Καρναβαλική γιορτή στο Δήμο Μαρκοπούλου

Καρναβαλική γιορτή στο Δήμο Μαρκοπούλου

και διαγωνισμός καλύτερης ιδέας, θεματολογίας αποκριάτικης ενδυμασίας

και διαγωνισμός καλύτερης ιδέας, θεματολογίας αποκριάτικης ενδυμασίας

More...
Εορταστικό αποκριάτικο πρόγραμμα στο Δήμο ΒΒΒ

Εορταστικό αποκριάτικο πρόγραμμα στο Δήμο ΒΒΒ

«Καρναβαλοπεριπέτειες»...

«Καρναβαλοπεριπέτειες»...

More...
Κυριακή 10 Μαρτίου: Καρναβάλι στο Λαγονήσι!!!

Κυριακή 10 Μαρτίου: Καρναβάλι στο Λαγονήσι!!!

Σημείο εκκίνησης της παρέλασης θα είναι ο κυκλικός 3ος κόμβος Μωραϊτόπουλου

Σημείο εκκίνησης της παρέλασης θα είναι ο κυκλικός 3ος κόμβος Μωραϊτόπουλου

More...

Τελευταίο Φύλλο


Αρ.Φύλλου:1324-16-03-2024

Η υποκρισία ξεχείλισε. Γεγονότα παράλληλα. Συνέβησαν συγχρόνως. Οι Ελβετοί αποφάσισαν με δημοψήφισμα, «όχι άλλους μιναρέδες».

Οι Πολωνοί, με νόμο που έφερε η Κυβέρνηση, απαγόρευσαν τα πόστερ με τον Τσε Γκεβάρα, τ’ αστέρια και τα σφυροδρέπανα…

 

Η Ελβετία είναι μια χώρα ουδέτερη, πλούσια, με δημοκρατική παράδοση και υπέστη αυστηρότατες κριτικές για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, εκτός των Μουσουλμάνων, από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της οποίας δεν είναι μέλος.

 

minaresΥπενθυμίζω, όπως είχα σημειώσει και στο σχετικό άρθρο μου στην «7η» ότι οι Ελβετοί ψήφισαν «όχι σε άλλους μιναρέδες». Υπ’ όψιν ότι ήδη υπάρχουν τέσσερις και 150 περίπου τεμένη και χώροι προσευχής, για 400.000 Μουσουλμάνους που έχουν εισρεύσει τις τελευταίες δεκαετίες και αποτελούν πλέον το 4% περίπου του πληθυσμού.

Κοιτάξτε να δείτε πως δημιουργούνται τα προβλήματα, από κάποιους που είτε κατευθύνονται, είτε οι φιλοδοξίες τους και οι ιδεοληψίες τους, τους οδηγούν σε υπερβολικές αξιώσεις.

 

Ενας αλβανικής καταγωγής μετανάστης μουσουλμάνος, ο Μουνταλιπ Καρααντεμί, ηγετικό στέλεχος της μουσουλμανικής κοινότητας του Λάνγκενταλ, ζήτησε την κατασκευή και πέμπτου μιναρέ.


Ο Δήμαρχος της πόλης συμφώνησε, αλλά κάποιοι κάτοικοι και το ελβετικό Λαϊκό Κόμμα (SVP) διαφώνησαν, γιατί θεώρησαν ότι αλλοιώνεται η κουλτούρα της χώρας. Γιατί δεν θέλανε άλλους μιναρέδες στη χώρα τους, βρε αδερφέ.

Όπως σωστά είπε ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας, όποιος έρχεται στη χώρα μας οφείλει να σέβεται τους νόμους της και τον πολιτισμό της. Αν δεν τους αρέσει, αν διαφωνούν είναι ελεύθεροι να φύγουν.

Για το δημοκρατικότατο δημοψήφισμα της Ελβετίας, για τους μιναρέδες, ξεσηκώθηκε το σύμπαν. Χωρίς λοιπόν να λάβουμε υπ’ όψιν την εύλογη αντίδραση του μουσουλμανικού κόσμου, ακούσατε – ακούσατε:

 

Ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ δήλωσε «σοκαρισμένος».

– Η Υπουργός Εξωτερικών της ίδιας της Ελβετίας Μισελίν Κάλμιν-Ρέι, εξέφρασε τους φόβους της για εξτρεμιστικές ενέργειες.

– Η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τ’ ανθρώπινα δικαιώματα Ναβί Πιλάι «καταδίκασε την απόφαση της Ελβετίας, για την απαγόρευσης των μιναρέδων» (την αύξηση επαναλαμβάνω των μιναρέδων όχι των τζαμιών).

– Αλλά και η Υπηρεσία του Συμβουλίου της Ευρώπης καταδίκασε την απόφαση της Ελβετίας.

– Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά του Ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας θεωρεί ότι το δημοψήφισμα «παραβιάζει τα δικαιώματα του ανθρώπου».

Και  βεβαια, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο συνπρόεδρος των  Πρασίνων Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ προέτρεψε τις πλούσιες μουσουλμανικές χώρες να τιμωρήσουν την Ελβετία αποσύροντας τις καταθέσεις τους από τις ελβετικές τράπεζες.

Τέτοιες ευαισθησίες αντιρατσιστικές, θρησκευτικές, ανθρωπίνων δικαιωμάτων κλπ.!

 

Η αντιδιαστολή

 

Οι «ευαισθησίες» όμως φαίνεται ότι είναι επιλεκτικές. Ταυτόχρονα με το δημοψήφισμα στην Ελβετία για τους μιναρέδες, η κυβέρνηση της Πολωνίας, «από τα νεότερα μέλη της Ε.Ε. καθ’ υπόδειξη των ΗΠΑ – με τροποποίηση του άρθρου 256 του Ποινικού του Κώδικα, που υπερψήφισαν ήδη τα νομοθετικά σώματα, «απαγορεύεται η παραγωγή, η διανομή, πώληση ή κατοχή σε μορφή εντύπου, ηχογράφησης ή άλλου υλικού αναφερόμενου στον κομμουνισμό, στον φασισμό ή οποιοδήποτε σύμβολο ολοκληρωτισμού». Ποινή μέχρι δύο χρόνια φυλακή, αν δεν σου προσθέσουν κι άλλες «σάλτσες», αντίσταση κατά της αρχής κλπ.

Τι σημαίνει αυτό απλά; Αν πας στην Πολωνία και φοράς μπλουζάκι με τον Τσε-Γκεβάρα ή το λογότυπο του ΚΚΕ που φέρει το σφυροδρέπανο, κινδυνεύεις να βρεθείς στα μπουντρούμια της …δημοκρατικότατης πλέον Πολωνίας!

Γι’ αυτήν την απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και ανελεύθερη νομοθετική ρύθμιση ρεβανσισμού των ακροδεξιών «δημοκρατών» τύπου Μακ Αρθουρ, της Πολωνίας –μέλους της Ε.Ε. επαναλαμβάνω και του ευρωπαϊκού δημοκρατικού κεκτημένου, δεν υπήρξε ούτε μισή φωνή επίσημης διαμαρτυρίας.

 

Σημείωση. Στην αντίληψή μας έπεσε η ανακοίνωση διαμαρτυρίας του ΚΚΕ – εύλογη εξ’ άλλου – κι ένα θαυμάσιο άρθρο του Γ. Δελαστίκ στο «Εθνος». Ούτε «ύπατες αρμοστίες», ούτε ευρωπαϊκά Κοινοβούλια, ούτε Υπουργοί, ούτε «πράσινοι», «βένετοι» και «εμπριμέ»!

 

Συγκρίνατε και κρίνατε: Ποια Ευρωπαϊκή Ενωση “ολοκληρώνουμε” και με ποιες “αξίες”;

 

Ποιοι κινούν τα νήματα στις “μαριονέτες” των διαφόρων βαρύγδουπων οργανισμών και ποια αξιοπιστία εξασφαλίζουν!

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 62 guests και κανένα μέλος