Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ξενάγηση διαμαρτυρίας στην εκποίηση του ΟΛΠ και την καταστροφή της Σαλαμίνας
Σάββατο 12 Απρίλιος 2014
Συνάντηση των συλλογικοτήτων παραλιακού μετώπου

 
Στην τελευταία προγραμματισμένη συνάντηση  των συλλογικοτήτων του Δικτύου που πραγματοποιήθηκε στις 12/3, στο στέκι της Ανοιχτής Συνέλευσης Περάματος, εκτός από το μεγάλο θέμα της εκποίησης του π. Αεροδρομίου του Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά, όπως και για τις κινητοποιήσεις για αυτό το θέμα που το Δίκτυο αποφάσισε να συμμετέχει και να στηρίξει, για τα οποία έχετε ήδη ενημερωθεί με προηγούμενο δελτίο τύπου, συζητήθηκαν επίσης και τα ακόλουθα θέματα που αφορούν τον Πειραιά και το δυτικό παράκτιο μέτωπο του Σαρωνικού:

1) Το θέμα της εκποίησης του ΟΛΠ και οι συνέπειες που αυτό μπορεί να έχει και στην τοπική οικονομία, αλλά και στην ανάπτυξη της χώρας μας σε συνδυασμό με την  επικίνδυνη ανάπτυξη της COSCO.  
2) Το θέμα της διάλυσης της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης του Περάματος και άθλια  κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η τοπική οικονομία και κοινωνία (απόλυτη ανεργία, κλείσιμο της μεγάλης πλειοψηφίας των καταστημάτων κ.α) Για την αντιμετώπιση της κατάστασης μία από τις κινηματικές  πρωτοβουλίες που πήρε η ανοιχτή συνέλευση Περάματος σχετικά με τους ανέργους,  και το Δίκτυο ανέλαβε να την προωθήσει και σε άλλες περιοχές, είναι η ντε φάκτο  καθιέρωση δωρεάν μετακινήσεων των ανέργων στα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς.
3) Τα προβλήματα της Σαλαμίνας, όπως η επέκταση των Ναυπηγείων Σπανόπουλου στον αρχαιολογικό χώρο της Κυνόσουρας, τα λατομεία με κυριότερο εκείνο στη θέση «Γούβα-Μπατσί», όπου λειτουργεί σε αναδασωτέα περιοχή, οι διάφορες ρυπογόνες εγκαταστάσεις που περιβάλλουν το νησί κ.α.  
4) Το θέμα των εγκαταστάσεων του π. εργοστασίου λιπασμάτων στη Δραπετσώνα και ο αγώνας ων κατοίκων, για να μετατραπεί ο χώρος σε πολιτιστικό και οικολογικό πάρκο.
5) Τα σχέδια για μετατροπή μεγάλου μέρους του Σαρωνικού σε μόνιμες εγκαταστάσεις, όπου θα διαλύονται παλιά πλοία με ανυπολόγιστες οικολογικές, πολιτιστικές και κοινωνικές επιπτώσεις σε όλο το Σαρωνικό και όχι μόνο.
6) Η εγκατάλειψη του οικολογικού πάρκου του Σχιστού
 
Στη διάρκεια της συζήτησης αναδείχθηκε το μεγάλο πολιτικό πρόβλημα της οικονομικής ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον για το οποίο έγιναν πολύ ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις και προτάθηκε να οργανωθεί από το Δίκτυο ημερίδα με θέμα «Η οικολογία σαν οικονομικό μέγεθος», πρόταση που θα συζητηθεί στην επόμενη συνάντηση.
 
Τέλος αποφασίσθηκε
 
α) Να οργανωθεί το Σάββατο 12/4 ξενάγηση διαμαρτυρίας εναντίον της εκποίησης του ΟΛΠ, της επέκτασης των ναυπηγείων Σπανόπουλου και για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Σαλαμίνας, και τη δημιουργία πολιτιστικού και οικολογικού πάρκου στο π. εργοστάσιο λιπασμάτων στη Δραπετσώνα. Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί από το Δίκτυο με τη στήριξη της Εναλλακτικής Δράσης για Ποιότητα Ζωής, του Περιβαλλοντικού Ομίλου Σαλαμίνας και της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Κερατσινίου-Δραπετσώνας για το Περιβάλλον  
 
β) Η επόμενη συνάντηση θα γίνει Τετάρτη 09 Απριλίου στα γραφεία του Περιβαλλοντικού Ομίλου Σαλαμίνας, Πολυχρόνη Λεμπέση & Ηροδότου, Αγιος Νικόλας Σαλαμίνας.
Η γραμματεία του Δικτύου
πλ.  6979775853-6977990887- 6974831170

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 117 guests και κανένα μέλος