Δεν μπορεί ένα έργο σπουδαίας ωφελιμότητας, όλων των πολιτών τώρα, να απαξιώνεται.




«Μετά από πολλά χρόνια και δεκαετίες μεγάλα έργα που ανέμεναν οι δημότες και κάτοικοι των Μεσογείων επιτέλους υλοποιούνται. Ανάμεσά τους, το περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό έργο βασικής υποδομής, αποχέτευσης ακαθάρτων και βιολογικού Καθαρισμού Μεσογείων.

Το εσωτερικό αποχετευτικό δίκτυο του Κορωπίου ήδη κατασκευάζεται με εντατικούς ρυθμούς. Τα ζητήματα απαλλοτριώσεων στην κτηματική περιφέρεια Παιανίας για την κατασκευή του Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων προχωράνε με άμεσες διαδικασίες.

Είναι αυτονόητο ότι το έργο της αποχέτευσης δεν ανήκει σε καμία δημοτική ή περιφερειακή παράταξη και σε κανένα πρόσωπο. Δεν είναι προσφορά κανενός! Το έργο ανήκει στους δημότες μας, ανήκει στους πολίτες των Μεσογείων.

Υπάρχει όμως και μια πραγματικότητα : με μια πολύ μεγάλη πλειοψηφία, τον Νοέμβριο του 2010, κριθήκαμε ως οι πλέον κατάλληλοι από το εκλογικό σώμα για να φέρουμε εις πέρας το έργο της αποχέτευσης ακαθάρτων, την αντιμετώπιση των συνεπειών της μεγάλης κρίσης στο κοινωνικό σώμα της πόλης με την αναδιοργάνωση του Δήμου, την εξοικονόμηση πόρων, την ίδρυση δομών υγείας και κοινωνικών υπηρεσιών, τη στήριξη των παραγωγικών δυνάμεων της πόλης κα.

Όλοι οι Δήμαρχοι Κρωπίας προσπάθησαν να λύσουν το θέμα της αποχέτευσης. Άλλοι πετυχημένα ή όχι, με σωστές ή λάθος πολιτικές αποφάσεις, με κατάλληλους ή μη συνεργάτες. Είναι φυσικό σε μια εικοσαετία που πέρασε μέχρι να συμφωνήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και να διαμορφωθεί ευνοϊκή πολιτική βούληση σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο να αλλάξουν πρόσωπα και θεσμικοί ρόλοι.. Ωστόσο η ωρίμανση του έργου ήταν μια συλλογική εργασία ετών, Δήμων, Νομαρχίας, Περιφέρειας, ΕΥΔΑΠ και υπηρεσιών του δημοσίου.

Η συνεισφορά της σημερινής δημοτικής αρχής ήταν αποφασιστική και ουσιώδης μπροστά σε ένα πλήθος διαδικασιών και σύγκρουσης συμφερόντων που επεδίωκαν την απένταξη του έργου και τη ματαίωσή του με δεκάδες δικαστικούς αγώνες.

Ως δήμαρχος απέδωσα την επιτυχία αυτή στην συνεργασία Α΄ και Β΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης με την κεντρική διοίκηση που μετά από 30 χρόνια ικανοποίησε ένα βασικό αίτημα των δημοτών.

Τώρα οι προεκλογικές στρατηγικές και τακτικές που υιοθετούνται ή προτείνονται, εκθέτουν τους υποψηφίους περιφερειάρχες ή δημάρχους που δεν είναι ενημερωμένοι για την εξέλιξη των δημοτικών έργων και πολιτικών.

Δεν μπορεί ένα έργο σπουδαίας ωφελιμότητας, που ήταν απαίτηση όλων των αυτοδιοικητικών και πολιτικών δυνάμεων, όλων των πολιτών και τώρα πρακτικά εκτελείται, να απαξιώνεται.

Καλούμε όλους τους υποψηφίους δημάρχους των Μεσογείων και περιφερειάρχες Αττικής πριν συντάξουν το πρόγραμμά τους, να συμβουλευτούν τα απολογιστικά σημειώματα κάθε δημοτικής διοίκησης, να επισκεφτούν μαζί μας τα δημοτικά και περιφερειακά έργα και τις δομές για να λάβουν ίδια άποψη και να μπορέσουν πραγματικά να πείσουν τους εκλογείς ότι μπορούν καλύτερα.

Την επόμενη ημέρα των εκλογών, είτε ως συμπολιτεύσεις, είτε ως αντιπολιτεύσεις, είμαστε αναγκασμένοι, Α΄ και ο Β΄ βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να συνεργαστούμε για να γίνουν και νέα έργα υπέρ των πολιτών, να διορθωθούν αποφάσεις και πολιτικές, να υπάρξουν πλειοψηφίες και ομοφωνίες για την καλύτερη δυνατή λύση που θα διασφαλίζει το δημόσιο και δημοτικό συμφέρον.

Οι δημότες του Κορωπίου, οι πολίτες της Αττικής έχουν και μνήμη και κρίση. Τα τεράστια προβλήματα επιβίωσής τους είναι αυτά που τους καίνε.

Εμείς προσπαθούμε με τα έργα αυτά και τις πολιτικές που αναπτύσσονται να τους βοηθήσουμε να αντέξουν, να καλυτερεύσουμε την σκληρή καθημερινή πίεση των οικογενειών, των ανέργων, των υποαπασχολούμενων, να ενώσουμε με την αξία της αλληλεγγύης. Για αντέξουμε όλοι μαζί. Όλα τα άλλα είναι μικροπολιτικά και ασήμαντα».

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 175 guests και κανένα μέλος