Ο νέος δήμαρχος σπάζει τα μπετά που έβαλε ο προηγούμενος


Την απομάκρυνση σχεδόν του μισού τσιμέντου που είχε χρησιμοποιηθεί για την ανάπλαση της πλατείας Άλσους στο Πανόραμα, αποφάσισε η νέα Δημοτική Αρχή. Ο Δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, συγκάλεσε σύσκεψη μεταξύ των αντιδημάρχων του Δήμου, τις διευθύντριες της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου, όπου και αποφασίστηκε να γίνει παρέμβαση στο συγκεκριμένο έργο. Η παρέμβαση αφορά την απομάκρυνση πολλών τσιμεντένιων όγκων που είχαν τοποθετηθεί στην πλατεία, γεγονός με το οποίο -όπως μας επισημαίνει ο δήμαρχος - είχε διαφωνήσει εξ’ αρχής μαζί με τους συνεργάτες του (ως αντιπολίτευσης τότε), για τη δημιουργία περισσότερων χώρων πρασίνου.

Το έργο είχε διακοπεί για πέντε μήνες λόγω της αδυναμίας του Δήμου να εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις στον ανάδοχο.

Οπως μας ενημερώνει ο δήμαρχος Γρ. Κωνσταντέλλος, μετά την επίλυση του προβλήματος από πλευράς Δήμου και την απομάκρυνση του υπερβάλλοντος τσιμέντου από τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου, ο ανάδοχος θα επανεκκινήσει άμεσα την ανάπλαση της πλατείας Άλσους υλοποιώντας παράλληλα σειρά άλλων τεχνικών τροποποιήσεων με στόχο την αισθητική αναβάθμιση της πλατείας.

Ο Δήμαρχος έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το έργο: «Παρά τα όσα προσπάθησαν πολλοί να μας προσάψουν προεκλογικά, θεωρούμε ότι η χρήση τόσου τσιμέντου στους ελεύθερους χώρους της πόλης αποτελεί περιβαλλοντολογικό έγκλημα. Η Δημοτική Αρχή έχει στόχο να παρέμβει δυναμικά και να αναπλάσει πολλούς κοινόχρηστους χώρους της πόλης, πάντα όμως στη φιλοσοφία της ανάδειξης του περιβάλλοντος και του πράσινου».

σ.σ. Οσο κι αν θέλουμε να το αποφύγουμε, έρχεται αβίαστα το ερώτημα: οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και οι Υπηρεσίες Περιβάλλοντος δεν το επεσήμαναν αυτό στον τ. δήμαρχο Σπύρο Πανά, ότι δεν χρειάζεται τόσο τσιμέντο;

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 174 guests και κανένα μέλος