Ο νεοδιορισμένος Υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, μιλώντας σε ημερίδα, που συνδιοργάνωσαν το Υπουργείο και η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) για τις Δημοτικές παιδικές χαρές, δήλωσε κατηγορηματικά: «Οι Δήμοι έχουν προθεσμία μέχρι τις 30 Ιουνίου για να λάβουν πιστοποίηση».

Τόνισε ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση για την πιστοποίηση και ζήτησε από τους Δήμους, να κάνουν ό,τι μπορούν για να αποκτήσουν πιστοποίηση «αυτές που χρειάζονται τις λιγότερες παρεμβάσεις» και «άμεσα και σταδιακά θα προχωρήσουμε στις υπόλοιπες».

Σημειώνεται, ότι η εγκύκλιος είχε εκδοθεί 1η Μαΐου από τον πρώην Υπουργό, Γιάννη Μιχελάκη, μετά το τραγικό δυστύχημα στο λούνα παρκ του Ελληνικού και είχε προκαλέσει αντιδράσεις της Κ.Ε.Δ.Ε., με το αιτιολογικό ότι είναι αδύνατον να γίνει σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Ετσι, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., Κ. Ασκούνης, επανέλαβε κατά τη διάρκεια της ημερίδας στον Υπουργό, ότι «δεν υπάρχει δυνατότητα έως τις 30 Ιουνίου να υλοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα» επισημαίνοντας πως «το είχαμε κοινοποιήσει στον κ. Μιχελάκη μετά την εγκύκλιο».

Η Γενική Διευθύντρια Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου, Βίκυ Γιαβή, προειδοποίησε ότι «εάν υπάρχουν επικίνδυνες παιδικές χαρές, να κλείσουν».

Ενημέρωσε δε, ότι η Υπουργική Απόφαση για τις παιδικές χαρές εκδόθηκε το 2009, αλλά οι Δήμοι ουδέποτε την υλοποίησαν, ζητώντας συνεχείς παρατάσεις για την εφαρμογή της, με τελευταία την παράταση του 2014.

Ναι, είναι γεγονός ότι οι Δήμοι καθυστερούν να ανακατασκευάσουν τις παιδικές χαρές βάσει πιστοποίησης από κάποια ιδιωτική εταιρεία, που έχει πάρει το δικαίωμα από το δημόσιο.

Εκείνο που δεν λέει και ο Υπουργός και η διευθύντρια του Υπουργείου, είναι με ποια κονδύλια θα ανακατασκευαστούν οι παιδικές χαρές, αφού οι περικοπές στους Δήμους έχουν φτάσει το 60%. Δώστε κονδύλια και “κόψτε πόδια” αν δεν γίνουν.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 143 guests και κανένα μέλος