Tέλος του 2012, η Γερμανίδα Sarah Luzia Hassel-Reusing κατέθεσε μήνυση στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης κατά αγνώστων με την υποψία του εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας, εξαιτίας της συστηματικής και ευρείας κλίμακας βλάβης στην υγεία του Ελληνικού πληθυσμού από πρόθεση.
Το “Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού”, ήρθε σε επαφή μαζί της και αποφάσισε να στηρίξει τον δύσκολο αγώνα που δίνει για όλους. 
Η στήριξη που προσφέρει το  “Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού”, είναι συμβολική και ουσιαστική. Έτσι από τον Ιούλιο 2014 έχουν ξεκινήσει την συστηματική καταγραφή μαρτυριών ασθενών τους, οι οποίοι επιθυμούν  να καταθέσουν τα όσα δεινά έχουν βιώσει από το 2010 και μετά.  Η καταγραφή των μαρτυριών γίνεται από εθελοντές του ιατρείου, μέσω ενός πολυσέλιδου ερωτηματολογίου, όπου στοιχειοθετείται αναλυτικά ο τρόπος με τον οποίο έχουν παραβιαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα τους.
Επειδή όμως είναι προτιμότερη η ενδυνάμωση της προσπάθειας με όσο το δυνατόν περισσότερες καταγραφές περιπτώσεων, κάνουν έκκληση προς όλους τους πολίτες που έχασαν τις δουλειές τους, μειώθηκε βάναυσα το εισόδημα τους (μισθοί ή συντάξεις), υπερφορολογήθηκαν, έχασαν το σπίτι τους, έζησαν χωρίς ηλεκτρικό ή/και νερό για κάποιο χρονικό διάστημα, έμειναν ανασφάλιστοι και έπαθε ζημιά η υγείας τους λόγω του ότι αποκλείστηκαν από το Εθνικό Σύστημα Υγείας ή βρέθηκαν σε οποιαδήποτε δεινή κατάσταση λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, να έρθουν σε επαφή με το “Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού”, και να καταθέσουν την μαρτυρία τους.
Όλα τα στοιχεία που θα συλλέξουν, θα μεταφραστούν και θα αποσταλούν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, ώστε να στηρίξουν έμπρακτα τη μήνυση που έχει καταθέσει η Sarah Luzia Hassel-Reusing και με αυτό τον τρόπο να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι στην απονομή δικαιοσύνης για όλα τα δεινά που έχουν περάσει οι πολίτες  αυτά τα χρόνια.
Ήρθε η ώρα τα εγκλήματα που έγιναν πάνω στις πλάτες αθώων πολιτών να πληρωθούν από  όσους  οδήγησαν τους πολίτες σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, λέγοντας  ότι λεφτά δεν υπάρχουν για την δημόσια υγεία / παιδεία / κοινωνικές παροχές, αλλά την ίδια στιγμή έδιναν δισεκατομμύρια ευρώ σε τράπεζες και διάφορους άλλους «επενδυτές».
Όλοι όσοι πήραν, και συνεχίζουν να παίρνουν, τις πολιτικές αποφάσεις που οδηγούν στη διάλυση το Εθνικό Συστήμα Υγείας και καθημερινά εξαθλιώνουν τους πολίτες θα λογοδοτήσουν. Για να το επιτευχθεί όμως αυτό χρειάζεται η βοήθεια όλων των πολιτών.

Στείλτε τη δική σας εμπειρία

Παρακαλούν όσους θέλουν να καταθέσουν την μαρτυρία τους να στείλουν μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή να μας καλέσουν στο 210-9631-950 τις ώρες λειτουργίας του ιατρείου, ώστε οι εθελοντές τους να καταγράψουν τα στοιχεία τους και στη συνέχεια να έρθουν σε επαφή μαζί τους για τα περαιτέρω.
Δείτε το βίντεο:



Δείτε περισσότερα για τη μήνυση της Sarah Luzia Hassel-Reusing στην ιστοσελίδα της (υπάρχει Ελληνικό κείμενο στο):

To Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, όπως έχει δηλώσει, συλλέγει στοιχεία γι’ αυτές τις παραβιάσεις, ενώ περισσότερο από ένα χρόνο λειτουργούν το Παρατηρητήριο θεμάτων Υγείας, όπου συστηματικά καταγράφουν όλες τις εξελίξεις στον τομέα της υγείας. Παράλληλα, παλεύουν σε πολλά επίπεδα και με το Υπουργείο Υγείας και με τις διοικήσεις δημόσιων νοσοκομείων, ώστε οι ανασφάλιστοι ασθενείς να μπορούν να τύχουν της απαραίτητης ιατρικής φροντίδας χωρίς να πληρώνουν, τη στιγμή που μιλάμε για μακροχρόνια ανέργους και πλήρως εξαθλιωμένους, πολίτες.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης
(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία
http://www.mkiellinikou.org Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 317 guests και κανένα μέλος