Καρναβαλική γιορτή στο Δήμο Μαρκοπούλου

Καρναβαλική γιορτή στο Δήμο Μαρκοπούλου

και διαγωνισμός καλύτερης ιδέας, θεματολογίας αποκριάτικης ενδυμασίας

και διαγωνισμός καλύτερης ιδέας, θεματολογίας αποκριάτικης ενδυμασίας

More...
Εορταστικό αποκριάτικο πρόγραμμα στο Δήμο ΒΒΒ

Εορταστικό αποκριάτικο πρόγραμμα στο Δήμο ΒΒΒ

«Καρναβαλοπεριπέτειες»...

«Καρναβαλοπεριπέτειες»...

More...
Κυριακή 10 Μαρτίου: Καρναβάλι στο Λαγονήσι!!!

Κυριακή 10 Μαρτίου: Καρναβάλι στο Λαγονήσι!!!

Σημείο εκκίνησης της παρέλασης θα είναι ο κυκλικός 3ος κόμβος Μωραϊτόπουλου

Σημείο εκκίνησης της παρέλασης θα είναι ο κυκλικός 3ος κόμβος Μωραϊτόπουλου

More...

Τελευταίο Φύλλο


Αρ.Φύλλου:1324-16-03-2024

 

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα 18η Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Ιατρού δήλωσε με τον πιο επίσημο τρόπο:

«ΔΕ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΚΕΡΑΤΕΑ. ΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ».

 

Και ο ...Πάγκαλος διαταζει

 

Οπως μας ενημέρωσε στη συνέχεια ο Δήμαρχος, πριν 10 ημέρες, μετά την συγκρότηση και πρώτη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής με αντικείμενο τη διαχείριση απορριμμάτων στην Ελλάδα, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Βουλευτή Περιφέρειας Θ. Πάγκαλο, ο Γ.Γ. Περιφέρειας Αττικής Ηλίας Λιακόπουλος, ανακοίνωσε επίσημα στη Δημοτική Αρχή Κερατέας, ότι άμεσα εντός του Φεβρουαρίου, θα ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής Χ.Υ.Τ.Α. στη Κερατέα κατ’ εφαρμογή του Υφιστάμενου Περιφερειακού Σχεδιασμού, ενώ ταυτόχρονα θα προχωρήσει η Περιφέρεια και όχι ο ΕΣΔΚΝΑ τις δημοπρατήσεις των μονάδων επεξεργασίας που προβλέπονται.

Ο Γ.Γ. ζήτησε να μάθει τις θέσεις και τη στάση της Δημοτικής Αρχής.

Η Δημοτική Αρχή Κερατέας δια του Δημάρχου γνωστοποίησε στον Γ.Γ. Περιφέρειας την ανυποχώρητη στάση της στο θέμα, την αντίσταση σε κάθε προσπάθεια κατασκευής Χ.Υ.Τ.Α. και όποιου έργου στον Αρχαιολογικό Χώρο Οβριοκάστρου.

 

Επίσης, τον ενημέρωσε για το ιστορικό του θέματος, τα επιχειρήματα καθώς και τις νομικές διοικητικές προσφυγές που είναι σε εξέλιξη ζητώντας του, να τις λάβει υπ’ όψιν και να ΚΙΝΗΘΕΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ.

 

Ο Γ.Γ. της Περιφέρειας επισήμανε ότι σήμερα 18/2/2010 υπάρχει επίσημη συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. και αρμόδιο για τη παρακολούθηση των έργων Διαχείρισης Απορριμμάτων στη χώρα μας κ. Poncet., δηλώνοντας ότι με τα δεδομένα που έχει και την πίεση της Ε.Ε. και προκειμένου να μη χαθεί η χρηματοδότηση θα προχωρήσει στην εγκατάσταση των εργολάβων, αφού προηγηθεί η Αρχαιολογική Υπηρεσία, ακόμα και αν χρειαστεί η συνδρομή των μονάδων τάξης της ΕΛ.ΑΣ.

Με αυτά τα δεδομένα, το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατέας σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε, για άλλη μια φορά, ομόφωνα, να αντισταθεί με κάθε μέσο στη ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΩΝ ΧΥΤΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟΥ.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, οι κοινωνικοί φορείς της πόλης, οι γειτονικοί Ο.Τ.Α., η Νομαρχία Αν. Αττικής, και όλοι όσοι έχουν καταγγείλει τον ΑΔΙΕΞΟΔΟ και μη εφαρμόσιμο περιφερειακό σχεδιασμό ήδη κινητοποιούνται, και με διαρκή 24ώρη φύλαξη του χώρου του Οβριοκάστρου, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ.

Ο Δήμος Κερατέας καλεί την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους παράγοντες για το έργο να εξετάσουν άλλη μια φορά το θέμα, να διαβουλευτούν επιτέλους με την κοινωνία μας και να τροποποιήσουν τον περιφερειακό σχεδιασμό.

Ο Δήμος Κερατέας αλλά και οι γειτονικοί Ο.Τ.Α. έχουν αποδείξει ότι θέλουν λύση στο πρόβλημα, με διάλογο και αξιοπιστία και όχι με βίαια επιβολή άνωθεν λύσεων αδιεξόδου.

Ο Δήμος Κερατέας ενημερώνει περαιτέρω ότι δίνει έμφαση στα νομικά και διοικητικά μέτρα σύμφωνα με τα οποία ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟΥ.

 

Σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων σήμερα, ο δήμος καταγγέλλει την στάση του ΕΣΔΚΝΑ που παρανόμως και εκβιάζοντας πολιτικά δεν δέχεται στις εγκαταστάσεις του απορρίμματα των περιοχών τους, την ίδια στιγμή που αποδεδειγμένα δέχεται απορρίμματα από Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα.

ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ που επικαλούνται πολλοί είναι δικαιολογία και πρόσχημα.

Το 2003 η Βουλή των Ελλήνων πιεστικά και λόγω ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ επέβαλλε τον περιφερειακό σχεδιασμό στην Αττική. Άραγε αυτό το ΑΔΙΕΞΟΔΟ και τα ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ μέτρα κρατούν 5 χρόνια;

Ο Δήμος Κερατέας εφαρμόζει ήδη τα περισσότερα από το θεσμοθετημένα συστήματα ανακύκλωσης. Με διαδοχικές αποφάσεις ζητά να κλείσει τον παλαιό νόμιμο χώρο διάθεσης των απορριμμάτων του, όμως ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ στις εγκαταστάσεις του ΕΣΔΚΝΑ.

Παράλληλα υιοθετεί και προτείνει την λύση Οικονομόπουλου - Πολυτεχνείου Κρήτης που αποτελεί Εθνική πρόταση και αποκαλυπτικά απαντά σε πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα που λυμαίνονται χρόνια το χώρο διαχείρισης απορριμμάτων στην Ελλάδα.

 

ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ ΝΕΟ ΓΙΑ

ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ της ΥΠΟΘΕΣΗΣ

 

Μετά την συνέντευξη τύπου ο Στ. Ιατρού κατάφερε και συνάντησε τον Γενικό Διευθυντή Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. και αρμόδιο για τη παρακολούθηση των έργων Διαχείρισης Απορριμμάτων στην χώρα μας κ. Poncet.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Στ. Ιατρού ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί νομικά και πρακτικά να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο και ρώτησε τον κο Poncet γιατί η Ε.Ε δεν αποδεσμεύει από την χρηματοδότηση των έργων του Περιφερειακού Σχεδιασμού, την χωροθέτηση στη Κερατέα αφού εκκρεμούν τόσες δικαστικές αποφάσεις.

Αφοπλιστική ήταν η απάντηση του Poncet ότι: τα έργα είναι ούτως ή άλλως ξεχωριστά και δεν θα πρέπει για να προχωρήσει το ένα να υλοποιηθεί και το άλλο. Εάν σταματήσει το έργο στην Κερατέα θα σταματήσει αποκλειστικά και μόνο η χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου και όχι του συνόλου του Περιφερειακού Σχεδιασμού.

 

Αυτή και μόνο η απάντηση αποκαλύπτει το τεράστιο ψέμα των Κυβερνήσεών μας, είπε ο Δήμαρχος, ότι πρέπει να καταστρέψουν τον Αρχαιολογικό Χώρο του Οβριοκάστρου γιατί αλλιώς θα χαθεί το σύνολο της χρηματοδότησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού.

 

Γίνεται δηλαδή ξεκάθαρος ο εμπαιγμός που συντελέστηκε και συνεχίζει ώστε να προχωρήσει η καταστροφή του ιστορικού αυτού χώρου προς όφελος της χρηματοδότησης του συνόλου του Περιφερειακού Σχεδιασμού και της χώρας που είναι υπόλογη στην Ε.Ε..

 

Ο Poncet δεσμεύτηκε να απαντήσει γραπτώς στα θέματα που τέθηκαν από τον Δήμαρχο Κερατέας, εξήγησε όμως ότι η Ε.Ε. θεωρεί εσωτερικό ζήτημα την διαφύλαξη των ιστορικών και αρχαιολογικών μας μνημείων και αναμένει από την Ελληνική πλευρά την υπόδειξη των καταλληλότερων σημείων ώστε να ξεκινήσουν τα έργα.

Κωστής Βενετσάνος

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 53 guests και κανένα μέλος