Από Ιούλιο έως Αύγουστο

 

Με βάση την απόφαση 226/2014 του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης το θερινό πρόγραμμα του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) λειτουργεί κατά τον μήνα Ιούλιο και το πρώτο δεκαήμερο Αυγούστου (α' περίοδος 1/7/2014 – 31/7/2014 και β' περίοδος 1/8/2014 – 10/8/2014).

Το ωράριο λειτουργίας είναι 8:00 – 16:00.

Τα παιδιά συμμετέχουν σε δραστηριότητες που σχετίζονται με την τέχνη και τον αθλητισμό (θέατρο, μουσική, χορός, κινηματογράφος, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, πινγκ πονγκ κ.ά.)

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αποκλειστικά τέκνα δημοτών - κατοίκων στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης που υποβάλουν εμπρόθεσμα αίτηση.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι: α) πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (που να έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου εξαμήνου), από το οποίο να προκύπτει η δημοτικότητα και η ηλικία του παιδιού / των παιδιών,

β) βεβαίωση ιατρού για την υγεία του παιδιού / των παιδιών (που να έχει εκδοθεί εντός του τρέχοντος σχολικού έτους),

γ) Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος έτους 2013,

δ) βεβαίωση ομοσπονδίας πολυτέκνων (για τέκνα πολύτεκνων οικογενειών),

ε) βεβαίωση εργοδότη (για τους εργαζόμενους γονείς),

στ) δικαιολογητικό που να βεβαιώνεται η διεύθυνση τόπου κατοικίας (εάν αυτή δεν προκύπτει από το εκκαθαριστικό),

ζ) Φωτοαντίγραφο διαζευκτηρίου (για διαζευγμένους γονείς),

η) Φωτοαντίγραφο απόφασης Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας,

θ) Φωτοαντίγραφο θεωρημένης κάρτας ανεργίας.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι τα παιδιά κατά το προσεχές σχολικό έτος να φοιτούν στο Δημοτικό.

Προηγούνται: 1. α) τα τέκνα μονογονεϊκών οικογενειών ή β) διαζευγμένων γονέων ή γ) με συγγενή α' βαθμού με ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω βάσει απόφασης από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.). Το εισόδημα των ανωτέρω οικογενειών πρέπει να είναι έως 20.000€. Τα τέκνα οικογενειών που έχουν εισόδημα άνω των 20.000€ εντάσσονται σε ενιαία λίστα αναμονής. 2. τα τέκνα πολύτεκνων οικογενειών με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 40.000€ (για οικογένειες έως 4 τέκνα, προσαυξανόμενο με 20% για κάθε επιπλέον παιδί) 3. τα τέκνα οικογενειών με εργαζόμενους και τους 2 γονείς (απαιτείται βεβαίωση εργοδότη) κατά τη διάρκεια του θερινού προγράμματος με οικογενειακό εισόδημα έως 30.000€

Οι παραπάνω κατηγορίες κατατάσσονται βάσει εισοδηματικών κριτηρίων. Οι υπόλοιπες αιτήσεις αξιολογούνται βάσει εισοδήματος, όπως αυτό προκύπτει από το εκκαθαριστικό σημείωμα.

Η επιλογή των συμμετεχόντων παιδιών εγκρίνεται από πενταμελή επιτροπή που αποτελείται από: δύο Δημοτικούς Συμβούλους, τον υπεύθυνο λειτουργίας του Κ.Δ.Α.Π. έναν δάσκαλο του Κ.Δ.Α.Π. και έναν διοικητικό υπάλληλο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού με τους αναπληρωτές τους.

Τα δίδακτρα για την περίοδο από 1/7/2014 – 31/7/2014 καθορίζονται στα 30€ για κάθε μαθητή και για την περίοδο από 1/8/2014 – 10/8/2014 καθορίζονται στα 10€ για κάθε μαθητή. Εξαιρούνται οι οικογένειες πολυτέκνων, απόρων (με ατομικό εισόδημα έως 6.000€ αυξανόμενο κατά 20% για κάθε επιπλέον μέλος) και ανέργων δύο γονέων (βάσει θεωρημένης κάρτας ανεργίας) που απαλλάσσονται από την καταβολή διδάκτρων.

Η χρονική περίοδος των αιτήσεων για το θερινό πρόγραμμα του Κ.Δ.Α.Π. Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης είναι από 2/6/2013 έως 13/6/2013. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του Δήμου (Δημαρχείο Βούλας, Κ. Καραμανλή 18, Βούλα) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Σε περίπτωση καθυστέρησης υποβολής οποιουδήποτε εκ των δικαιολογητικών, αυτό μπορεί να προσκομιστεί μέχρι την προθεσμία λήξης υποβολής των αιτήσεων.

Ο κατάλογος των παιδιών που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στις 23/6/2014 στο γραφείο του Κ.Δ.Α.Π. (2ο Γυμνάσιο Βούλας, Βουλιαγμένης & Προόδου, Βούλα). Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2132019917, Κομνηνός Παπαδημητρίου)

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 123 guests και κανένα μέλος