Προσαρμοσμένα στις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας

Oλοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ για το πρόγραμμα «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας των Δήμων Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Σπάτων - Αρτέμιδος και Παλλήνης».

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στους τρεις Δήμους Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Σπάτων - Αρτέμιδος και Παλλήνης, σε διαφορετικές ημερομηνίες (2 Απριλίου στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Μαρκοπούλου, 14 Απριλίου, στην Αίθουσα Δημαρχείου Παλλήνης και στις 5 Μαΐου στο Ναυταθλητικό Κέντρο Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος).

Στο πλαίσιο των ημερίδων-εκδηλώσεων, παρουσιάστηκαν ενδελεχώς οι στόχοι και τα οφέλη του προγράμματος στους εν δυνάμει ωφελούμενους, καθώς και ο ρόλος των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων στην απασχόληση. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα ενημερώθηκαν για το προγραμματισμό των προσωπικών συνεντεύξεων, που αφορά το στάδιο πριν την τελική επιλογή των ωφελουμένων, ενώ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους αρμόδιους προκειμένου να λυθούν τυχόν απορίες τους.

Επίσης, ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής ωφελουμένων και ξεκίνησε η κατάρτιση τους στις 30/06/2014 με ωράριο 15:00 – 21:00, στο 1ο Γυμνάσιο Σπάτων (Μυκηναϊκών Τάφων και Αγίων Αναργύρων Σπάτα).

Τα Προγράμματα κατάρτισης περιλαμβάνουν θεωρητικό κομμάτι, αλλά και πρακτική άσκηση. Πιο συγκεκριμένα, με βάση τις ανάγκες των ωφελούμενων, δημιουργήθηκαν 3 ενότητες, οι οποίες είναι οι ακόλουθες:

Management & Marketing αγροτικών προϊόντων και τροφίμων (διάρκεια : 30/6 – 25/7)

Ηλεκτρονικό εμπόριο- πωλήσεις εξ αποστάσεως (διάρκεια : 30/6 – 28/7)

Περιβάλλον και Συντήρηση Κτιρίου (διάρκεια : 30/6 – 25/7)

Οι ωφελούμενοι του εν λόγω προγράμματος είναι Άνεργοι και Νέοι Επιστήμονες (όπως ιατροί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, μηχανικοί, απόφοιτοι Πανεπιστημιακών, Πολυτεχνικών Σχολών) που έχουν προβεί σε έναρξη επιτηδεύματος στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. υποχρεωτικά από την 02.01. 2011 και μετά.

Οι θέσεις για την κατηγορία των Ανέργων έχουν καλυφθεί, ενώ υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις στη κατηγορία των Νέων Επιστημόνων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν:

― Κοινωφελής επιχείρηση Μαρκοπούλου Πλ. Δημ. Σωτηρίου 1 Μαρκόπουλο Μεσογαίας. Υπεύθυνος Δρίτσας      τηλ. 6987 521333

― Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σπάτων- Αρτέμιδος «Η Άρτεμις» B. Παύλου και Δημάρχου Χρήστου Μπέκα (Δημαρχείο Σπάτων)  Υπεύθυνος Κούμπης τηλ. 213-2007307

― Δήμος Παλλήνης, Ιθάκης 12, Υπεύθυνη   Κουνενάκη τηλ. 210-6604658

― ΙΕΜ Α.Ε. Σινώπης 26-28 & Μιχαλακοπούλου, Υπεύθυνη Καρυστιναίου τηλ. 210-7253003

― Asset Τεχνολογική, Γιολδάση 2, Ν. Κόσμος, Υπεύθυνος Καντιδάκης, τηλ. 210-9273118

Και στην ιστοσελίδα: www.topsamesogaia.gr  

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 75 guests και κανένα μέλος