Εορτάζουμε, σήμερα με κάθε τιμή, την προσφορά των ηρώων στο βωμό της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου αποτελεί ημέρα μνήμης και τιμής στους προγόνους μας και τον αντίξοο αγώνα στον οποίο επιδόθηκαν προκειμένου να διασώσουν και να περιφρουρήσουν την εθνική κυριαρχία και την ελευθερία της χώρας μας. Η εθνική μνήμη πρέπει να παραμένει ζωντανή, να είναι ο φάρος για την πορεία και εξέλιξη κάθε χώρας. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι λαός που δεν ξέρει την ιστορία του είναι αναγκασμένος να την νξαναζήσει.

Εορτάζουμε, λοιπόν, σήμερα με κάθε τιμή την προσφορά των ηρώων στο βωμό της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας. Παράλληλα, δεν ξεχνάμε το ανθρωπιστικό μήνυμα της επετείου, καθώς ο πόλεμος απέκτησε πανευρωπαϊκό μήνυμα, επρόκειτο για έναν αγώνα ενάντια στο φασισμό και τον ρατσισμό.

Είναι ανάγκη να υπενθυμίσουμε ότι οι αγωνιστές του 40 συμμετείχαν σε έναν πόλεμο άνισο, μαχόμενοι όχι μόνο ενάντια στις επεκτατικές επιδιώξεις των αντίπαλων στρατευμάτων οι οποίοι επιβουλεύονταν τον ελλαδικό χώρο αλλά και την πείνα, την κακουχία, τον σκληρό χειμώνα και τις ασθένειες.

 
Ευχή όλων μας να μη βρεθούμε ποτέ ξανά σε ανάλογη θέση, ούτε εμείς ούτε τα παιδιά μας. Το μεγαλύτερο δεινό της ανθρωπότητας είναι κατά γενική ομολογία ο πόλεμος. Αν και είμαστε στην ευτυχή θέση να μην έχουμε ξαναζήσει αντίστοιχες καταστάσεις, υπάρχουν συνάνθρωποί μας σε πολλές γωνιές του πλανήτη, και κάποιοι όχι πολύ μακριά από εμάς, οι οποίοι ακόμα και σήμερα αναγκάζονται να πολεμήσουν για τη ζωή και την ελευθερία τους.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 364 guests και κανένα μέλος