Εως την προσεχή Παρασκευή 10 Οκτωβρίου, τουλάχιστον, θεωρείται ότι μπορούν να κατατίθενται εμπρόθεσμα “ενδικοφανείς προσφυγές” κατά τη ΕΝΦΙΑ, σύμφωνα με έγκυρες γνώμες νομικών, αλλά και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που υπό προϋποθέσεις θεωρεί “απρόθεσμη” την εν λόγω προσφυγή.

Συγκεκριμένα από το Δικηγορικό γραφείο του Χρ. Κλειώση, όπως αναφέρουν οι “Ελληνες Φορολογούμενοι” στην ιστοσελίδα τους, αυτό προκύπτει από το νόμο του ίδιου του ΕΝΦΙΑ (Ν. 4223/2013, αρθρ. 29, §6), ο οποίος αναφέρει: “Στις περιπτώσεις της ηλεκτρονικής κοινοποίησης στο λογαριασμό φυσικού, νομικού προσώπου ή οντότητας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην περίπτωση α' των παραγράφων 2 και 3 του παρόντος, η πράξη θεωρείται ότι έχει νομίμως κοινοποιηθεί μετά την παρέλευση δέκα ημερών από την ανάρτησή της στο λογαριασμό του προσώπου το οποίο αφορά η επίδοση και την ηλεκτρονική ειδοποίησή του, εφόσον δεν προκύπτει προγενέστερος χρόνος παραλαβής της.”

Συνεπώς, μετά από τη διευκρίνιση αυτή και με δεδομένο ότι, ο μήνας Αύγουστος είχε -με προηγούμενη νομοθετική ρύθμιση- είχε τεθεί εκτός υπολογισμού, οι προθεσμίες για την κατάθεση ενδικοφανών προσφυγών λήγουν στις 10 Οκτωβρίου 2014.



Οι τρεις περιπτώσεις (ενδικοφανών) προσφυγών:

Οι πολίτες μπορούν να προσφύγουν για μία ή για περισσότερες από τις παρακάτω περιπτώσεις:

α) για την περίπτωση που κρίνουν ότι δεν έχουν τη δυνατότητα (λόγω έλλειψης φοροδοτικής ικανότητας) να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ, αιτούμενοι την κατάργηση ή τη μείωσή του.

β) για την περίπτωση που επιβαρύνονται με συμπληρωματικό φόρο ενώ εξακολουθούν να οφείλουν το σύνολο ή μέρος στεγαστικού δανείου.

γ) για την περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να ζητήσει μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης, λόγω του ότι από το Υπουργείο Οικονομικών καταλογίστηκε συνολικός ΕΝΦΙΑ κατά εκατοντάδες εκατομμύρια υψηλότερος από το ποσό το οποίο είχε εγκρίνει η Βουλή μέσω του Προϋπολογισμού.

Υπεύθυνη δήλωση μπορείτε να ζητήσετε από τα γραφεία της εφημερίδας στα τηλέφωνα 210 6030.655, 210 8959.004, 6937153052 ή πατείστε εδώ.

Λεπτομέρειες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ή στο 210 3242032 (ώρες γραφείου) ή στο 6941 474108 (μη εργάσιμες μέρες και ώρες).

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 290 guests και κανένα μέλος