Μια ασφαλής και άνετη διαδρομή μέσα στην πόλη



Μια ασφαλή και άνετη διαδρομή μέσα στην πόλη, για ποδήλατο ή περίπατο, με κανόνες και προδιαγραφές ασφαλείας, παραδόθηκε ολοκληρωμένη στους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Γέρακα του Δήμου Παλλήνης, που περιλαμβάνει την «Ενοποίηση των αθλητικών, σχολικών και κοινόχρηστων χώρων με δίκτυο πεζοδρόμων, καθώς και με χώρους περιπάτου και αναψυχής».

Πρόκειται για ένα έργο καλαίσθητης ανάπλασης, που ξεκινάει από τη διασταύρωση των οδών Ιθάκης και Χίου στο Γέρακα, μπροστά από το Δημαρχείο και καταλήγει στο 2ο Αθλητικό Κέντρο Γέρακα (κολυμβητήριο – θερινό Σινεμά Γέρακας).

Στη διαδρομή σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν παρεμβάσεις με βιοκλιματική προσέγγιση (στο σχεδιασμό και στα υλικά), στους αστικούς χώρους του πολεοδομικού κέντρου της ΔΕ Γέρακα, οι οποίες στοχεύουν στη λειτουργική και αισθητική ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου, αλλά και στην ποιοτική αναβάθμιση των όρων διαβίωσης της καθημερινότητας των κατοίκων, αλλά και ένα σημείο αναφοράς, αναψυχής και ήπιας άθλησης όλων ημών.

Κατά μήκος της διαδρομής έχουν τοποθετηθεί στύλοι ηλεκτροφωτισμού, παγκάκια, ενώ έχουν φυτευτεί εκατοντάδες δέντρα και θάμνοι με το απαραίτητο σύστημα άρδευσης.



Το αθλητικό πάρκο στην πρώην Αθηναϊκή τσιμεντοποιϊα


Σε «κόσμημα» για την περιοχή μεταμορφώθηκε το πάρκο που λειτουργούσε η τσιμεντοποιϊα «Αθηναϊκή», παραπλεύρως της Αττικής Οδού (Ηρακλείτου).

Στο χώρο του (Ο.Τ 375), λειτουργούσε στο πρόσφατο παρελθόν εργοστάσιο παρασκευής έτοιμου σκυροδέματος. Ομως από τη διακοπή της δραστηριότητας του εργοστασίου μέχρι πρόσφατα, ο συγκεκριμένος χώρος είχε μετατραπεί σε πρόχειρη χωματερή...

Με τις κατάλληλες αναδιαμορφώσεις (επιχωματώσεις, απομάκρυνση υλικών) μετατράπησε σε έναν από τους ωραιότερους χώρους πρασίνου και αναψυχής στην Αττική, ο οποίος σε τίποτα δεν θα θυμίζει την κατάσταση που προϋπήρχε.

Στο πάρκο έχουν εγκατασταθεί ηλιακά πάνελ και ανεμογεννήτρια αστικού χαρακτήρα για εκπαιδευτικούς λόγους, αλλά και υπαίθρια όργανα γυμναστικής για ενήλικες.

Το έργο έχει ξεκινήσει προ «Καλλικράτη» όταν δήμαρχος Γέρακα ήταν ο νυν δήμαρχος του καλλικρατικού Δήμου Παλλήνης, Αθ. Ζούτσος.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 171 guests και κανένα μέλος