«Tο Περιφερειακό Συμβούλιο καλείται να παίξει κεντρικό ρόλο. Ανοικτό εργαστήρι δημοκρατίας»

Τις εργασίες, με σύντομη παρέμβασή της άνοιξε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου.

Η συνεδρίαση αφορούσε την εκλογή προεδρείου και Οικονομικής Επιτροπής.

Η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου είπε μεταξύ άλλων: «Σε αυτή τη νέα εποχή, το Περιφερειακό Συμβούλιο καλείται να παίξει κεντρικό ρόλο. Γιατί θα βρεθεί στο κέντρο της λήψης αποφάσεων που θα αλλάξουν τόσο την ίδια την εσωτερική λειτουργία της Περιφέρειας, όσο και τη σχέση της Περιφέρειας με τους πολίτες. Το Περιφερειακό Συμβούλιο οφείλει και μπορεί να γίνει ο κρίσιμος συνδετικός κρίκος της Περιφέρειας με τους πολίτες και την κοινωνία. Ανοικτό εργαστήρι δημοκρατίας. Να αποτυπώνει τα προβλήματα και να κατευθύνει για τη λύση τους, στο πλευρό των πολιτών».

Στη συνέχεια έγινε η εκλογή του Προεδρείου, όπου διαφώνησε με την τακτική, o Γ. Σγουρός και όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποχώρησε καταγγέλλοντας την παράταξη της περιφερειάρχου Ρένας Δούρου «Δύναμη Ζωής» για μη τήρηση των συμφωνηθέντων, καταθέτοντας σχετική ανακοίνωση, στην οποία σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Σήμερα, η παράταξη της κας Δούρου καταπάτησε μια πρακτική και μια δεοντολογία δεκαετιών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Κατά τη διαδικασία εκλογής του Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, η παράταξή της καταψήφισε την πρόταση της μειοψηφίας για τη θέση του Αντιπροέδρου, μια θέση που ούτως ή άλλως, εκ του νόμου, ανήκει στην Αντιπολίτευση.

Μια τυπική ψηφοφορία που κατά παράδοση διενεργείται σε κλίμα συνεννόησης και συναίνεσης - αν και όπως είπε η κα Δούρου «δεν είναι υπέρ των συναινέσεων» - εξελίχθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά, από την πλειοψηφούσα παράταξη σε εκλογομαγείρεμα».

 

σ.σ. Πάντως εμείς στα 25 χρόνια παρακολούθησης των συμβουλίων των ΟΤΑ, αυτό συμβαίνει (δυστυχώς) στην τρανταχτή του πλειοψηφία.

 

 

«Κατασκευές για σκοπιμότητες» απάντησε η Ρένα Δούρου

«Στην πρακτική της “προσαρμογής” της πραγματικότητας στις δικές της πολιτικές σκοπιμότητες επιδόθηκε η παράταξη «Αττική» με την ανακοίνωσή της σχετικά με τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ωστόσο τα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα και φανερώνουν την έλλειψη συναίνεσης μεταξύ των δύο πρώτων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, σχετικά με το πρόσωπο για τη θέση του αντιπροέδρου, που πρότεινε η παράταξη “Αττική”.

Αυτή και μόνο ήταν η αιτία για το αποτέλεσμα της μη εκλογής του κ. Χ. Δαμάσκου στην πρώτη καταμέτρηση. Όλα τα άλλα έχουν να κάνουν με “κατασκευές” που εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο τις μικροκομματικές σκοπιμότητες των εμπνευστών τους και βεβαίως όχι των πολιτών της Αττικής».

 

Πρόεδρος: Θεόδωρος Σχινάς

Αντιπρόεδρος: Χάρης Δαμάσκος

Γραμματέας: Φωτεινή Βρύνα

Οικονομική Επιτροπή

Αθανασιάδης Παναγιώτης, Αλεξίου Αθανάσιος, Μπαλάφας Γεώργιος, Σαπουνά Αγγελική, Στεργίου Ιωάννα, Τζίβα Αιμιλία, Καράμπελας Κωνσταντίνος, Κορομάντζος Βασίλειος, Μπαλού Αλεξάνδρα, Μοίρας Ιωάννης

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 238 guests και κανένα μέλος