Τελικά αποδείχθηκε ότι υπάρχουν δικαστές και «εν Αθήναις» κι όχι μόνο «εν Βερολίνω», όπως ήθελε η παλιά παροιμιώδης έκφραση. Αποδείχθηκε επίσης η ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης-καθ’ έξιν και κατά συρροή-στο έργο της Δικαιοσύνης. Εντελώς συγχρονισμένοι παρουσιάστηκαν στις απαρχές της αποκάλυψης της «Βατοπέδιον Α.Ε.» ο πρωθυπουργός και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου...

Το απόστημα πρέπει να σπάσει


Τελικά αποδείχθηκε ότι υπάρχουν δικαστές και «εν Αθήναις» κι όχι μόνο «εν Βερολίνω», όπως ήθελε η παλιά παροιμιώδης έκφραση. Αποδείχθηκε επίσης η ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης-καθ’ έξιν και κατά συρροή-στο έργο της Δικαιοσύνης. Εντελώς συγχρονισμένοι παρουσιάστηκαν στις απαρχές της αποκάλυψης της «Βατοπέδιον Α.Ε.» ο πρωθυπουργός και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Ο μεν πρώτος απέρριψε τότε την πρόταση Αλαβάνου για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, τονίζοντας ότι αφενός «η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης» και αφετέρου ότι «η εξεταστική οδηγεί στην παραγραφή»!!! Ο δε κ. Σανιδάς, ενώ η έρευνα της Εισαγγελίας Εφετών σκόνταψε ευθύς εξ’ αρχής πάνω στις εξώφθαλμες ευθύνες τριών υπουργών, ερμήνευσε με ένα σχοινοτενές μανιφέστο τον νόμο «περί ευθύνης υπουργών» ως νόμο «περί παραπλανήσεως υπουργών», προτιμώντας να τους εμφανίσει ως κοινούς αφελείς παρά ως συνειδητούς συνεργούς στην καταλήστευση του δημόσιου πλούτου.


Θα περιμένουμε να κατακαθήσει ο κουρνιαχτός από τις δύο ψηφοφορίες στην Βουλή, για να τοποθετηθούμε επί της ουσίας μιάς εκάστης των προτάσεων περί εξεταστικής, ή προανακριτικής επιτροπής, επί τη βάσει των επιταγών του άρθρου 86 του συντάγματος, αλλά και της καταγεγραμμένης κοινοβουλευτικής εφαρμογής του.

Προς το παρόν θα αρκεσθούμε να επισημάνουμε ότι ο πρωθυπουργός, αντιμέτωπος με την πρωτοφανή παραίτηση των δύο έντιμων εισαγγελέων και την δι’ αυτής αποκαλυφθείσα προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης από την κυβέρνησή του, κατέφυγε στην “ηρωϊκή” πλην ασφαλή έξοδο της εξεταστικής την οποία εντελώς πρόσφατα από το βήμα της Βουλής είχε χαρακτηρίσει-και ορθώς-ως ενέχουσα τον κίνδυνο παραγραφής των αδικημάτων. Και παρενέβη και πάλι εξώφθαλμα στο έργο της Δικαιοσύνης ζητώντας από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών κ. Καρούτσο, στις 20 Οκτωβρίου, να αποσταλεί άμεσα η δικογραφία στη Βουλή ώστε να σωθούν τα προσχήματα. Από την άλλη, Κ.Κ.Ε. και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ενώ στην αρχή συντάχθηκαν με την Ν.Δ. επιλέγοντας την εξεταστική που θα αναδείκνυε και τις αναμφίβολες ευθύνες των υπουργών του Σημίτη-με την κρυφή ελπίδα ότι θα «επαναπάτριζαν» αριστερούς ψηφοφόρους του ΠΑ.ΣΟ.Κ.-στη συνέχεια έδειξαν να φλερτάρουν και με την ιδέα της προανακριτικής, ερμηνεύοντας σωστά κάποιες δημοσκοπήσεις που έδειξαν ότι σημαντική μερίδα αριστερών ψηφοφόρων προτίθεται να τιμωρήσει τους σε βάρος της κάθαρσης πολιτικάντικους καιροσκοπισμούς.

Οφείλω να καταγράψω την έντιμη στάση του βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φώτη Κουβέλη, διακεκριμμένου νομομαθούς και την θαρρετή δήλωσή του ότι το άρθρο 86 προβλέπει την παράλληλη λειτουργία των δύο επιτροπών, ώστε και οι ευθύνες των υπουργών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να αναδειχθούν-τα ποινικά αδικήματα έχουν παραγραφεί βάσει της Σημίτειας συνταγματικής αναθεώρησης που υπερψήφισε τότε και η Ν.Δ.-αλλά και δια της προανακριτικής να αποφευχθεί η παραγραφή των ποινικών ευθυνών των εμπλεκόμενων υπουργών της Ν.Δ.

Και για να επανέλθουμε στα της Δικαιοσύνης, παραίτηση δικαστικών λειτουργών δεν είχαμε ούτε στην Δίκη Κολοκοτρώνη επί Βαυαρο-κρατίας, ούτε στην υπόθεση της δολοφονίας Λαμπράκη επί Φρειδερικο-κρατίας. Άρα δικαιούμαστε να υποθέσουμε ότι οι πιέσεις που ασκήθηκαν στους εισαγγελείς εφετών Ηλία Κολιούση και Ελένη Σωτηροπούλου από τον προϊστάμενό τους κ. Καρούτσο-ακόμα και με την χρήση διορθωτικού υγρού στο πόρισμά τους-υπήρξαν εντονότερες από εκείνες που δέχθηκαν οι Τερτσέτης, Πολυζωίδης και ο Χρ. Σαρτζετάκης.


Μένουμε πάντως με την εξής απορία: Εάν ο Εφραίμ Κουτσού είναι τόσο ικανός ώστε να διασύρει και να γελοιοποιήσει πλήρως το ελληνικό κράτος, μήπως θα έπρεπε να τον αξιοποιήσουμε σε κυβερνητικό θώκο; Μήπως, επί παραδείγματι-με την αδιαμφισβήτητη ικανότητά του να δημιουργεί κεκτημένα και τετελεσμένα επί τη βάσει του τίποτα- θα ήταν καταλληλότερος υπερασπιστής των εθνικών μας δικαίων από την μονίμως προσφέρουσα τα πάντα και εισπράττουσα το απόλυτο μηδέν, υπουργό μας επί των Εξωτερικών;


Εν κατακλείδι, η υπόθεση Βατοπεδίου προσφέρει στον αυτο-απαξιωθέντα πολιτικό κόσμο της χώρας την χρυσή ευκαιρία να σπάσει-αν θέλει- την «ομερτά» (όρκος σιωπής) της πολιτικο - επιχειρηματικο-εκκλησιαστικής “Κόζα Νόστρα”, που λυμαίνεται τον δημόσιο πλούτο. Παρουσιάζεται τώρα η χρυσή ευκαιρία να σπάσει επιτέλους το ηθικό απόστημα του δημόσιου βίου που δηλητηριάζει μετά την μεταπολίτευση την Ελλάδα και απογοητεύει, παροπλίζει και εκτροχιάζει την ελπίδα μας για το αύριο της χώρας. Δηλαδή, τους νέους μας. 

 


Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 56 guests και κανένα μέλος