Aπό τον Αριστοτέλη μέχρι σήμερα, διατυπώθηκαν πολλές και διαφορετικές θεωρίες, σχετικά με τη δημιουργία της ζωής στη Γη. Η σύγχρονη τεχνολογία, η επιστημονική εξέλιξη και η μελέτη των θραυσμάτων, από κομήτες και μετεωρίτες, που έπεσαν πρόσφατα στη Ρωσία και η ηλικία τους είναι μεγαλύτερη της Γης, βοήθησαν τους ειδικούς επιστήμονες να βγάλουν συμπεράσματα, που καλύπτουν το 80% των αποριών,  γύρω από την εμφάνιση της γήινης ζωής!

Πριν 4 δισεκατομμύρια χρόνια, πάνω στην ασχημάτιστη μάζα του πλανήτη μας, υπήρχαν: ο Άνθρακας, το Υδρογόνο, το Οξυγόνο, το Αζωτο και ο Φώσφορος. Τα πέντα αυτά στοιχεία δημιούργησαν χημικές ενώσεις, από τις οποίες προέκυψαν οι πρωτεΐνες, που έγιναν τα δομικά υλικά όλων των οργανισμών. Τα συστατικά των πρωτεϊνών οι επιστήμονες τα ονόμασαν αμινοξέα. Πριν από 3,9 δισεκατομμύρια χρόνια έφτασαν στη Γη από τον Ηλιο, δέκα προβιοτικά αμινοξέα, που άντεξαν στη γήινο περιβάλλον και ανέδειξαν μεταβολική δραστηριότητα, όταν ενώθηκαν με τα προϋπάρχοντα αμινοξέα των πρωτεϊνών της Γης.
Από τη ζεύξη των δύο διαφορετικών αμινοξέων, μέσα σε κατάλληλες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας δημιουργήθηκε η πρώτη μονάδα ΖΩΗΣ, που την ονόμασαν κύτταρο.
Αυτό το κύτταρο είχε πολλή απλή δόμηση και δεν είχε πυρήνα γι’ αυτό ονομάστηκε προκαρυωτικό και σχημάτισε τα βακτήρια, που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι. Οι αλληλεπιδράσεις των πρωτεϊνών μετά 400.000.000 χρόνια σχημάτισαν ένα τελειότερο κύτταρο με πυρήνα, που ονομάστηκε ευκαρυωτικό.
Από αυτό το κύτταρο προήλθαν οι μονοκύτταροι και οι πολυκύτταροι οργανισμοί, φυτικοί και ζωικοί. Η Γη σχηματίστηκε μετά από ένα δισεκατομμύριο χρόνια από την εμφάνιση της ζωής, ενώ ο άνθρωπος εμφανίστηκε πριν 2,5 εκατομμύρια χρόνια.

Αυτή η επιστημονική θεωρία, ίσως αποκωδικοποιεί την Μυθολογία μας, που λέει ότι η ζωή προήλθε από τη ζεύξη του Χάους και της Γαίας με τη δημιουργό ώθηση του Ερωτα! (Ζεύξη = Ζευς = Ζωή)!

Φαίδρα Φραγκομανώλη - Κοκκόλα

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 123 guests και κανένα μέλος