Αν βλέπατε αυτά τα σημάδια πάνω στα ψηφοδέλτια πώς θα τα χαρακτηρίζατε;

 

Ισχυρά «χαρτιά» κατέθεσε η πλευρά του Σπ. Πανά

Εκδικάστηκε χθες Δευτέρα 1η Σεπτέμβρη 2014, η ένσταση της “Ανεξάρτητης Κίνησης ΒΒΒ” του Σπύρου Πανά, κατά της εκλογής του συνδυασμού “ΒΒΒ-Πόλη για να Ζεις» Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, που μία ημέρα πριν (Κυριακή 31/8) ορκίστηκε δήμαρχος σε πανηγυρική τελετή.

Η αίθουσα του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά γέμισε από υποψηφίους, και όχι μόνο, δημοτικούς συμβούλους κυρίως του Σπ. Πανά.

Οι συνήγοιροι και των δυο πλευρών κατέθεσαν τις θέσεις τους με επιχειρήματα και στοιχεία που εν πολλοίς είχαν ιδιαίτερη σημασία.

Οι συνήγοροι του Σπ. Πανά αναφέρθηκαν:

― σε δέκα ψηφοδέλτια του Γρ. Κωνσταντέλλου, που δεν βρέθηκαν στο σάκκο και προέρχονται από το τμήμα 4585. Σημειώνουν συγκεκριμένα γι’ αυτό οι συνήγοροι του Σπ. Πανά: «Στο εκλογικό τμήμα 4585, τα υπ’ αριθ. 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298 και 299 ψηφοδέλτια, σύνολον δέκα (10) πρέπει να αφαιρεθούν από την εκλογική δύναμη του Συνδυασμού των αντιδίκων ‘‘ΒΑΡΗ-ΒΟΥΛΑ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ’’, διότι τα ψηφοδέλτια αυτά δεν υφίστανται και δια τούτο άλλωστε δεν ανευρέθησαν τα σώματά τους στο σάκκο με το εκλογικό υλικό. Η Δικαστική Αντιπρόσωπος, εξάγοντας τα ψηφοδέλτια από την κάλπη δεν τα αρίθμησε ‘’ένα προς ένα’’ με τη σειρά που έβγαιναν, όπως ρητώς ορίζεται στο νόμο (άρθρο 91 παρ. 1 εδ. α’ και β’ ΠΔ 26/2012, κατά παραπομπή από το άρθρο 29 Ν. 3852/2010), αλλά τα ‘’στίβαξε’’ και τα κατέταξε σε τέσσερεις ομάδες : Α) ψηφοδέλτια του δικού μας

συνδυασμού, Β) ψηφοδέλτια του συνδυασμού των αντιδίκων, Γ) λευκά και Δ) άκυρα. Τούτο προκύπτει και εκ του γεγονότος ότι η αρίθμηση όλων των ψηφοδελτίων έγινε κατά παράβαση του νόμου συνεχόμενα και τα μεν δικά μας ψηφοδέλτια έλαβαν αρίθμηση από το 1 έως και 142, του δε αντιδίκου συνδυασμού από 143 έως και 300».

― για 163 ψηφοδέλτια επίσης του Κωνσταντέλλου (όσα δηλαδή πήρε ο συνδυασμός σ’ αυτό το τμήμα, τo 4576) που είναι ατσαλάκωτα και αδίπλωτα, σαν να βγήκαν μόλις από το τυπογραφείο: κανένα δίπλωμα, καμμία πτυχή!!

Σημειώνουν οι συνήγοροι του Σπ. Πανά: «Στο εκλογικό τμήμα 4576 τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήσαν 291 και ο συνδυασμός μας ‘’Ανεξάρτητη Κίνηση Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης’’ έλαβε 128 ψήφους, ενώ ο αντίδικος συνδυασμός ‘’Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη – Πόλη για να ζεις’’ έλαβε 163 ψήφους, ήτοι υπήρχε εις βάρος μας διαφορά 35 ψήφων.

dikastirio-dimarxiaΕντούτοις, κατά την επανακαταμέτρηση με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι όλα τα ψηφοδέλτια του αντιπάλου συνδυασμού που υπήρχαν στο σάκκο (συνολικά 163) ήσαν ατσαλάκωτα, χωρίς τσακίσεις (διπλώσεις) και ‘’σιδερωμένα’’. Επιπλέον, οι φάκελοι βρέθηκαν στον εκλογικό σάκκο, ανοιγμένοι, αλλά ατσαλάκωτοι».

― στη δημοσκόπηση που εκυκλοφόρησε τις τελευταίες ημέρες σε τοπική εφημερίδα και όπως διαβεβαίωσε και η εταιρεία που φαίνεται ότι την έκανε “Kapa Research” δεν είναι δική της είναι πλαστή,

― σε μηνύματα μέσω κινητών που εστάλησαν την ημέρα των εκλογών σε ψηφοφόρους και έγραφαν: «ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ Ν' ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΣ». Αυτό, όπως αναφέρθηκαν οι συνήγοροι του Σπ. Πανά επρόκειτο για συκοφαντικό μήνυμα το οποίο είχε στόχο να υπονομεύσει την παράταξη ΑΚΙΒΒΒ, να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις στο εκλογικό σώμα.

― σε 796 άκυρα ψηφοδέλτια του συνδυασμού του Γρ. Κωνσταντέλλου, γιατί πολλά φέρουν χαρακτηριστικά γνωρίσματα, όπως η παρακάτω εικόνα (ζωγραφισμένοι κύκλοι, ζωγραφισμένα τεράστια Χ με κουκίδες, σύμβολα περίεργα) και αριθμούν σε πολλές δεκάδες.

― για 43 ψηφοδέλτια του συνδυασμού του Σπ. Πανά τα οποία ακυρώθηκαν ενώ δεν θα έπρεπε.

― Επίσης ότι η Δικαστική Αντιπρόσωπος στο εκλογικό τμήμα 4576 Αικατερίνη Βερόνικα Αγαλιώτη ήταν εν ενεργεία δημοτική σύμβουλος του συνδυασμού του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου και ο πατέρας της υποψήφιος στην παρούσα εκλογική διαδικασία.

Από την πλευρά του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, η συνήγορός του είπε ότι αδίκως ακυρώθηκαν ψηφοδέλτια της παράταξης. Την απουσία των δέκα ψηφοδελτίων του Γρ. Κωνσταντέλλου τα ονόμασε λάθος της δικαστικής αντιπροσώπου, λόγω όγκου εργασίας.

Οσο για τα ψηφοδέλτια που βρέθηκαν ατσάκιστα δήλωσε ότι τα έκανε ρολό η δικαστική αντιπρόσωπος και τα έδεσε με λαστιχάκι για να μην τσαλακωθούν(!), κάτι που προκάλεσε το γέλιο σε όλο το ακροατήριο.

Για τη δημοσκόπηση, μάλλον δεν είχε τίποτα να πει καθώς και για τα SMS σημειώνοντας ότι ήταν γραμμένα αορίστως και όχι κατά του Πανά(!)

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 66 guests και κανένα μέλος