Κατασκευές καντινών πιο ψηλά από την παραλία


Πέρασε ακριβώς ένας χρόνος, όταν πάνω στο νησάκι Υδρούσα, που βρίσκεται απέναντι από τη Βούλα, άρχισαν να στήνονται κατασκευές από “ιδιοκτήτες”, προκειμένου να μας “νοικοκυρέψουν”.

Δύο μεγάλες ξύλινες καντίνες έχουν στηθεί, λίγο πιο πάνω από τον αιγιαλό και έχουν αρχίσει να στρώνουν και δρόμο προς αυτές.

Εμείς ανεβήκαμε πάνω στο νησάκι (1η/10) και τα φωτογραφίσαμε.

ydrousa-sxedioΤην επομένη 2/10 μιλήσαμε με το δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο και τον ενημερώσαμε, αφού δεν εγνώριζε τίποτα σχετικό.

Επίσης ενημερώσαμε και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Χρ. Βαδάση καθώς και την Πολεοδομία και περιμένουμε ενέργειες.

Ακριβώς ένα χρόνο πριν (26 Σεπτεμβρίου 2013) γράφαμε για τις αυθαίρετες κατασκευές που έστησαν τότε (ξαπλώστρες και ξύλινες σταθερές ομπρέλες βαριάς κατασκευής) και καλούσαμε το Δήμο να παρέμβει, αφού όπως είχαμε ενημερωθεί δεν υπήρχε καμμία άδεια από την Πολεοδομία.

Πράγματι τότε, έγιναν άμεσες ενέργειες από το δήμαρχο Σπύρο Πανά και προχώρησαν σε αυτοψία, που διενήργησε η Πολεοδομία των 3Β.

Ο Σπύρος Πανάς, είχε δηλώσει ότι «όσον αφορά το Δήμο δεν θα δοθεί καμμία άδεια»

Μάλιστα είχε παρθεί και απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο (18/10/13) ότι «ο Δήμος σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές αρχές, παρακολουθεί τις ενέργειες στις οποίες πρόκειται να προβούν οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, ενώ σε κάθε περίπτωση θα κάνει ό,τι προβλέπεται στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, προκειμένου να μην εμπορευματοποιηθεί η Υδρούσα».

Μετά την αυτοψία οι εγκαταστάσεις ξηλώθηκαν.

Τα “παληκάρια” όμως ξέρουν ότι ο επιμένων νικά. Ετσι πριν από μήνες ένα “στημένο” δημοσίευμα σε εφημερίδα έγραφε για τις σπουδαίες εγκαταστάσεις που θα γίνουν πάνω στην Υδρούσα, για τα πλοιάρια που θα μεταφέρουν τις χιλιάδες κόσμο, για το Πρότυπο Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, που θα φτιάξουν και άλλα και άλλα.

Ετοιμάζεται μία εμπορευματοποίηση που θα καταστρέψει όλη την παράκτια ζώνη της Βούλας, θα φέρει αμέτρητα σκάφη στο νησί και θα paraga-1απαγορεύεται οποιαδήποτε προσέγγιση σε ακτίνα 200 μέτρων, όπως αναφέρεται στο σχέδιο που έχουν δημοσιεύσει σε εφημερίδα.

Η Υδρούσα έχει έκταση 56.864τ.μ. όπου τα περισσότερα εξ’ αυτών είναι αιγιαλός: έχει ελάχιστη απόσταση από την ακτή 1030 μέτρα, πάμε συχνά κολυμπώντας. Σήμερα ζουν πάνω κοπάδια αγριοκούνελα, αν και είναι η πρώτη φορά που πατήσαμε στο νησάκι το πόδι μας (1/10/14) και δεν τα είδαμε. Ακούσαμε κάτι για ...εξολόθρευση.

Μέσα στην τελευταία εβδομάδα του Σεπτέμβρη λοιπόν, άρχισαν τα μαστορέματα και έστησαν δύο καντίνες ξύλινες, αρκετά τετραγωνικά. Παράλληλα ανοίγουν δρόμο γιατί τις εγκατέστησαν πιο ψηλά από τον αιγιαλό και προφανώς ετοιμάζονται να εφαρμόσουν τα σχέδιά τους.

Bρισκόμαστε εν αναμονή των εξελίξεων και των ενεργειών του Δήμου, προκειμένου να σταματήσει οποιαδήποτε εγκατάσταση στο νησί και το παρακολουθούμε από κοντά.

Εκτενές άρθρο για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Υδρούσας βρίσκεται στην ιστοσελίδα μας (www.ebdom.com), από τον Οκτώβριο του 2013, του Κώστα Βενετσάνου

http://www.ebdomi.com/arthra-apopseis/7750-i-nisos-ydrousa-kai-to-idioktisiako-tis.html

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 121 guests και κανένα μέλος