Η περιφρόνηση που επέδειξε η Ν.Δ. στον θεσμό του Κοινοβουλίου, με την αποχώρησή της πριν από τη συζήτηση για την προανακριτική επιτροπή, ήταν μνημείο αυταρχισμού, υποκρισίας και θράσους. Κι επειδή στην πλειονότητά τους οι πολιτικοί μας ταγοί θεωρούν τους πολίτες ηλιθίους-το γιατί ας το σκεφτούμε όλοι μας-η κυβέρνηση διά του εκπροσώπου της προέβη σε μιά ανακοίνωση-περιβολάκι όπου κατηγορεί...το ΠΑ.ΣΟ.Κ. για περιφρόνηση των θεσμών!..

Κατάντιας βουρκόνερα

 


Η περιφρόνηση που επέδειξε η Ν.Δ. στον θεσμό του Κοινοβουλίου, με την αποχώρησή της πριν από τη συζήτηση για την προανακριτική επιτροπή, ήταν μνημείο αυταρχισμού, υποκρισίας και θράσους. Κι επειδή στην πλειονότητά τους οι πολιτικοί μας ταγοί θεωρούν τους πολίτες ηλιθίους-το γιατί ας το σκεφτούμε όλοι μας-η κυβέρνηση διά του εκπροσώπου της προέβη σε μιά ανακοίνωση-περιβολάκι όπου κατηγορεί...το ΠΑ.ΣΟ.Κ. για περιφρόνηση των θεσμών!

Το νόημα όλων αυτών των πομπωδών εκδηλώσεων και των στομφωδών δηλώσεων είναι περίπου το εξής, τιθέμενο επί μπακαλοτέφτερου: «Εγώ τη δουλίτσα μου την έκανα με την εξεταστική. Μέχρι να τελειώσουμε με τις ευθύνες των υπουργών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. θά ‘χει τελειώσει κι ο χρόνος της. Πέντε κόμματα είμαστε, πέντε διαφορετικά πορίσματα θα βγάλουμε και η αλήθεια ως συνήθως...θα λάμψει διά της απουσίας της. Σιγά μη λάβω μέρος σε ψηφοφορία για προανακριτική, που είναι μυστική πανάθεμά τη κι έτσι και την υπερψήφιζαν τίποτα Τατούληδες, θά ‘χανα τη δεδηλωμένη κι άντε τώρα να τρέχω για εκλογές με το limit down πού ‘χει πάρει αγκαζέ τη...φούσκα της μετοχής μου».

Τα δύο κόμματα της Αριστεράς δεν υιοθέτησαν την έντιμη, εφικτή και συνταγματικά κατοχυρωμένη πρόταση του Φώτη Κουβέλη για την διεκδίκηση της παράλληλης λειτουργίας και των δύο επιτροπών, ώστε και οι ευθύνες να αποδοθούν διαχρονικά και να μην παραγραφούν τα μετά το 2004 τελεσθέντα υπουργικά στραβοπατήματα, όπως συνέβη με τα παλαιότερα. Κοινή απαίτηση της αγανακτισμένης πλειοψηφίας των Ελλήνων, αδιαφόρως κομματικής τοποθετήσεως, είναι να καταλογισθούν-έστω μιά φορά-και ποινικές ευθύνες σε κυβερνητικά στελέχη που πιθανόν διευκόλυναν συνειδητά την καταλήστευση του δημόσιου πλούτου. Εάν το να αναδειχθούν οι αδιαμφισβήτητες πολιτικές ευθύνες και των υπουργών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην απαρχή του πολιτικο-εκκλησιαστικού σκανδάλου-οι ποινικές έχουν ήδη παραγραφεί-μετράει για κάποιους περισσότερο από το να κάτσουν στο σκαμνί οι συνεχιστές και ολοκληρωτές του εγκλήματος, υπουργοί της Ν.Δ., αυτό έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με το παλλαϊκό, κοινό περί δικαίου αίσθημα, που απαιτεί επιτέλους να πληρώσουν, έστω μιά φορά, κάποιοι πολιτικοί αετονύχηδες το μάρμαρο.

Φαίνεται, όμως, δυστυχώς ότι ο συγχρωτισμός με στραβούς σε κάνει πράγματι ν’ αλλοιθωρίζεις. Κι όταν 364 μέρες τον χρόνο «χτυπάς» το σύστημα και τη μιά, την κρίσιμη, που πνίγεται, του πετάς σωσσίβιο, συνεργείς κι εσύ στη διαιώνισή του, είτε το θέλεις, είτε όχι, είτε το καταλαβαίνεις , είτε όχι.


Κι έτσι, λίγο-πολύ, όλες οι κορυφές του εν πολλαίς αμαρτίαις καταπεσόντος πολιτικού μας Ολύμπου-που κοντεύει να φτάσει σε ύψος τον λόφο του Φιλοπάππου-ρίχνουν νερό στον μύλο της αντι-πολιτικής, κοροϊδεύοντας κατά συναυτουργία τον λαό. Οι ευθύνες της πολιτικής παρακμής είναι διάχυτες. Δεν πρέπει, επομένως, να εκπλήσσεται η Αλέκα Παπαρήγα επειδή δύο συνάδελφοί της, του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., εξέλαβαν την Βουλή ως χαμαιτυπείο, κατά τη συζήτηση επί της προανακριτικής. Και χρησιμοποιώ μετά λόγου γνώσεως τον όρο «χαμαιτυπείο» για να σχολιάσω την αθλιότητα δύο συνασπισμένων πολιτικών κυμβάλων σε βάρος συναδέλφου τους εκπροσώπου του Κ.Κ.Ε. Ενός ιστορικού κόμματος φορτωμένου με εκατόμβες πεσόντων στον βωμό των κοινωνικών και των εθνικών αγώνων. Φορτωμένου και με κολοσσιαία λάθη των ηγεσιών του-ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλλέτω-αλλά άξιο του σεβασμού όλων μας, επειδή, για να μην πω περισσότερα, εάν εγώ κι εσύ κι ο άλλος δουλεύουμε σήμερα 8ωρο κι όχι 16ωρο, το οφείλουμε σε κάποιους που δεν χάρηκαν τα νειάτα τους κι έφαγε η μούρη τους χώμα.

Γι’ αυτό και θεωρώ πανάθλιους και χαμερπείς τους δύο κεκράκτες βουλευτές, έναν του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και έναν του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που κρυμμένοι μέσα στους άλλους, εξέμεσαν πύον κατά του εκπροσώπου του Κ.Κ.Ε. Σπύρου Χαλβατζή, στη διάρκεια της αγορεύσεώς του.

«Βρεκεκέξ...αυτός είναι πράκτορας», κόασε ο Πασόκος...


«Κουάξ-κουάξ...πράκτορας είναι, αλλά δεν ξέρουμε για ποιόν εργοδότη δουλεύει», συμπλήρωσε ο Συνασπισμένος και λούφαξαν πάλι κι οι δυό στα βούρλα του βάλτου τους.

Αν είχατε κότσια και φιλότιμο “κύριοι”, έπρεπε να σταθείτε όρθιοι και να εξηγήσετε στο Κοινοβούλιο και στον ελληνικό λαό, για ποιόν λόγο θεωρείτε «πράκτορα» τον συνάδελφό σας. Κι όχι να κοάζετε-εκ του ασφαλούς-σαν τα βατραχάκια στην καβάντζα του βάλτου και της ανωνυμίας. Εάν δε, οι αρχηγοί των κομμάτων σας δεν σας καλέσουν πάραυτα σε απολογία, εάν δεν απαιτήσουν από εσάς τη δημόσια έκφραση συγνώμης προς τον θιγέντα συνάδελφό σας και προς το μονίμως απαξιωνόμενο από «μπουμπούκια» του είδους σας Κοινοβούλιο, αυτομάτως καθίστανται συνεργοί σας στην αθλιότητα, αφήνοντάς μας με μιά πικρή γεύση του «νέου ήθους» που επαγγέλονται. Διότι η ποταπότητά σας δεν συνιστά απλώς ύβρη κατά του Κ.Κ.Ε. και ενός συναδέλφου σας. Συνιστά, κυρίως, ύβρη κατά της Δημοκρατίας και του-ως θα έπρεπε να είναι-ιερού χώρου της Βουλής.


Και-ει μη τι άλλο-το να αναζητά κάποιος βουλευτής του «εκσυγχρονιστικού» ΠΑ.ΣΟ.Κ., «πράκτορες» σε άλλα κόμματα, με αναγκάζει να υπενθυμίσω ότι τον Οτσαλάν δεν τον παρέδωσε στους Τούρκους, ούτε το Κ.Κ.Ε., ούτε ο Χαλβατζής. Δυστυχώς, γιά μία ακόμα φορά, η εικόνα που παρουσίασε η Βουλή των Ελλήνων ήταν για κλάματα.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 135 guests και κανένα μέλος