Εχει χυθεί πολύ μελάνι για το νησάκι της Βούλας, που παρεμπιπτόντως πρόσφατα το έμαθε το πανελλήνιο, για τη φιέστα των εγκαινίων που ετοιμάζουν οι “επενδυτές” στο νησί την 1η Μαΐου.

Ενα μικρό νησάκι μόλις 57 στρεμμάτων και απόσταση 1030 μέτρα από την ακτή της Βούλας!

Εδώ και δύο χρόνια γράφουμε και ξαναγράφουμε για την εμπορευματοποίηση που ετοιμάζεται πάνω στο νησί. Μία εμπορευματοποίηση που θα καταστρέψει τη θάλασσα της Βούλας και όχι μόνο.

Ηδη απαγορεύεται η πρόσβαση πάνω στο νησάκι για τους επισκέπτες!

Τα κοπάδια αγριοκούνελα που κατοικούσαν πάνω στο νησί εξαφανίστηκαν και οι κατασκευές καλά κρατούν...

Μιλάνε για “Πρότυπο Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης” οι “επενδυτές” οι οποίοι είναι επιχειρηματίες στο χώρο της ψυχαγωγίας και έχουν επιστρατεύσει τα μαζικά μέσα ενημέρωσης σε καθημερινή αναφορά.

Μας λένε λοιπόν ότι θα απασχολήσουν εκατό εργαζόμενους(!) και θα δέχονται καραβιές πολιτών για να απολαμβάνουν το ωραίον της φύσης! αγναντεύοντας απέναντι τη Βούλα που είναι ...παραφύση.

Θα διαθέτει αναψυκτήριο, λιμενικές εγκαταστάσεις και ένα πλωτό ναυπήγημα(!) κυλικείο!

Θα δέχονται μαθητές για να θαυμάσουν τα αστέρια, αλλά και εκθέσεις έργων που θα φιλοξενούνται! Θα έχει και θέατρο.

Οσο για τα αρχαία που έχει επάνω το νησί και τα πολυβολεία από την εποχή του πολέμου θα τα αναδείξουν!

Δεν μας λένε βέβαια πουθενά, τι θα γίνουν τα λύματα που θα βγάζουν αυτές οι εκατοντάδες, καθημερινοί, επισκέπτες του νησιού και του πλωτού κυλικείου; Γιατί μη μας πουν ότι θα τα συγκεντρώνουν και θα τα μεταφέρουν στην Ψυττάλεια και δεν θα τα αδειάζουν στη θάλασσα μόλις νυχτώνει...

Το θέμα έχει απασχολήσει και τον εξωραϊστικό Σύλλογο Ευρυάλη, ο οποίος συγκάλεσε και τους άλλους φορείς της πόλης την περασμένη Κυριακή 290/3 προκειμένου να οργανώσουν κινητοποιήσεις. Παράλληλα έχουν στείλει επιστολή στον Υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο, γιατί το νησί επάνω έχει πολυβολεία καθώς και στους βουλευτές της Περιφέρειας, όπου τους επισημαίνουν ότι:

1. Το νησί έχει απόλυτο Δασικό Χαρακτήρα που με κανένα τέχνασμα δεν επιτρέπεται να παρακαμφθεί,

2. Ο χώρος έχει Αρχαιολογική σημασία, στενά συνδεδεμένη με τα λοιπά αρχαία του Δήμου μας,

3. ο Αιγιαλός πρέπει να επανακαθορισθεί με την νέα αντίληψη του Νόμου περί Αιγιαλού,

4. Τα οχυρά-πολυβολεία ανήκουν στο ΥΠ.ΕΘ.Α και την χώρα

5. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς έπρεπε και πρέπει να ελεγχθεί με ιδιαίτερη επιμέλεια,

6. Δεν είναι νοητή, κατά κανένα τρόπο, η επέμβαση και η αλλοίωση του χαρακτήρα του περιβάλλοντος και της αισθητικής του τοπίου με οποιασδήποτε μορφής κατασκευή,

Θα πρέπει οι βουλευτές να παρέμβουν. Σημειωτέον ότι ο βουλευτής Γιώργος Πάντζας έχει ήδη καταθέσει ερώτηση από τον Οκτώβριο του 2013.

Οι Σύλλογοι πάντως δηλώνουν ότι δεν θα μείνουν θεατές. Θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου των 3Β (31/3/15) τρεις δημοτικοί σύμβουλοι εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την εξέλιξη της Υδρούσας. Ο Θάνος Ματόπουλος, ο Δημοσθένης Δόγκας και ο Δημήτρης Κιούκης.

Ο Θάνος Ματόπουλος τόνισε ότι κινείται ο Δήμος αλλά με υστέρηση. Πρέπει να επισπευθούν οι διαδικασίες. Μην αφήσουμε να περάσει άλλος χρόνος.

Ο Δημοσθένης Δόγκας επεσήμανε ότι “Ήταν λάθος να μην καταλογίσει η Πολεοδομία μας παραβάσεις κατά την αυτοψία που έκανε στη νήσο Υδρούσα”, Ο δε Δ. Κιούκης ζήτησε να συζητηθεί ως έκτακτο θέμα, γιατί η μελέτη έχει μάλιστα χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Γεωργίας!!!

Ο Δήμαρχος Γρ. Κωνσταντέλλος περιορίστηκε να απαντήσει ότι «το θέμα είναι πολύ σοβαρό και δεν θα ήθελα να σας πώ πράγματα που έχουν γίνει και δόκανα που έχουμε στήσει, στην αντικοινωνική επένδυση που πάνε να κάνουν».

Σημειωτέον ότι ο Δήμος Γλυφάδας, όπως μαθαίνουμε, τους παραχώρησε χώρο ελλιμενισμού σκαφών και προβλήτα για τις μεταφορές του κόσμου.

Εκείνο που πρέπει όλοι να καταλάβουμε είναι ότι αν επιτρέψουμε και ξεκινήσει, οποιαδήποτε επιχείρηση επάνω στο νησάκι, δεν θα μπορέσουμε να τους αποπέμψουμε. Τώρα πρέπει να τρέξουμε, γιατί μετά θα είναι αργά.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 77 guests και κανένα μέλος