«Στην Ελλάδα, 24.000 ζωές χάνονται κάθε χρόνο από καρκίνο και 37.000 άνθρωποι προσβάλλονται από κάποια μορφή της νόσου» –Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας–

Σ’ αυτή την Ελλάδα λοιπόν που στενάζει κάτω από την οικονομική κρίση, σ’ αυτή την Ελλάδα που εξαφανίστηκε η μεσαία τάξη, έρχεται ο Υπουργός Υγείας και καταργεί την προληπτική ιατρική για λόγους ...οικονομίας.

Αυξήθηκαν λέει μέσα στην τελευταία διετία ιδιαίτερα οι εξετάσεις που κόβει. Και αυτό το θεωρεί ότι οι εξετάσεις γίνονται για ...πλάκα ή για κονόμα.

Κανένας νους δεν σκέφτηκε ότι οι πολίτες έχουν στραγγίξει οικονομικά και στρέφονται πλέον στους ασφαλιστικούς οργανισμούς, αντί να πάνε με “άνεση” στα ιδιωτικά κέντρα πληρώνοντας για να μην καθυστερούν.

Οτι λόγω της κρίσης και της ψυχολογικής, βαρειάς, κατάστασης που έχει περιέλθει ο πολίτης, έχουν αυξηθεί και τα κρούσματα των ασθενειών.

Φαίνεται όμως καταφανώς ότι εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι να ευημερούν οι αριθμοί και όχι οι άνθρωποι. Μας οδηγούν στο θάνατο με μαθηματική ακρίβεια.

Στον κοντινό μου κύκλο γνωριμιών έχω δει κρούσματα καρκίνου σε πολύ νεαρή ηλικία, αλλά και σε ηλικία άνω των 70 σε προχωρημένο στάδιο και οι δύο γιατί δεν είχαν ποτέ εξεταστεί προληπτικά. Κι αν ανατρέξετε στο περιβάλλον σας, είναι βέβαιο ότι θα βρείτε τέτοια περιστατικά.

«Δεν τιμωρούμε τον ασθενή γιατί ο περιορισμός αφορά όταν δεν έχει διαγνωστεί κάτι»! ακούσαμε να λέει ο Υπουργός. Δηλαδή πρέπει να έχει διαγνωστεί ο καρκίνος να για να επιτρέψουμε να εξεταστεί. Μα πώς θα διαγνωστεί όταν δεν θα έχει τη δυνατότητα να κάνει προληπτικό έλεγχο; Θα διαγνωστεί βεβαίως όταν θα αρχίσει να δίνει τα πρώτα προβλήματα υγείας, οπότε ο ασθενής έχει “χάσει το τρένο” και το κράτος θα πληρώσει εκατονταπλάσια τη θεραπεία...

Εκτός βέβαια και καταργήσει την δημόσια υγεία!

«Αυτό το οποίο δημιουργεί το υπουργείο Υγείας είναι “ένα ελεγκτικό πεδίο, όχι ένα ελεγκτικό δικαίωμα”, που σημαίνει ότι ο ΕΟΠΥΥ μπορεί να φωνάξει τον γιατρό και να του ζητήσει να δώσει εξηγήσεις και εάν “δεν είναι ικανοποιητικές τότε ενδέχεται να υπάρξει κάποια κυρωτική διαδικασία κατά του γιατρού, που θα την επιβάλλουν τα ελεγκτικά όργανα του ΕΟΠΥΥ και ο μηχανισμός του ΕΟΠΥΥ”, είπε επίσης ο Βορίδης.

Και ποιος γιατρός θα βάλει το “κεφάλι του ντορβά” να τρέχει να δίνει εξηγήσεις στο κάθε γραφιά του ΕΟΠΠΥ γιατί έγραψε αυτή την εξέταση;;;;

Πλαφόν ανά περιοχή και πάροχο

oures-nosokomeiaΑλλά ακόμη και οι δικαιούχοι των εξετάσεων αυτών, θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα, εξαιτίας της εφαρμογής του «πλαφόν» ανά περιοχή και ιδιώτη πάροχο.

Πρόκειται για συγκεκριμένο ποσό εξετάσεων τις οποίες θα μπορεί να διενεργεί μηνιαίως κάθε ιδιωτικό εργαστήριο ή διαγνωστικό κέντρο, ανάλογα με τον πληθυσμό, τις ανάγκες και τις απαιτήσεις που είχε το προηγούμενο έτος.

Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να ρωτούν τα διαγνωστικά κέντρα, αν μπορούν να τους δεχτούν ή αν έχουν συμπληρώσει το πλαφόν.

Η συχνότητα κάποιων εξετάσεων, διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, προβλέπεται από την ελληνική και τη διεθνή βιβλιογραφία. Όταν υπάρχουν επανειλημμένες παραβάσεις οι γιατροί θα καλούνται να δώσουν εξηγήσεις.


σχετικά άρθρα:
 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 71 guests και κανένα μέλος