Ενώ ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί ολοκληρώνει 16.12.14  την επίσκεψή του στην Αθήνα όπου «μετέφερε» –σύμφωνα με τις προκλητικές και απαράδεκτες δηλώσεις του – τη «στήριξη» της Επιτροπής Γιούνκερ στην Κυβέρνηση και στην εκλογή του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας, οι Ευρωπαίοι Πράσινοι στο Ευρωκοινοβούλιο διαπιστώνουν –για μια ακόμη φορά-  ότι οι πολιτικές προτεραιότητες της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ευρωπαϊκό επίπεδο όχι μόνο δεν αποδίδουν αλλά και επιτείνουν την οικονομική ύφεση.

oikologoi-prasinoi-logoΕν όψει και της σημερινής συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο σχετικά με την Οικονομική Διακυβέρνηση στην Ευρώπη, ο εκπρόσωπος των Ευρωπαίων Πράσινων για θέματα Οικονομίας Ερνεστ Ουρτασάν δήλωσε:  «Η Επιτροπή θα πρέπει επί τέλους να δώσει έμφαση σε μια ευρύτερη εικόνα και όχι μόνο στη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων. Οι περικοπές στις βασικές κοινωνικές παροχές στις χώρες της Ευρώπης έχουν ήδη δραματικές κοινωνικές  επιπτώσεις αλλά καταστρέφουν επίσης τις δυνατότητες ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας. Οι εφαρμοζόμενες πολιτικές δημιουργούν όλο και μεγαλύτερα χρέη.
Έμφαση πρέπει να δοθεί στις επενδύσεις και στην ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας. Βασικός άξονας μια διαφορετική αντίστροφη προσέγγιση, η λεγόμενη κυκλική προσέγγιση, η οποία θα βασίζεται στη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των πόρων με εξοικονόμηση, επαναχρησιμοποίηση, καινοτομία και ανακύκλωση.»

Οι Ευρωπαίοι πράσινοι καταγγέλλουν επίσης την Επιτροπή Γιούνκερ ότι καθυστερεί την προώθηση  καινοτόμων οικονομικών πρωτοβουλιών που είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη Επιτροπή και το Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και απαραίτητων νομοθετικών ρυθμίσεων για κρίσιμα περιβαλλοντικά προβλήματα της Ευρώπης, όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση, που επηρεάζουν τη δημόσια υγεία, και εν τέλει τη βιωσιμότητα της οικονομίας.

Η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων δήλωσε σχετικά: «Οι διαπιστώσεις των Ευρωπαίων Πράσινων για την αποτυχία των πολιτικών λιτότητας σε όλη την Ευρώπη, μας δείχνουν ξεκάθαρα ότι πόσο αναγκαία είναι μια εναλλακτική διακυβέρνηση και για τη χώρα μας. Είναι ακόμη καθαρό σε ποιους δίνουν «στήριξη» οι εκπρόσωποι της σημερινής Κομισιόν: πάντως όχι στα συμφέροντα της κοινωνίας, του περιβάλλοντος, της βιωσιμότητας».
 
Οικολόγοι – Πράσινοι

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 128 guests και κανένα μέλος