Αγαπητοί συμπολίτες,

Λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014 η Δημοτική Αρχή τοποθέτησε μεγαλοπρεπή διαφημιστική πινακίδα στην πλατεία του Ιερού Ναού της Αναλήψεως για το έργο της ανάπλασης. Ο κος Δήμαρχος εξήγγειλε στην προεκλογική του ομιλία ότι το έργο θα ξεκινήσει άμεσα.

Σήμερα, μετά από 13 μήνες... η πλατεία παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης. Έχει μεταβληθεί σε άναρχο χώρο στάθμευσης με αυτοκίνητα να σταθμεύουν ακριβώς έξω από την είσοδο του Ιερού Ναού. Όλοι οι δημότες διερωτώνται γιατί η ανάπλαση δεν έχει ακόμα ξεκινήσει και από τη Δημοτική Αρχή δεν υπάρχει καμία ενημέρωση.

Δυστυχώς άστοχοι χειρισμοί της, έχουν οδηγήσει σε σημαντική καθυστέρηση και στην απώλεια της χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ. Στο διάστημα 2011-2013 η Δημοτική Αρχή έχασε πολύτιμο χρόνο επιμένοντας να χρηματοδοτηθεί η ανάπλαση από το ΕΣΠΑ με τον υπερφίαλο προϋπολογισμό των 2.700.000 € !. Ακόμα και όταν το έργο εντάχθηκε στα τέλη του 2013 με σημαντικά μειωμένο προϋπολογισμό 818.000 € χάθηκε πολύτιμος χρόνος 3,5 μηνών μέχρι να ξεκινήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες. Έτσι φθάσαμε στον Απρίλιο του 2014 όπου από το κεντρικό κράτος επισημάνθηκε το πρόβλημα των υπερ-δεσμεύσεων στο ΕΣΠΑ. Η δημοτική αρχή αν και γνώριζε το πρόβλημα, προεκλογικά ανάρτησε την πινακίδα και υποσχέθηκε ψευδώς ότι το έργο ξεκινά άμεσα.

Το Φεβρουάριο του 2015 το έργο απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ και το Μάιο του 2015 το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε (ΑΔΑ: 72ΟΝΩΛ6-1ΩΓ ) την κατασκευή της Ανάπλασης με ιδίους πόρους - 413.000 € - του Δήμου. Οι πόροι αυτοί θα στερηθούν από άλλες ανάγκες, όπως κοινωνικές υποδομές και έργα σε εκτός σχεδίου περιοχές.

Στη σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητήσαμε από τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της ενώπιον των Δημοτών και να αναγνωρίσει τα λάθη της. Δυστυχώς η ευθιξία αυτή δεν υπήρξε.

Αγαπητοί Συμπολίτες δυστυχώς για ακόμα μια φορά οι άστοχες και ερασιτεχνικές ενέργειες της Δημοτικής Αρχής οδηγούν σε απώλεια πόρων και στη διατήρηση της κακής εικόνας της πόλης μας.




Πρωτοβουλία Πολιτών Κορωπίου

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 75 guests και κανένα μέλος