¨    Πιστεύω ότι η πολιτική πρέπει να ξανακερδίσει το κύρος της και να παίξει το ρόλο της. Και ο ρόλος της είναι πέρα και πάνω από τις αγορές. Είναι δύναμη αλλαγής. Με αυτό το πνεύμα, συμμετέχω σ' αυτήν.
 
¨    Πιστεύω, ότι δημόσιο χρέος δεν σημαίνει κατοχή. Το γεγονός ότι πολλές χώρες έχουν χρέη, δεν τις οδηγεί υποχρεωτικά σε απώλεια της εθνικής τους κυριαρχίας.
 
¨    Πιστεύω ότι, μόνο μια πολιτική κυρίαρχου κράτους, με δικό της σχέδιο και προτεραιότητες μπορεί να "επιβάλλει" στους ευρωπαίους εταίρους να τη σέβονται.
 
¨    Πιστεύω ότι, δεν είναι η διαφθορά που κάνει αδιέξοδη την πολιτική αλλά οι αδιέξοδες πολιτικές που γεννούν σήψη και διαφθορά.
 
¨    Πιστεύω ότι, όταν οι άνθρωποι δυστυχούν και η κοινωνία καταστρέφεται, η χώρα δεν είναι δυνατόν να "σωθεί"!
 
¨    Πιστεύω ότι, εργασία σημαίνει δικαίωμα στη ζωή. Ότι είναι αδιαπραγμάτευτη ανάγκη, η επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων, που κατήργησαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Η επαναφορά της μετενέργειας, των συλλογικών συμβάσεων και της διαιτησίας. Η κατάργηση των ρυθμίσεων για τις μαζικές και αδικαιολόγητες απολύσεις και την ενοικίαση εργαζομένων.
 
¨    Πιστεύω ότι, δεν είναι οι άνθρωποι που πρέπει να υπηρετούν τις ανάγκες της αγοράς
αλλά η αγορά που οφείλει πρώτα, να υπηρετεί τις ανάγκες των ανθρώπων.
 
¨    Πιστεύω ότι, η επιχειρηματικότητα οφείλει να συνδυάζει το κέρδος με την κοινωνική υπευθυνότητα.
 
¨    Πιστεύω ότι, είσπραξη φόρων δεν σημαίνει επιδρομή.
 
¨    Πιστεύω ότι, δεν φτάνει απλά να παράγουμε πλούτο αλλά να μοιραζόμαστε δίκαια τον πλούτο που παράγουμε.
 
¨    Πιστεύω ότι, με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν έρχεται το τέλος της Ελλάδας, αλλά το τέλος της Ελλάδας των μνημονίων, της λιτότητας και της ανθρωπιστικής κρίσης.
 
¨    Πιστεύω στη δυναμική των πραγμάτων, ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, θα βάλει σε κίνηση γενικότερες αλλαγές στην Ευρώπη, θα γίνει η αρχή του τέλους της λιτότητας.
 
 
* Ο Αλέκος Καλύβης είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού και μέλος της Επιτροπής Προγράμματος. Έχει διατελέσει Γ.Γ. της   Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλλήλων και Αν. Πρόεδρος της ΓΣΕΕ

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 103 guests και κανένα μέλος