Με το εκπληκτικό και άνευ πρηγουμένου - για τα έως τώρα δεδομένα - νούμερο εγγραφών 260 νέων υποψηφίων εθελοντών δοτών μέσα σε δύο ημέρες μόνο! και την ενθουσιώδη και συγκινητική συμμετοχή εκατοντάδων ευαισθητοποιμένων πολιτών, ολοκληρώθηκε στις παραλίες της Ράχες Φθιωτιδας η πολύ σημαντική κοινωνική δράση υγείας, με τίτλο “Be my Hero”, με σκοπό τη διάδοση της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών, υπό την Αιγίδα του Δήμου Στυλίδας καθώς και με την αξιέπαινη συμμετοχή της ομάδας κωπηλατών South Evian Gulf team. Κύριος στόχος της δράσης ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την επιτακτική και ολοένα και μεγαλύτερη ανάγκη που υπάρχει για αύξηση του συνολικού αριθμού των δοτών μυελού των οστών σε πανεθνικό επίπεδο, ελπίδα ζωής για τα παιδιά με καρκίνο της χώρας μας.

Στο πλαίσιο της δράσης “Be My Hero”, ο κωπηλάτης του South Evian Gulf team και των «1.000 Μιλίων» Άγγελος Χριστοφίδης, μαζί με συναθλητές του και άλλους θαλασσινούς συνοδοιπόρους, πραγματοποίησαν με καγιάκ τον 1ο Διάπλου του Μαλιακού – Ράχες Φθιώτιδας.

Η άξια συγχαρητηρίων ομάδα μαραθώνιων αποστολών με καγιάκ στην Ελλάδα, South Evian Gulf team, πρόσθεσε άλλο ένα άθλο κοινωνικής προσφοράς στα επιτεύγματα της, ολοκληρώντας με άψογο τρόπο έναν ακόμα διάπλου ζωής και ελπίδας για τα παιδιά με καρκίνο. Η ομάδα των αθλητών κατέπλευσαν στις Ράχες Στυλίδας, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της τοπικής, και όχι μόνο, κοινωνίας για την αναγκαιότητα της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών. Οι άνθρωποι του South Evian Gulf team μαζί με ειδικούς εθελοντές, διένειμαν στην παραλία των Ραχών ενημερωτικά φυλλάδια, για τη δωρεά μυελού των οστών και παράλληλα πρόσθεσαν νέους υποψήφιους δότες εγγράφοντας τους.

Οι νέοι εθελοντές υποψήφιοι δότες συμπλήρωσαν την αίτηση και με απλό, ανώδυνο τρόπο κι έδωσαν δείγμα σάλιου με μια μπατονέτα για την ταυτοποίηση του ιστικού τους τύπου. Με αυτόν τον τρόπο, συνέβαλαν στην ενίσχυση της προσπάθειας; για την αύξηση του συνολικού αριθμού των δοτών σε πανεθνικό επίπεδο.

Κάθε νέος υποψήφιος δότης, πήρε μετά την εγγραφή του ένα συμβολικό, αναμνηστικό βραχιολάκι, με χαραγμένο το κύριο μήνυμα της εκδήλωσης «Be My Hero»!. Αν κάποιος στο εξής βρεθεί να είναι συμβατός με ασθενή που χρειάζεται μεταμόσχευση, τότε θα ειδοποιηθεί για τη δωρεά, η οποία γίνεται εύκολα, γρήγορα, ανώδυνα και ακίνδυνα με μια μέθοδο παρόμοια με αυτή της απλής αιμοληψίας.

Την εκδήλωση υποστήριξε και τίμησε με την παρουσία και δραστική συμμετοχή του ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος, ο οποίος κωπηλάτησε συμβολικά μαζί με τους αθλητές.

* Βασική προϋπόθεση για να γίνει κάποιος δότης μυελού των οστών είναι να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του και να μην υπερβαίνει το 55ο   έτος (κατά προτίμηση το 50ό).

Ο εθελοντής δότης πρέπει να είναι υγιής (αποκλείονται άτομα που έχουν ιστορικό με νεοπλασίες, καρδιοπάθειες, μεταδιδόμενα νοσήματα).

Η διαδικασία που ακολουθείται για την καταχώρηση ενός εθελοντή δότη μυελού των οστών πραγματοποιείται στα Κέντρα Δοτών (για Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα) ή στις Αιμοδοσίες Γενικών Νοσοκομείων (για την υπόλοιπη Ελλάδα) και είναι η ακόλουθη: Ο εθελοντής ενημερώνεται προφορικά αλλά και με έντυπο υλικό για τη δωρεά μυελού.

Συμπληρώνει μία αίτηση με τα στοιχεία του καθώς και ένα ιατρικό ιστορικό το οποίο είναι ενδεικτικό για τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί προκειμένου να γίνει δότης.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 264 guests και κανένα μέλος