Η Δημοτική Επιτροπή Υγείας του Δήμου Κορωπίου,  συνεδρίασε, (26/2), με τη νέα της σύνθεση, υπό την προεδρία του Δημάρχου Δημήτρη Κιούση.  
Εντυπωσιακός ο απολογισμός της προηγούμενης Επιτροπής, όπως φάνηκε από την κατάθεση των αποτελεσμάτων.

Συγκεκριμένα, 15.000  περιστατικά κατέγραψαν οι δημοτικές δομές υγείας (δημοτικά ιατρεία-κοινωνικό ιατρείο) που αντιστοιχούν σε παροχή υπηρεσιών 8.000 περίπου δημοτών, τη διετία 2013-2014.
Με αφορμή τον απολογισμό, ο Δήμαρχος υπενθύμισε ότι «η δημιουργία των δημοτικών ιατρείων και όλη η δομή υπηρεσιών υγεία-πρόνοιας του δήμου και των νομικών προσώπων για την αντιμετώπιση της κρίσης σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την ανάγκη για μια επαναθεμελίωση ενός σταθερού δημοσίου συστήματος υγείας και κοινωνικής πρόνοιας για όλους τους πολίτες, το οποίο  θα ενισχύσει, εκ των ενόντων, και τις  αυτοδιοικητικές δομές υγείας και πρόνοιας».

Στο πλαίσιο των αποφάσεων  πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με εκπροσώπους αιμοδοτικών συλλόγων και σωματείων Κορωπίου («Άγιοι Ανάργυροι», «Δημοσθένης», Εκπαιδευτηρίων Γείτονα) με σκοπό,  την οργάνωση εκστρατείας ενημέρωσης που θα οδηγήσει σε ημερίδα για τα οφέλη της αιμοδοσίας με στόχο την ενίσχυση του αριθμού των αιμοδοτών στο Κορωπί.  Συζητήθηκαν επίσης προτάσεις για  τη δημιουργία μόνιμης συνεργασίας με το Δήμο Κρωπίας. Στο Κορωπί, διεξάγονται 11 αιμοδοσίες το χρόνο από τους παραπάνω συλλόγους-σωματεία (3 ο σύλλογος Δημοσθένης, 6 ο σύλλογος Άγιοι Ανάργυροι και 2 τα εκπαιδευτήρια Γείτονα).

Η σύνθεση της Δημοτικής Επιτροπής Υγείας Κορωπίου έως την 27η Φεβρουαρίου 2017 (αρ. απόφ. 335/2014, 9.12.2014) είναι η ακόλουθη:
Πρόεδρος: Δημήτριος Κιούσης, Δήμαρχος, Ανδρέας Ντούνης, αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών, Θεόδωρος Γρίβας, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παναγιώτης Τσιμπικτσιόγλου, δημοτικός σύμβουλος μείζονος αντιπολίτευσης, Σπύρος Κόλλιας, εθελοντής-ιατρός, Αντώνιος Γεωργάκης, εθελοντής-ιατρός, Καλλιόπη Κοτζιά, δημοτική υπάλληλος-κοινωνική λειτουργός, Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Κρωπίας. 

Την επιτροπή συνδράμουν επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεοφάνης Μιχαιρίνας, ο εθελοντής-ιατρός Ελευθέριος Ντούνης, η ιατρός των δημοτικών ιατρείων Μαρία Κόλλια, ο ειδικός συνεργάτης Δήμου Κρωπίας Ιωάννης Κατιμερτζόγλου ενώ κατά περίπτωση συνδράμουν, ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Κ –υπεύθυνος ΚΑΠΗ και δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Γρινιεζάκης, η πρόεδρος του ΝΠΔΔ Σφηττός, δημοτική σύμβουλος Αδαμαντία Μάλλιου, ο διευθυντής της ΚΕΔΚ Ν. Αποστολόπουλος και οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι σε ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας και δομών, Δήμητρα Μιχαιρίνα και Αγγελική- Ντούνη – Μαρκαντώνη. Διοικητική υποστήριξη παρέχει η δημοτική υπάλληλος Χριστίνα Παπαχρήστου. 

Πληροφορίες: 210-60 26 272 (εσωτ.135-146-143),
ώρες: 10:00-13:00.
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 326 guests και κανένα μέλος