Αμεση παρέμβαση με τη Δύναμη Πολιτών Μαραθώνα



Aπό τη Δύναμη Πολιτών Μαραθώνα, πήραμε το παρακάτω δελτίο, στο οποίο σημειώνουν σοβαρή ρύπανση στο ρέμα που βρίσκεται δίπλα στο ξενοδοχείο Golden Coast.

«Πλημμύρισε από ακάθαρτα νερά από τον βιολογικό καθαρισμό του ξενοδοχείου και ανέδιδε έντονη δυσοσμία επί ημέρες», γράφουν και περιγράφουν τις ενέργειές τους οι οποίες όπως μας λένε απέδωσαν καρπούς.

Γράφουν συγκεκριμένα:

«Το λιμεναρχείο Ραφήνας το απόγευμα της Δευτέρας 1/9/2014 ενημέρωσε τη Διεύθυνση Υγιεινής για τη ρύπανση που διαπίστωσε μετά από αυτοψία του. Ο δημοτικός σύμβουλος Φώτης Δεληβοριάς ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Δήμαρχο Ηλία Ψινάκη, ο οποίος ανέθεσε την υπόθεση στον Αντιδήμαρχο κ. Ζαγάρη.

Μετά από κινητοποίηση μας το πρωί της Τρίτης 2/9/2014 πετύχαμε τον άμεσο έλεγχο της κατάστασης από τρεις ελέγκτριες των Διευθύνσεων Υγιεινής και Περιβάλλοντος, που μεταφέραμε με δικό μας αυτοκίνητο, καθώς η περιφέρεια δεν διαθέτει μεταφορικό μέσο.

Διαπιστώσαμε κατά την αυτοψία ότι χύνονταν ανεπεξέργαστα βοθρολύματα στο ρέμα από το βιολογικό καθαρισμό του ξενοδοχείου και ελήφθησαν δείγματα προς παραπέρα έρευνα.

Σε όλη την αυτοψία παραβρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Αλέξ. Αστρινάκης, Στ. Δρακοπούλου και ο τοπικός σύμβουλος Μαραθώνα Ν. Κουρουνάκος και πολλά μέλη της Δύναμης Πολιτών.

3/9 οι σύμβουλοι Στ. Δρακοπούλου και Ν. Κουρουνάκος έλεγξαν την εγκατάσταση όπου διαπίστωσαν ότι η υπερχείλιση είχε σταματήσει. Επικοινωνήσαμε με το Διευθυντή Περιβάλλοντος κ. Ρέλια που μας ζήτησε να βοηθήσουμε στην αποστολή των δειγμάτων στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Είναι αναγκαίο όλοι μαζί κάτοικοι και φορείς να προστατεύσουμε την περιοχή μας από τέτοιες ανεύθυνες ενέργειες που εκθέτουν την πόλη μας. Παρακολουθούμε την εξέλιξη και θα σας ενημερώνουμε σχετικά».

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 155 guests και κανένα μέλος