Παλλήνη


Με την κατασκευή του νέου αεροδρομίου Αθηνών στα Σπάτα επήλθε και μια άνοδος στην οικιστική ανάπτυξη των γύρω περιοχών, μεγαλώνοντας τα χωριά σε κοινότητες, τις κωμοπόλεις σε πόλεις. Τα ως το 2001, κυρίως αγροτικά περίχωρα της Αθήνας, εξελίχθηκαν και συνδέθηκαν κατασκευάζοντας νέους δρόμους ή διαπλατύνοντας τους υπάρχοντες. Δυστυχώς, η αλλαγή αυτή δεν έγινε κατόπιν ολοκληρωτικού πολεοδομικού σχεδιασμού, αλλά με τον γνωστό ''Ελληνικό τρόπο''. Ακόμα και όταν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να γίνει κάτι σωστά εμείς το καταλύουμε για να το φτιάξουμε όπως βολεύει τον καθένα την εκάστοτε στιγμή.

Παλλήνη: Υπήρχε σαν πόλη πάνω και κάτω απ' την παλιά οδό Μαραθώνος και τριπλασιάστηκε σε πληθυσμό ως το 2011. Επιμένω στο οδό και όχι λεωφόρο· δεν νοείται τέτοια με δυο λωρίδες ανά κατεύθυνση και με τη μια συνέχεια με σταθμευμένα οχήματα. Χωροταξικά επεκτάθηκε εκατέρωθεν της οδού, κυρίως δυτικά, έχει ακανόνιστη δρομοθέτηση (εκτός της συνοικίας κάτω απ' το λόφο Λεβίδη), σωστά είναι εκτός οικισμών το αθλητικό κέντρο (βορειοδυτικά) και η νομαρχία (Ανατολικά), αλλά τα σχολεία είναι λίγο μακριά, αλλά προσβάσιμα. Έχει μιαμιση πλατεία μόνο! Τα πεζοδρόμια είναι σχεδόν ανύπαρκτα.

Αρχιτεκτονικά έχει μια μίξη αστικής και επαρχιακής δόμησης, που δεν την κολακεύει. Ειδικά τα εμπορικά πάνω στο δρόμο είναι πολύ Αθηναϊκά (απρόσωπη και φτηνή δόμηση). Ο δρόμος δείχνει πνιγμένος. Χρειάζεται μια διαπλάτυνση για καλύτερη εξυπηρέτηση του ντόπιου ή επισκέπτη αγοραστή. Είναι κρίμα να έρχεται από δυτικά προς Ραφήνα τόσος πολύς κόσμος και να μην έχει χώρο να σταθμεύσει ή οπτικό χρόνο να δει όλα τα καταστήματα της οδού. Το λαμπερό σημείο της Παλλήνης αποτελεί το συγκρότημα κατοικιών βορειοδυτικά στην οδό Έντισον. Επειδή τα σπίτια τοποθετήθηκαν με βάση τον προσανατολισμό και τις ενεργειακές προδιαγραφές και όχι με τα όρια του οικοπέδου απολαμβάνουν υγεία, θέα και οικονομία.

Συμβουλή: πριν επεκταθεί κι άλλο η δόμηση στις ελεύθερες εκτάσεις, είναι ευκαιρία να αναχαραχτούν οι δρόμοι με το σωστό πλάτος για καθέναν, συμπεριλαμβάνοντας και τα πεζοδρόμια, όπως και να δημιουργηθούν δυο πλατείες βόρεια σαν το πάρκο Ελευθερίας, αλλά με πιο εμπνευσμένο σχεδιασμό. Η πλατεία δεν είναι λίγο πράσινο και παγκάκια. Είναι χώρος ενδιαφέροντος και ενδιαφερόντων (επεξήγηση σε προσεχή στήλη).

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 218 guests και κανένα μέλος