AEI-ΕΛΛΗΝΕΣ ή ΑΕΙ-ΣΠΗΛΑΙΟΒΙΟΙ - ΑΕΙ-ΔΕΣΜΩΤΕΣ

Μετά το προ-μυητικό στάδιο της Ψυχικής και Πνευματικής προετοιμασίας για την εκκίνηση του μακρινού και επίπονου ταξειδίου, όπως σας είχαμε προ-αναγγείλει στα δύο προηγούμενα φύλλα (6 και 13 Ιουνίου), άρχεται ο απόπλους με στόχο να γνωρίσουμε καλά τον εαυτό μας (Γνώθι Σαυτόν), την καταγωγή μας και την ταυτότητά μας.

Ενα ταξείδι πίσω στο χρόνο, στο παρελθόν, για να γνωρίσουμε την αληθινή μας ιστορία, να αναγεννηθούμε και να ανα-ζωογονηθούμε.

Το ταξείδι σάς δείχνει το δρόμο (=τρόπο) πώς θα σπάσετε τις αλυσίδες σας και θα βγείτε έξω από το σπήλαιο του Πλάτωνα που είστε δεσμώτες, απ-ελευθερωμένοι και απο-καθαρμένοι αντικρίζοντας το ΑΛΗΘΙΝΟ ΦΩΣ της “πραγματικής” πραγματικότητας κι όχι τις σκιές και τα είδωλα των πραγμάτων, πώς δηλαδή θα αποκτήσετε ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑ και όχι ΨΕΥΔΗ (ΕΙΚΟΝΙΚΗ) εκ-παίδευση, όπως αυτή που δυστυχώς παρέχεται σήμερα, αρκεί όμως να το θελήσετε εσείς οι ίδιοι (αν θέλεις, μπορείς).

Πολλοί ασφαλώς και δικαιολογημένως θα ακούνε (διαβάζουν!) για πρώτη φορά το όνομα “ΠΕΛΑΣΓΟΙ” ενώ αντιθέτως το όνομα “ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ” θα το έχουν ακούσει και διαβάσει πάμπολλες φορές.

Κι αυτό γιατί το ελληνικό εκ-παιδευτικό σύστημα δε φρόντισε επιμελώς ή αμελώς! ούτε μια φορά να κάνει νύξη (προκαλεί όμως πολλή νύστα) γι’ αυτά τα πανάρχαια πρωτο-ελληνικά φύλα που ήταν εγκατεστημένα σ’ ολόκληρη τη λεκάνη της Μεσογείου, από το Φάση ποταμό στα βάθη του Ευξείνου Πόντου, έως τις Ηράκλειες στήλες, ήτοι το στενό του Γιβραλτάρ σήμερα, όπως αναφέρει ο θείος Πλάτων στο έργο του Φαίδων 109β.

«τι τοίνυν, φη, πάμμεγά τι εἶναι αὐτό, καί ἡμᾶς οἰκεῖν, τούς μέχρι Ἡρακλείων στηλῶν ἀπό Φασηλίδος, ἐν σμικρῶ τινι μορίω, ὥσπερ περί τέλμα, μύρμυκας ἤ βατράχους, περί τήν θάλασσαν οἰκοῦντας καί ἄλλους ἄλλοθι πολλούς ἐν πολλοῖσι τοιούτοις τόποις οἰκεῖν.».

«Επειτα συνέχισε ο Σωκράτης, η γη είναι κάτι το υπέρμεγα (= υπερβολικά μεγάλη) κι εμείς (= οι ΕΛΛΗΝΕΣ) που κατοικούμε από τον Φάση μέχρι τις Ηράκλειες στήλες καταλαμβάνουμε ένα μικρό μόριο της γης κατοικούντες γύρω από τη θάλασσα (= Μεσόγειο) όπως τα μυρμήγκια ή τα βατράχια γύρω από ένα βάλτο/έλος και άλλοι πολλοί αλλού (= σε άλλα μέρη) Έλληνες κατοικούν σε πολλούς παρόμοιους τόπους».

Πολλοί θα εκπλαγείτε αργότερα, όταν μάθετε και γνωρίσετε ότι οι Αιγαιο-Πελασγοί είναι οι προπάτορές μας κι ότι εμείς καταγόμαστε απευθείας απ’ αυτούς.

Το βασανιστικό και εύλογο ερώτημα κάθε έλλογου όντος, που γεννάται είναι ΔΙΑ ΤΙ; δεν μας τα ‘μαθαν στα δώδεκά μας χρόνια που καθίσαμε στα θρανία;;;

Την απάντηση δεν θα σας την παρα-δώσω έτοιμη, αφού ο στόχος του άρθρου και της στήλης είναι ο κάθε ανγνώστης να ψάχνει το ΕΤΥΜΟΝ (=ΑΛΗΘΕΣ - ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ - ΓΝΗΣΙΟ) μόνος του και να βγάζει τα δικά του προσωπικά συμπεράσματα. Ο καθένας σας έχει την ευθύνη της επιλογής του να είναι ψαγμένος ή ψυγμένος, όπως λέει και ο Πλάτων στην “Πολιτεία” του.

«Ατία ἑλομένου, θεός δ᾽αναίτιος». «Ο θεός δεν ευθύνεται, αν εσύ έκανες λανθασμένη επιλογή».

Και δυστυχώς μέχρι σήμερα έχουμε κάνει πολλές λανθασμένες επιλογές. Καιρός είναι να αφ-υπνιστούμε και να αρχίσουμε να επιλέγουμε τις ορθές!

Έπεται συνέχεια του ταξειδίου

Πέτρος Ιωαννίδης

φιλόλογος καθηγητής 2ου ΓΕΛ Βούλας

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 268 guests και κανένα μέλος