Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Let’s do it Greece 2014»
Κυριακή 06 Απρίλιος 2014, 10:30

Αγκαλιάζουμε τον Υμηττό


 

Σε δημόσια σύσκεψη, παρουσία εκπροσώπων συλλόγων και φορέων του Κορωπίου, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014 και την οποία συγκάλεσε η πρόεδρος του ΝΠΔΔ Σφηττός, Αδαμαντία Μάλλιου στο πλαίσιο της προετοιμασίας της πανελλαδικής δράσης « Let’s do it Greece 2014», αποφασίστηκαν οι παρακάτω δράσεις και εκδηλώσεις :

Η κεντρική εκδήλωση του Δήμου Κρωπίας και του ΝΠΔΔ Σφηττός θα γίνει την Κυριακή 6 Απριλίου 2014, στις 10.30 το πρωί, στη θέση «Ντούκα» στον Υμηττό (στο τέλος του δασικού χωματόδρομου στην κοιλάδα του ρέματος της Ντούκας- λίγο πριν το χώρο της χωματερής στην οδό Σφηττού αριστερά και πορεία μετά δεξιά και ευθεία προς την κοιλάδα). Η εκδήλωση περιλαμβάνει, ενημέρωση για τις εργασίες περιβαλλοντικής αποκατάστασης της χωματερής που έχουν ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2013, καθαρισμός σε σημείο της κοιλάδας της ρεματιάς της Ντούκας, εγκαίνια του δασικού μονοπατιού στην Σφηττία οδό και πεζοπορία προς το μνημείο της φύσης, την « ΤΡΥΠΙΑ ΣΠΗΛΙΑ» Μαυροβουνίου. Αξίζει να αναφερθεί ότι η επιμέρους δράση «Αγκαλιάζουμε τον Υμηττό» στο πλαίσιο του «letsDoitGreece 2014» στόχο έχει την προστασία και ανάδειξη του πανέμορφου βουνού της Αττικής από τους 12 δήμους και το 1.2 εκ. κατοίκους που το αγκαλιάζουν.

Για την κεντρική εκδήλωση στην Ντούκα, λεωφορείο του Δήμου Κρωπίας θα εκτελεί δρομολόγια από το Δημοτικό Στάδιο «Γ.Σ Παπασιδέρη» προς τον χώρο της εκδήλωσης και της πεζοπορίας προς την «Τρύπια Σπηλιά» Μαυροβουνίου από τις 09:30 π.μ έως 10:45. Ανα τακτά χρονικά διαστήματα δρομολόγια επιστροφής έως 13:45. Για όσους αποφασίσουν να λάβουν μέρος στην πεζοπορία απαιτείται, η χρήση ορειβατικών υποδημάτων, να έχουν καλή φυσική κατάσταση, κατάλληλο ρουχισμό και εξοπλισμό για περπάτημα σε μονοπάτια βουνού. Η διάρκεια της πεζοπορίας είναι δύο ώρες (μετάβαση και επιστροφή από την Τρύπια Σπηλιά).

Επίσης, την Κυριακή 6 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν δράσεις καθαρισμού με τη συνεργασία τοπικών συλλόγων στις περιοχές : Παλάτι(εκκλησάκι Αγ. Θωμά), Αγία Μαρίνα (στη θέση «Κριεζή» και στην παραλία στις εγκαταστάσεις ΝΑΟ Κέκρωψ), στο Κίτσι (Σχολεία), στον Άγιο Δημήτριο (Πλατεία- Εκκλησία) και το Σάββατο 5 Απριλίου στον Καρελλά (Γραμμές ΟΣΕ, γεφυράκι). Οι ώρες έναρξης των δράσεων είναι 10.30πμ και 11:00πμ.

Μέχρι 27 Μαρτίου είχαν δηλώσει συμμετοχή οι σύλλογοι : ο Ροταριανός Όμιλος Κορωπίου, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Καρελλά «Η Αγία Παρασκευή», ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Κορωπίου «Αριστοτέλης», ο εξωραϊστικός σύλλογος Βίλιζας, ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κίτσι «Η Άνοιξη»,  ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος «Κέκρoψ», ο Σύλλογος Κρητών Μεσογείων «Ο Ψηλορείτης», ο Σύλλογος Ποντίων Κορωπίου «Ο Εύξεινος Πόντος», ο σύλλογος Αν.Θρακιωτών, ο Εξωραϊστικός Προοδευτικός Σύλλογος Αγίας Μαρίνας, ο Σύνδεσμος Οικιστών «Αμπελώνας», ο Σύλλογος Αγίου Δημητρίου Αλυκού. Οι δηλώσεις συμμετοχών συνεχίζονται.

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 50 guests και κανένα μέλος