Τροποποίηση σήμανσης οδών στην Ευρυάλη Βούλας

Τροποποίηση σήμανσης οδών στην Ευρυάλη Βούλας

Καλείστε να λύσετε το λαβύρινθο χωρίς το μίτο της Αριάδνης

Καλείστε να  λύσετε το λαβύρινθο χωρίς το μίτο της Αριάδνης

More...
Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στη διασταύρωση Σωκράτους - Παπαγου, Βούλα

Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στη διασταύρωση Σωκράτους - Παπαγου, Βούλα

Οριο ταχύτητος επί της οδού Σωκράτους 30χλμ/ώρα

Οριο ταχύτητος επί της οδού Σωκράτους 30χλμ/ώρα

More...
Το πρώτο Pumtrack στον Άλιμο είναι γεγονός

Το πρώτο Pumtrack στον Άλιμο είναι γεγονός

μια πίστα για ποδήλατο και πατίνι

μια πίστα για ποδήλατο και πατίνι

More...

Τελευταίο Φύλλο


Αρ.Φύλλου:1328-13-04-2024

Δωρεάν εξετάσεις για έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη


Επ’ ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας υγείας, με πρωτοβουλία του Δήμου 3Β και του Δημάρχου Σπύρου Πανά, διοργανώνει για τους δημότες «Εβδομάδα Πρόληψης της Υγείας».

Συγκεκριμένα από το Τμήμα της Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου, έχει προγραμματιστεί μια σειρά δράσεων που έχουν ως στόχο την έγκαιρη διάγνωση αλλά και την πρόληψη των κινδύνων που απειλούν την υγεία μας.

Στην Εβδομάδα Πρόληψης περιλαμβάνονται οι εξής δράσεις:

·       Δωρεάν Πνευμονολογική εξέταση με σπυρομέτρηση από το MediterraneoHospital Γλυφάδας, τη Δευτέρα 7/4/14 και Τρίτη 8/4/14 από τις 09.00 έως τις 12.00 στο ΚΑΠΗ Βούλας, την Τετάρτη 9/4/14 από τις 09.00 έως τις 12.00 στο Κοινωνικό Ιατρείο στη Βουλιαγμένη, την Πέμπτη 10/4/14 και Παρασκευή 11/4/14 από τις 09.00 έως τις 12.00 στο ΚΑΠΗ Βάρης.

·       Ενημέρωση για την Πρόληψη των πτώσεων στην Τρίτη Ηλικία από τη Φυσικοθεραπεύτρια Ειρήνη Δρίζη, τη Δευτέρα 7/4/14 στο ΚΑΠΗ Βάρης στις 11.00, την Τετάρτη 9/4/14 στο ΚΑΠΗ Βούλας στις 11.00, την Παρασκευή 11/4/14 στο ΚΑΠΗ Βουλιαγμένης στις 11.00.

·       Ομιλία με θέμα «Μέτρα Πρόληψης Ατυχημάτων» από την Παιδίατρο Κατερίνα Κατσιμάπρδη στην Πνευματική Εστία Βούλας τη Δευτέρα 7/4/14 στις 19.00.

·       Ομιλία με θέμα «Διαταραχές Θυρεοειδούς» από την Ενδοκρινολόγο Ευσταθία Τσιγκάνου στην Πνευματική Εστία Βούλας την Τρίτη 8/4/14 στις 18.00 .

·       Ομιλία με θέμα «Πρόληψη Διαταραχών Λόγου και Συμπεριφοράς, Ο Ρόλος της Οικογένειας», από τον Λογοθεραπευτή Γεώργιο Κουράκο και την Παιδοψυχίατρο Φωτεινή Σταματοπούλου στην Πνευματική Εστία Βούλας την Παρασκευή 11/4/14 από τις 14.00 έως τις 17.00.

·       Έγκυρη Διάγνωση και Πρόληψη Μαστού από τον Ειδικό Χειρούργο Ογκολόγο Νικόλαο Καλέση στο Κοινωνικό Ιατρείο στη Βουλιαγμένη την Παρασκευή 11/4/14 από τις 14.00 έως τις 17.00.

Ο Δήμαρχος Σπύρος Πανάς, υπογράμμισε:

«Η πρόληψη και η ενημέρωση πάνω στα ζητήματα της υγείας αποτελούν ζητήματα προτεραιότητας, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που ο τομέας της δημόσιας υγείας υποβαθμίζεται διαρκώς εξαιτίας των δραστικών οικονομικών περικοπών. Μπροστά στη νέα αυτή πραγματικότητα οφείλουμε ως κοινωνία να αναζητήσουμε εναλλακτικές λύσεις, ώστε να αποτρέψουμε την περαιτέρω επιβάρυνση των δεικτών δημόσιας υγείας. Δίνοντας βάρος στην καλύτερη ενημέρωση των πολιτών καθώς και στην υιοθέτηση πολιτικών πρόληψης, θα μπορέσουμε να διαφυλάξουμε την υγεία μας με σημαντικά χαμηλότερο κόστος. Η Εβδομάδα Πρόληψης της Υγείας που ο Δήμος μας διοργανώνει, υπηρετεί αυτόν το στόχο, να δώσει τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να ενημερωθούν αλλά και να προχωρήσουν σε δωρεάν προληπτικό έλεγχο. Είναι μια πρωτοβουλία που υπηρετεί τη φιλοσοφία μας να ζούμε σε υγιείς πόλεις, με υγιείς πολίτες».

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 306 guests και κανένα μέλος