Προσβάλλει την αισθητική της πόλης και των κατοίκων της η τοποθέτηση δύο παλιών βαρκών στην είσοδο της Ανθοκομικής Έκθεσης Βάρκιζας, επί της παραλιακής λεωφόρου, από τη δημοτική αρχή Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Πρόκειται για βάρκες ερείπια, αφρόντιστες επί χρόνια, με όλα τα σημάδια της φθοράς πάνω τους, που μόνο απορίες προκαλούν στους διερχόμενους για το λόγο τοποθέτησής τους στις νησίδες της λεωφόρου. Διότι μόνο διακοσμητικές δεν είναι... (μιλούν οι φωτογραφίες)!!!

Πέρα από το αισθητικό κομμάτι, δημιουργούνται εύλογες απορίες για τον τρόπο που λειτουργεί η δημοτική διοίκηση. Οφείλουμε να δημοσιοποιήσουμε σήμερα, 5 μήνες μετά, ότι τον Δεκέμβριο του 2014 η Δημοτική Βούληση Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης προσφέρθηκε μετά από αίτημα κλιμακίου της διοίκησης του ΟΑΠΠΑ (Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής) με δαπάνες της παράταξης να φέρει στον Δήμο μας από παραδοσιακό ναυπηγείο της Χαλκίδας όπου συντηρούνταν, την παραδοσιακή βάρκα “Εύβοια” η οποία εμφανίστηκε στην ταινία του Παντελή Βούλγαρη “Μικρά Αγγλία”. Πρόκειται για ένα εξαίσιο και καλοδιατηρημένο δείγμα της παραδοσιακής ελληνικής ναυπηγικής.

Τότε, η προσφορά της “Δημοτικής Βούλησης”, που είναι επικεφαλής ο Δημοσθένης Δόγκας, να αποτελέσει το όμορφο αυτό σκαρί μέρος του χριστουγεννιάτικου στολισμού της Βάρκιζας μετά την άφιξή της στον Δήμο μας, τελικώς απορρίφθηκε από τη Δημοτική Αρχή με διάφορες προφάσεις.

Αναρωτιόμαστε όμως, αφού η ιδέα της “Δημοτικής Βούλησης” για διακόσμηση του δημόσιου χώρου με παραδοσιακά σκάφη άρεσε στους υπεύθυνους του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, αλλά απορρίφθηκε η συγκεκριμένη πρόταση, γιατί επέλεξαν σήμερα τα χειρότερα δείγματα του είδους; Και επιπλέον: Τι τους απέτρεψε τον Δεκέμβριο από το να δεχτούν την προσφορά της Δημοτικής Βούλησης;

Η “Δημοτική Βούληση” Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 92 guests και κανένα μέλος