕΛ Βούλας

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

 

 

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 139 guests και κανένα μέλος