H Eπιστολή



Αγαπητή Εβδόμη,

σε σχετικό σας άρθρο για τις μπάρες, που είναι τοποθετημένες αυθαίρετα στον κρεμαστό λαγό, στο βουνο της Βούλας, διάβασα, ότι σας απάντησε ένας αναγνώστης. Γι’ αυτό θα ήθελα να προσθέσω και τη δική μου φωνή λέγοντας τα εξής:

Είμαι κάτοικος της περιοχής από το 1976. Από τότε και μέχρι πριν δύο - τρία χρόνια η πρόσβαση στο βουνό ήταν ελεύθερη. Για την ακρίβεια θυμάμαι και την περίφημη ανάβαση Βούλας με αγωνιστικά αυτοκίνητα. Ξαφνικά τοποθετήθηκαν μπάρες με αποτέλεσμα να μην έχουμε ελεύθερη πρόσβαση στο βουνό. Σε σχετική μου διαμαρτυρία, γιατί εν μέσω χειμώνα δεν μου επιτρέπεται η είσοδος στο βουνό, έχω λάβει τις ακόλουθες απαντήσεις/δικαιολογίες.

Α) Γνωρίζετε κύριέ μου ότι εδώ έρχονται το βράδυ τα ζευγαράκια και κάνουνε τα αίσχη!!!
Β) Ανεβαίνουν οι χρήστες ναρκωτικών!
Γ) Και πού ξέρουμε εμείς αν στο αυτοκίνητό σας έχετε μπουκάλια με βενζίνη και στουπιά και πάτε να βάλετε φωτιά στο βουνό!!!(Φεβρουάριος με βροχή και θερμοκρασία 3 βαθμοί!).
Δ) Υπάρχουν νεροφαγώματα στο δρόμο και μπορεί να κολλήσει το αυτοκίνητό σας.
Ε) Εχουμε κρούσματα σύλισης τάφων
Ζ) Είναι ο όρχος των οχημάτων του Δήμου
Η) Είναι εντολή της Περιφέρειας.

Λοιπόν, αυτά αν μη τι άλλο είναι γελοίες δικαιολογίες· τόσα χρόνια που ανεβαίνουμε στο βουνό ούτε μία φορά δεν εκδηλώθηκε πυρκαϊά από την κορυφή ή από τον κύριο όγκο του βουνού. Αντιθέτως όλες οι πυρκαϊές έχουν ξεκινήσει από τους πρόποδες του βουνού και δίπλα από κατοικημένες περιοχές (Ανω Γλυφάδα, Πυρνάρι, Αιξωνή).

Ουδέποτε Ρομά (και όχι Γύφτοι) έχουν ανέβει και εγκαταστήσει σκηνές στην προαναφερθείσα περιοχή. Λίγες, ευτυχώς, φορές ορισμένοι ασυνείδητοι έχουν πετάξει μπάζα, κοντά στην ΥΠΑ. Γενικά, όλοι όσοι ανεβαίνουμε στο βουνό, είτε με τα πόδια είτε με τζιπάρες (έλεος κε Μαρκόπουλε, τι σας φταίνε οι τζιπάρες), προσέχουμε το περιβάλλον. Τώρα αν μεταξύ ημών είναι και μερικοί ασυνείδητοι, αυτό δεν δίνει το δικαίωμα στην πολιτική προστασία να κλειδαμπαρώσει το βουνό και να μας τιμωρεί όλους! Εν ολίγοις κατά την αντίληψη της πολιτικής προστασίας, το κάθε άτομο που θέλει να πάει με αυτοκίνητο στο μέχρι πρότινος ελεύθερα προσβάσιμο βουνό, αυτό το άτομο είναι ύποπτο για τέλεση κακουργηματικών πράξεων· ήτοι: διολοφθοράς, κλοπής, εμπρησμού, τυμβορυχίας, χρήση ουσιών, έκφυλων πράξεων, και ό,τι άλλο βάζει ο νους τους.

Διότι, αγαπητή Εβδόμη, με αυτό το σκεπτικό, της πρόληψης ατυχημάτων και τέλεσης κακουργημάτων, θα πρέπει να απαγορεύσουμε τα αυτοκίνητα. Αρα δεν θα έχουμε ατυχήματα. Τις πτήσεις με αεροπλάνα, τα πλοία κλπ., να μαντρώσουμε τις πλατείες και γενικά κάθε κοινόχρηστο χώρο. Εάν δε, κάποιο ζευγαράκι τολμήσει να ευρίσκεται σε πλατεία ή κοινόχρηστο χώρο και να κάνει αίσχη(!!!) τότε να συλλαμβάνεται για προσβολή δημοσίας αιδούς και χρηστών ηθών, εκτός αν έχει μαζί του άδεια από την Πολιτική προστασία, που να επιτρέπει την συνεύρεσή τους! Εάν δε κάποιος “μυστήριος” θέλει να ανέβει στο βουνό, τότε ο εν λόγω μυστήριος τύπος θα πρέπει να έχει και αυτός άδεια από την Πολιτική προστασία. Γελοιότητες!! Προς τιμήν της, η κυβέρνηση, μάζεψε τα κιγκλιδώματα και τα συρματόσχοινα που ήταν τοποθετημένα μπροστά στον άγνωστο στρατιώτη και εμπόδιζαν την ελεύθερη πρόσβαση. Εμείς εδώ έχουμε τις μπάρες.
Τελειώνοντας θα ήθελα να σας υπενθυμίσω, ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, υπήρχε όχημα της πυροσβεστικής το οποίο περιπολούσε το βουνό, ενώ παράλληλα η πρόσβαση ήταν ελεύθερη.
Με εκτίμηση
Γιάννης Τσόβολος
 
 

 
 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 244 guests και κανένα μέλος