"ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ, ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ"

 


Αγαπητοί Συμπολίτες!



Σας παρουσιάζουμε σήμερα τον τριετή Απολογισμό Έργου, της σημερινής Δημοτικής Αρχής.

Το έργο αυτό, ανεξάρτητα απ’ τις όποιες πολιτικές εκτιμήσεις μπορεί να κάνει ο καθένας μας, έγινε με την παρουσία δύο δεδομένων, που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, γιατί βασίζονται σε αδιάψευστους αριθμούς:

1.              Η κρατική οικονομική επιχορήγηση προς τον Δήμο Μαρκοπούλου, έχει μειωθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια (όπως συμβαίνει και με τα εισοδήματα, στα περισσότερα σπίτια μας, λόγω της οικονομικής κρίσης) πάνω από 50 %!



2.              Το προσωπικό του Δήμου μας, λόγω των συνεχών συνταξιοδοτήσεων και της πλήρους απαγόρευσης νέων προσλήψεων, μέχρι το 2016, έχει μειωθεί κατά δεκάδες άτομα!



methenitis newΠαρ’ όλα αυτά, δουλεύοντας με την μισή κρατική επιχορήγηση και με ιδιαίτερα μειωμένο προσωπικό, καταθέτοντας καθημερινά, δώδεκα και πλέον ώρες, οργανωμένης και προγραμματισμένης δουλειάς, οι συνεργάτες μου και μαζί τους και εγώ, καταφέραμε σε τρία χρόνια:

α) Να ξεχρεώσουμε αποφασιστικά τον Δήμο Μαρκοπούλου, μειώνοντας το υπερβολικό χρέος του, κατά 70%!

β) Να προχωρήσουμε και να κάνουμε άλματα, στην κατασκευή του μεγαλύτερου έργου υποδομής στην πόλη μας, την Αποχέτευση.

γ) Να ασκήσουμε μια Κοινωνική Πολιτική, που είναι πρότυπο, για όλη την Ανατολική Αττική και βοηθάει αποτελεσματικά εκατοντάδες συμπολίτες μας, που δοκιμάζονται απ’ την οικονομική κρίση.

δ) Να κάνουμε τεράστια βήματα προόδου στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό, με δεκάδες Προγράμματα, στα οποία μετέχουν σχεδόν χίλιοι συμπολίτες μας, με το χαμηλότερο δυνατό αντίτιμο, των πέντε Ευρώ μηνιαίως, κα με εκατοντάδες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις κάθε είδους και μορφής, που ποτέ ξανά δεν είχαν γίνει στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας και στο θέατρο της «Σάρας».

ε) Να συμβάλλουμε στην μάχη κατά της ανεργίας, δημιουργώντας με επιδοτούμενα προγράμματα, περισσότερες από 500 θέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου: πεντάμηνα, οκτάμηνα κλπ.



Πιστεύω επίσης, ότι γνωρίζουμε καλά και τουλάχιστον δύο βασικές αδυναμίες μας:

α) Την κακή κατάσταση δεκάδων δρόμων, που δεν συντηρήθηκαν, όπως και όταν έπρεπε, στην προηγούμενη δεκαετία του 2000 – 2010 και είχαν κατασκευαστεί με πρόχειρο τρόπο, η οποία (κατάσταση) ταλαιπωρεί όλους τους οδηγούς στον Δήμο μας.

Η πραγματικότητα είναι, ότι σε ένα εσωτερικό δημοτικό δίκτυο εκατοντάδων χιλιομέτρων, στην κυριολεξία, δεν προλαβαίνουμε να κλείνουμε λακκούβες και να διορθώνουμε κακοτεχνίες και δικαιολογημένα αγανακτούν και βρίζουν, πολλοί συμπολίτες μας.

β) Στην Καθαριότητα, παρά τα σημαντικά βήματα προόδου που έγιναν, σε σχέση με την άθλια κατάσταση που παραλάβαμε, έχουμε ελλείψεις, ειδικά στο Πόρτο Ράφτη και ιδιαίτερα το καλοκαίρι, όταν τριπλασιάζεται ο πληθυσμός μας.

Εκεί χρειάζεται να επενδυθούν σημαντικά ποσά, για την αγορά δύο τουλάχιστον νέων Απορριμματοφόρων και ενός ακόμα Φορτηγού Ανακύκλωσης, την οποία και θα προγραμματίσουμε. Μόνο τότε, θα υπάρξει ριζική λύση του προβλήματος.

Τέλος, θέλω ξανά, να ζητήσω συγγνώμη, από τους συμπολίτες μας, που ταλαιπωρήσαμε ουσιαστικά, αλλά και ψυχολογικά, λόγω της λανθασμένης και άκαιρης επιβολής της Εισφοράς σε Χρήμα στην 4η – 5η Πολεοδομική Ενότητα Πόρτο-Ράφτη.

Ανεξάρτητα απ’ τα υπηρεσιακά λάθη, που δεν τα προλάβαμε, εγώ φέρω αντικειμενικά την πλήρη πολιτική ευθύνη, γι’ αυτό και από κοινού με τους συνεργάτες μου, προχωρήσαμε στην Ακύρωση αυτής της απόφασης, αναλαμβάνοντας και το σχετικό πολιτικό κόστος.



Τελικά όμως, όσοι συμπολίτες μας στήριξαν την δημοτική προσπάθειά μας, αλλά και όσοι δεν μας ψήφισαν, αλλά την παρακολούθησαν στην διάρκειά της τελευταίας τριετίας, διαβάζοντας τώρα, τον αναλυτικό Απολογισμό μας, είμαι βέβαιος θα αποκτήσουν ισχυρή μέσα τους την πεποίθηση, ότι ο Δήμος μας, στις δυσκολότερες συνθήκες, έχει μια σταθερά ανοδική πορεία, που σίγουρα εγγυάται, ένα θετικό και ελπιδοφόρο μέλλον για την πόλη μας!

Γι’ αυτό το μέλλον, να είστε βέβαιοι, ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με πάθος και πείσμα, όσο οι συμπολίτες μας, συνεχίζουν να μας εμπιστεύονται!



Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας,

Σωτήρης Ι. Μεθενίτης.

Ισχυρός Δήμος Μαρκοπούλου,

με νοικοκυρεμένα οικονομικά.









Από το 2011 μέχρι σήμερα, δώσαμε ιδιαίτερο βάρος στο νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου, στην αντιμετώπιση των τεράστιων χρεών που παραλάβαμε και στη διεκδίκηση πόρων από την Πολιτεία.



Στα πλαίσια αυτά, πετύχαμε:



1.     Διεκδικήσαμε από την Πολιτεία, έκτακτη χρηματοδότηση 11.650.000 Ευρώ, την οποία και πήραμε!



Ανάμεσα σε 200 περίπου Δήμους που επιχορηγήθηκαν σε όλη τη χώρα, ο Δήμος Μαρκοπούλου είναι ο τρίτος Δήμος, σε ποσό επιχορήγησης ανά κάτοικο.



Η πετυχημένη αυτή διεκδίκηση, αποτελεί τη μεγαλύτερη οικονομική επιτυχία στην ιστορία του Δήμου μας!





2.     Μειώσαμε σχεδόν κατά 70%, το χρέος του Δήμου μας.



Τα χρήματα που εισπράξαμε ως έκτακτη επιχορήγηση, αξιοποιήθηκαν προς όφελος της πόλης και των δημοτών μας, αφού με αυτά αποπληρώσαμε υποχρεώσεις του παρελθόντος. Με τον τρόπο αυτό μειώσαμε κατά 70% το συνολικό χρέος των 18,5 εκατομμυρίων Ευρώ, που είχαν συσσωρεύσει οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές στον Δήμο μας.



3.     Εισπράττουμε λατομικά τέλη 3.000.000 Ευρώ, που μας οφείλονταν εδώ και 20 χρόνια.



Πετύχαμε και ήδη εισπράττουμε σταδιακά, άλλα 3.000.000 Ευρώ, τα οποία προέρχονται από τα οφειλόμενα επί είκοσι (20) χρόνια στο Δήμο μας, Λατομικά Τέλη. Για να εισπράξουμε τα χρήματα αυτά, κάναμε ουσιαστική διαπραγμάτευση και καταλήξαμε σε Εξωδικαστικό Συμβιβασμό με τα Λατομεία "Αφοι Κ. Σταύρου Α.Ε.".





4.     Καταστήσαμε κερδοφόρα, την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.).





Παραλάβαμε το 2011, μία χρεωμένη Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση.



Στο διάστημα που μεσολάβησε από τότε:



·       Δώσαμε 413.000 € για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων της Κ.Δ.Ε.Μ. προς τρίτους, που της κληροδότησαν οι προηγούμενες διοικήσεις.



·       Αντιστρέψαμε τις ζημιογόνες χρήσεις, πετυχαίνοντας κερδοφορία της Κ.Δ.Ε.Μ. 240.000 € , για το έτος 2011.



·       Με 15% επιπλέον αύξηση των εσόδων, έκλεισε το 2012.



·       Το 2013, τα έσοδα κυμάνθηκαν στα επίπεδα του έτους 2011, λόγω της ραγδαίας μείωσης της τιμής, των εισιτηρίων στην Πλαζ Αυλακίου, προς όφελος των δημοτών.





5.     Κερδοφορία και για το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου "Βραυρώνιος".



Και για τοΝ.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», πετύχαμε αντιστροφή των αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων.



·       150.000 Ευρώ δώσαμε για την εξόφληση των χρεών, των παρελθόντων ετών .



·       Πετύχαμε θετικό οικονομικό απολογισμό στα έτη 2011, 2012 και 2013.







6.     Πρόσθετα Έσοδα από την υπαγωγή του Λιμενικού Ταμείου στον Δήμο μας.



Κινηθήκαμε εξαιρετικά γρήγορα και παρά τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια λίγων ημερών που είχαμε στη διάθεσή μας, ήμασταν από τους ελάχιστους Δήμους σε όλη την χώρα, που ολοκλήρωσε τις απαραίτητες διαδικαστικές ενέργειες και πετύχαμε το Κρατικό Λιμενικό Ταμείο, να υπαχθεί διά Νόμου, οριστικά και μόνιμα, στον Δήμο Μαρκοπούλου!



Σε 300.000 Ευρώ, υπολογίζονται τα ετήσια έσοδα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για το 2014, που θα χρηματοδοτήσουν έργα απαραίτητα για την παράκτια ζώνη του Πόρτο Ράφτη.





Έργα και παρεμβάσεις σε όλη την πόλη, που κάνουν τη ζωή μας καλύτερη.





Η Αποχέτευση του Δήμου Μαρκοπούλου γίνεται πράξη!



Μετά από συνεχή προσπάθεια και διεκδίκηση,



·       Εξασφαλίσαμε 9.872.596 Ευρώ για το Αποχετευτικό Δίκτυο, στον Δήμο Μαρκοπούλου.



·       Άλλα 1.155.630 Ευρώ επιπλέον, εγκρίθηκαν με την 2η τροποποίηση της απόφασης του Περιφερειάρχη Αττικής, πριν δύο μήνες.



·       Την Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013, ξεκινάει μετά από είκοσι χρόνια προσπαθειών, η λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού, μετά από την αναβάθμισή του σε Τριτοβάθμιας Επεξεργασίας.



·       Σε ένα μήνα, στα τέλη Ιανουαρίου 2014, γίνονται οι πρώτες εκατό (100) συνδέσεις κατοικιών με το Αποχετευτικό Δίκτυο.



·       9.500 κάτοικοι της πόλης του Μαρκοπούλου, θα μπορούν να συνδεθούν με το Αποχετευτικό Δίκτυο, με την υλοποίηση του έργου «Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Πόλεως Μαρκοπούλου – Β’ φάση», όπου αναδείχθηκε εργολάβος η εταιρεία «ΑΛΥΣΟΣ Α.Τ.Ε.» και σε λίγες εβδομάδες, αρχίζει να κατασκευάζει την Αποχέτευση στην πόλη μας.



Διεκδικούμε 20.000.000 Ευρώ για την Αποχέτευση και στο Πόρτο Ράφτη!



Με διαρκείς παρεμβάσεις μας και καταθέτοντας πλήρεις, τεχνικά ώριμες μελέτες, στα αρμόδια Υπουργεία,



·       διεκδικούμε χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, για την Αποχέτευση του Πόρτο Ράφτη, με την οποία θα διαφυλάξουμε το παράκτιο μέτωπο του Δήμου μας και θα εξυπηρετηθούν σε σημαντικό βαθμό, οι κάτοικοι της περιοχής.







Ένας Δήμος με Ανθρώπινο Πρόσωπο: Κοινωνική Πολιτική και δεκάδες δράσεις, χωρίς προηγούμενο στην ιστορία της πόλης μας.



1. Στηρίζουμε όλες τις εργαζόμενες οικογένειες της πόλης μας.





·       285 παιδιά φιλοξενούνται και εκπαιδεύονται την περίοδο 2013-2014, στους δύο Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη.



·       Είμαστε από τους ελάχιστους Δήμους στην Ελλάδα, που καλύψαμε το 100% των αιτήσεων των γονέων, για ένταξη των παιδιών τους στους δύο Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό που πέτυχε Δήμος, σε ολόκληρη την Ανατολική Αττική.





2. Μείωση των τροφείων στους Παιδικούς μας Σταθμούς, κατά 30%.



Στο διάστημα 2011-2013 προχωρήσαμε σε μείωση των τροφείων των Παιδικών Σταθμών, βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, σε μέσο ποσοστό 30%.



3. Δωρεάν φιλοξενία και εκπαίδευση για δεκάδες παιδιά, μέσω ΕΣΠΑ.



Για 102, από τα 285 παιδιά, διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε την πλήρη επιδότηση – χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ, του κόστους εκπαίδευσης και φιλοξενίας τους, με αποτέλεσμα, να μην πληρώσουν τίποτα οι οικογένειές τους, για την καταβολή τροφείων!



Ο σχετικός αριθμός, είναι με βάση τα πληθυσμιακά δεδομένα του Δήμου μας, ο μεγαλύτερος στην Ανατολική Αττική.





4. Κοινωνικό Παντοπωλείο.



Στηρίζουμε τις άπορες οικογένειες της πόλης μας.



·       Ήμασταν ο 1ος Δήμος στην Ανατολική Αττική, που ίδρυσε Κοινωνικό Παντοπωλείο, τον Δεκέμβριο του 2011, ενώ η Πολιτεία το θεσμοθέτησε, πέντε (5) μήνες αργότερα!



·       700 και πλέον συμπολίτες μας, που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε βασικές ανάγκες της καθημερινότητάς τους, υποστηρίζονται σταθερά και σε μηνιαία βάση, σε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και ρουχισμό.



·       Η λειτουργία του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου στηρίζεται κυρίως στις προσφορές από απλούς πολίτες, εταιρείες, συλλόγους και άλλους φορείς, οι οποίοι αξίζουν αναμφίβολα ένα μεγάλο και θερμό "Ευχαριστώ".



·      



·       5. Συλλογή Φαρμάκων.



Ο Δήμος Μαρκοπούλου, μαζί με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και τον ΣΚΑΙ, υλοποίησαν την δράση «Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία» και συγκέντρωσαν, χάρη στην ευαισθησία των πολιτών, εκατοντάδες φάρμακα και υγειονομικό υλικό, που δόθηκαν στο Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου και στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.



6. Συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά άπορων οικογενειών.



Συγκεντρώσαμε και μοιράσαμε τα απαραίτητα σχολικά είδη (τσάντες, τετράδια, στυλό, μολύβια, κ.λ.π.), για να καλύψουμε τις ανάγκες των παιδιών, άπορων οικογενειών της πόλης μας, που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να τα εξασφαλίσουν.



7. Λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου.



·       35 μαθητές επωφελούνται ΔΩΡΕΑΝ από το Κοινωνικό Φροντιστήριο, που θεσπίσαμε για πρώτη φορά στον Δήμο μας, σε συνεργασία με ιδιώτες εκπαιδευτικούς.



·       35 νέα παιδιά, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών, καθώς επίσης και να ενισχύσουν τις γνώσεις τους στα σχολικά μαθήματα, χάρη στην ευαισθητοποίηση των υπευθύνων των Φροντιστηρίων, που δραστηριοποιούνται στον Δήμο μας.



8. Τράπεζα Χρόνου.



Πρώτη φορά λειτουργεί «Τράπεζα Χρόνου» στον Δήμο μας, στα πλαίσια της προσπάθειας δημιουργίας ενός δικτύου ανταλλαγής υπηρεσιών, ανάμεσα στους πολίτες.







9. Κέντρο Δια Βίου Μάθησης.



Δεκάδες ενήλικεςσυμπολίτες μας, παρακολουθούν ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα ξένων γλωσσών και νέων τεχνολογιών, στα πλαίσια λειτουργίας του «Κέντρου δια Βίου Μάθησης» του Δήμου Μαρκοπούλου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.



10. Συμμετοχή στη δράση για προσφορά αναπηρικών αμαξιδίων.





Χιλιάδες καπάκια έχουν συγκεντρωθεί από τους πολίτες, μετά το κάλεσμα του Δήμου Μαρκοπούλου, που σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Πρόληψης και Συμπαράστασης Ανηλίκων Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων, στέκεται δίπλα στα παιδιά με κινητικά προβλήματα.



Συγκεντρώνοντας πλαστικά καπάκια από εμφιαλωμένο νερό, αναψυκτικά, γάλα, χυμούς και από οποιοδήποτε άλλο προϊόν, μπορούμε και ήδη προσφέρουμε αναπηρικά αμαξίδια, σε συνανθρώπους μας που τα χρειάζονται και τα οποία θα διευκολύνουν και θα βελτιώσουν σημαντικά, την ποιότητα ζωής τους.



11. Διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες.



Δύο δράσεις διάθεσης αγροτικών και άλλων προϊόντων διατροφής, σε χαμηλή τιμή και χωρίς μεσάζοντες, για τους συμπολίτες μας, διοργανώθηκαν από το Δήμο Μαρκοπούλου.





12. Ραγδαία μείωση της τιμής εισόδου, στην Δημοτική Πλαζ Αυλακίου.



Στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου μας και για την ευκολότερη πρόσβαση των πλέον των 220.000 λουομένων, εξασφαλίσαμε:



·       Ελεύθερη είσοδο, για Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες με ένα συνοδό, αιμοδότες και παιδιά έως 4 ετών, ενώ ειδικές τιμές ισχύουν για πολύτεκνους, μέλη ΚΑΠΗ, φοιτητές, αστυνομικούς, στρατιώτες, πυροσβέστες, κλπ.



·       Σε ένα (1) €, αντί για πέντε (5) €, διαμορφώθηκε η τιμή του εισιτηρίου για τους δημότες Μαρκοπούλου τις καθημερινές ημέρες.



·       Δύο (2) €,για τους μόνιμους κατοίκους του Δήμου Μαρκοπούλου τις καθημερινές ημέρες.





13. Σημαντικές εκπτώσεις με κοινωνικά κριτήρια,

     στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο ΑΡΤΕΜΙΣ.





Καθιερώσαμε 50% μόνιμη έκπτωση στην τιμή εισιτηρίου για το Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις», για τους ανήλικους θεατές, μαθητές, φοιτητές, νέους ανέργους, πολύτεκνους και ΑμεΑ (3,5 €).



Επίσης, με πρωτοβουλία – απόφαση της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.) , καθιερώθηκαν τα δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός (7 Ευρώ), κάθε Τετάρτη.





14. Καθιέρωση της "Κυριακής της Ανταλλαγής"



Θεωρώντας ότι η Κοινωνική Αλληλεγγύη είναι υπόθεση ΟΛΩΝ μας, η Δημοτική Αρχή, θεσμοθέτησε την «Κυριακή της Ανταλλαγής», όπου οι πολίτες μπορούν να ανταλλάξουν αντικείμενα, ρούχα, βιβλία κ.ά., που δεν τους είναι πλέον χρήσιμα, με εκείνα που πραγματικά χρειάζονται.











1. Επένδυση στη νέα γενιά της πόλης μας:



     7 Νέες Σχολικές Αίθουσες τοποθετήθηκαν, 2 Νέα Σχολικά Συγκροτήματα, χρηματοδοτούνται άμεσα.





Ως Δημοτική Αρχή, δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στη διαρκή συντήρηση, αλλά και την βελτίωση των εκπαιδευτικών δομών της πόλης μας. Στο διάστημα αυτό:



·       Εγκαταστάθηκαν και λειτουργούν επτά (7) νέες λυόμενες αίθουσες, για την άμεση κάλυψη των αναγκών σχολικής στέγασης, στον Δήμο μας.



·       Έχουμε ολοκληρώσει τις δύο απαραίτητες τεχνικές μελέτες και τις έχουμε υποβάλλει για άμεση χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, που αφορούν στην κατασκευή του Λυκείου Πόρτο Ράφτη και του 4ου Νηπιαγωγείου Μαρκοπούλου.



·       Εγκαταστήσαμε συστήματα συναγερμού σε όλα τα σχολεία της πόλης μας.





2. Παρεμβάσεις στο Οδικό Δίκτυο.



Χωρίς καμία χρηματοδότηση απ’ το Κράτος, πλην μίας περίπτωσης:



·       Σχεδόν είκοσι (20) δρόμοι συντηρήθηκαν και ορισμένοι από αυτούς, ανακατασκευάστηκαν.

·       Μεταξύ αυτών των δρόμων, ανακατασκευάστηκε πλήρως και ένα χιλιόμετρο της Περιφερειακής Οδού Μαρκοπούλου.





3. Προγραμματισμός κατασκευής Νέου Κολυμβητηρίου.



Προγραμματίζουμε την κατασκευή ενός Κολυμβητηρίου, δίπλα στο Γήπεδο της «ΜΑΡΚΟ».



·       Είμαστε ο πρώτος Δήμος σε όλη την Ελλάδα, για τον οποίο εγκρίθηκε χρηματοδότηση 2.400.000 Ευρώ, μέσω του Προγράμματος «JESSICA», για την κατασκευή Δημοτικού Κολυμβητηρίου – Πολυχώρου Αθλητισμού, δίπλα στο Γήπεδο της «ΜΑΡΚΟ» .

·       Σήμερα βρισκόμαστε στη φάση κατάρτισης των Τευχών Δημοπράτησης, που θα δοθούν στους πιθανούς επενδυτές και κατασκευαστές.



4. Πολεοδομικός Σχεδιασμός- Σχέδιο Πόλης.



Για να διασφαλίσουμε την οικιστική φυσιογνωμία του Δήμου μας, αλλά και για να μπορέσουν οι συμπολίτες μας να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους, αναλάβαμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στον τομέα του Πολεοδομικού Σχεδιασμού.



Συγκεκριμένα:



·       Πετύχαμε την Έγκριση του Σχεδίου Αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Μαρκοπούλου, όπως και των προτάσεων του Δήμου και του Συνεταιρισμού «ΜΑΡΚΟ», για την ήπια πολεοδομική αξιοποίηση της «Πούντας», με συντελεστή δόμησης 0,2, από τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθηνών.



·       Έγινε δημοσίευση σε Φ.Ε.Κ., των όρων δόμησης της Νότιας επέκτασης του Δήμου Μαρκοπούλου και προχωρά ο σχεδιασμός, για την κύρωση της Πράξης Εφαρμογής, εντός του 2014.











Στήριξη και φροντίδα , σε αυτούς που μας μεγάλωσαν!





Νέο Κ.Α.Π.Η. στο Πόρτο Ράφτη.



Το καλοκαίρι του 2011, ιδρύσαμε το νέο ΚΑΠΗ του Δήμου Μαρκοπούλου, στο Πόρτο Ράφτη.



·       Περισσότερα από 800, είναι τα εγγεγραμμένα μέλη στο ΚΑΠΗ Πόρτο Ράφτη.



·       Η νέα αυτή κοινωνική δομή, είναι ήδη στελεχωμένη με Κοινωνική Λειτουργό και επισκέπτριες Νοσηλεύτριες.



·       Στα πλαίσια των πλούσιων δραστηριοτήτων του ΚΑΠΗ, γίνεται μεταξύ άλλων και ΔΩΡΕΑΝ μεταφορά των μελών του και άλλων ηλικιωμένων δημοτών, προς τις παραλίες του Πόρτο Ράφτη, τους καλοκαιρινούς μήνες.



·       Δεκάδες εκδρομές και επισκέψεις σε διάφορες πόλεις και αξιόλογα μουσεία, μοναστήρια, βυζαντινά μνημεία και ιδρύματα της χώρας μας, διοργανώθηκαν από το Ν.Π.Δ.Δ. «ΒΡΑΥΡΩΝΙΟΣ», για τα μέλη των ΚΑΠΗ Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη.









Ποιοτικές Επιλογές Πολιτισμού και Άθλησης,

για κάθε συμπολίτη μας.



1. Νέος Δημοτικός Πολυχώρος στο Πόρτο Ράφτη.



Δεκάδες Φορείς και Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Δήμου, καθώς και τα τμήματα Πολιτισμού από τα Προγράμματα «Αθλητισμός & Πολιτισμός για Όλους», πραγματοποιούν τις δραστηριότητές τους, στο νέο Πολυχώρο στο Πόρτο Ράφτη, που δημιουργήσαμε και λειτουργήσαμε στα τέλη του 2012.



2. Ποιοτικά προγράμματα με χαμηλό κόστος.



Περισσότεροι από οκτακόσιοι (800) συμπολίτες μας συμμετέχουν φέτος, στα "Προγράμματα Αθλητισμού & Πολιτισμού για Όλους", του Ν.Π.Δ.Δ. «ΒΡΑΥΡΩΝΙΟΣ».



·       Το 2012 λειτούργησε για πρώτη φορά αυτός ο θεσμός, στην ιστορία της πόλης μας, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία και βρίσκοντας ένθερμη ανταπόκριση από τους συμπολίτες μας.

·       Στα πέντε (5) € το μήνα διαμορφώθηκε το αντίτιμο, ενώ ορίστηκαν κι άλλες ειδικές προσφορές, προκειμένου να έχουν όλοι οι πολίτες πρόσβαση, στο τμήμα που επιθυμούν.





Άνω των 700 ατόμων, γέμισαν ασφυκτικά το Κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού Σταδίου Μαρκοπούλου, στις 10 Ιουνίου 2013, για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση λήξης των «Προγραμμάτων Αθλητισμού & Πολιτισμού για Όλους». 







3. Καλοκαιρινά Προγράμματα για τα παιδιά της πόλης.



Κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού, διοργανώθηκαν τρία δεκαήμερα προγράμματα Καλοκαιρινής Αθλητικής & Πολιτιστικής Ενασχόλησης παιδιών, ηλικίας 5-15 ετών, διευκολύνοντας έτσι τους εργαζόμενους γονείς, με πολύ μικρό κόστος συμμετοχής. Στα προγράμματα αυτά, συμμετείχαν συνολικά 150 παιδιά.



4. Σχολικά Πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και βόλεϊ, για πρώτη φορά στο Δήμο Μαρκοπούλου.





Εκατοντάδες μαθητές, πήραν μέρος στα σχολικά πρωταθλήματα Ποδοσφαίρου και Βόλεϊ, που διοργανώθηκαν για πρώτη φορά από τον Δήμο Μαρκοπούλου και το Ν.Π.Δ.Δ. «ΒΡΑΥΡΩΝΙΟΣ», με σκοπό τη διάδοση του αθλητικού ιδεώδους και την εφαρμογή του «ευ αγωνίζεσθαι».











Ανακαίνιση του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου «ΑΡΤΕΜΙΣ».



Για πρώτη φορά, εδώ και 30 χρόνια, πραγματοποιήθηκε πλήρης και ριζική ανακαίνιση του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου Μαρκοπούλου «ΑΡΤΕΜΙΣ», που διαθέτει πλέον, μία σύγχρονη και πλήρως ανακαινισμένη Κινηματογραφική Αίθουσα.



·       Στο χώρο του Κινηματοθεάτρου κατασκευάστηκε και λειτουργεί ένας νέος, σύγχρονος και λειτουργικός Χώρος Εκδηλώσεων, χωρητικότητας 140 ατόμων, γνωστός ως Αίθουσα Πολιτισμού – Πολυχώρος «ΝΙΚΟΥ & ΚΩΝ/ΝΟΥ ΜΕΘΕΝΙΤΗ».



·       Για 1η φορά, το Δημοτικό Κινηματοθέατρο, έκλεισε με θετικό ταμείο, από 9/11/2012 έως 30/5/2013. Σημειωτέον, ότι η σεζόν ξεκίνησε δύο (2) μήνες περίπου αργότερα, λόγω της Ανακαίνισής του.







  • ΝΕΕΣ ΚΕΡΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ.



Πριν από οκτώ μήνες, έγινε επανέναρξη των εργασιών για την κατασκευή των Κερκίδων στο Δημοτικό Στάδιο Μαρκοπούλου, καθώς και σειράς Αιθουσών κάτω από αυτές, που θα χρησιμοποιηθούν για γραφεία και αθλητικές – πολιτιστικές δραστηριότητες. Το έργο θα παραδοθεί σε πέντε μήνες (Μάιος 2014) και θα κοστίσει περίπου δύο (2) εκατομμύρια Ευρώ.



  • ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ.



Για πρώτη και μοναδική φορά, τα τελευταία είκοσι (20) χρόνια, έγινε επισκευή της στέγης του Κλειστού Γυμναστηρίου του Δημοτικού Σταδίου Μαρκοπούλου και συντήρηση του εσωτερικού του χώρου.





  • ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ.



Άμεσα ξεκινούν οι εργασίες ανακατασκευής στο μικρό κλειστό γήπεδο Μαρκοπούλου, προκειμένου να φιλοξενήσει τους αθλούμενους και να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες σε αθλητική στέγη, που προέκυψαν από τη μεγάλη συμμετοχή στα Προγράμματα «Αθλητισμός & Πολιτισμός για Όλους». Το έργο θα παραδοθεί σε τρεις μήνες, τον Μάρτιο του 2014 και υπολογίζεται να κοστίσει περίπου 60.000 Ευρώ.







Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ

ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ



Πολλές και ποιοτικές εκδηλώσεις για όλες τις προτιμήσεις, για κάθε ηλικία.



·       Δεκάδες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως η παρουσίαση παραδοσιακών χορών, παραστάσεις σύγχρονου θεάτρου, αρχαίες τραγωδίες, παιδικό θέατρο, το διάσημο «Μαύρο Θέατρο της Πράγας», αλλά και συναυλίες σημαντικών καλλιτεχνών και μουσικών δημιουργών, όπως η Γλυκερία, ο Στ. Κραουνάκης, ο Λ. Μαχαιρίτσας, οι αδελφοί Κατσιμίχα, ο Δ. Μπάσης, ο Μ. Μητσιάς, η Ε. Δήμου και ο Γ. Σπανός, μας κράτησαν ποιοτική συντροφιά τις καλοκαιρινές βραδιές, στο ανοιχτό Θέατρο Σάρας.



·       Στην Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου, υπήρξε εξαιρετική επιτυχία των εκδηλώσεων που έγιναν, στα πλαίσια του νέου θεσμού της «Κυριακάτικης Πεζοδρόμησης», όπως και αυτών, στην Πλαζ Αυλακίου, αλλά και στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Βραυρώνας.



·       Στην προσπάθεια παντρέματος του Πολιτισμού και της Αλληλεγγύης, ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κ.Δ.Ε.Μ., πήραν την πρωτοβουλία καθιέρωσης δωρεάν εισόδου, στην πλειοψηφία των πολιτιστικών εκδηλώσεων, ενώ σε κάποιες από αυτές, απηύθυναν κάλεσμα προσφοράς τροφίμων για το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο.



  • Πρωταγωνιστικός είναι ο ρόλος της ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, στις Καλοκαιρινές Πεζοδρομήσεις και στις επετειακές εκδηλώσεις της πόλης μας.









Στήριξη των Αθλητικών & Πολιτιστικών Σωματείων της πόλης μας.



  • Για πρώτη φορά έγινε συστηματική καταγραφή των αθλουμένων και οι επιχορηγήσεις μοιράστηκαν με αντικειμενικά κριτήρια, που αφορούν στα τμήματα υποδομής και τον μαζικό αθλητισμό των νέων συμπολιτών μας, κάτω από 18 χρονών.





  • Στις 100.000 €, ανήλθε για τρίτη χρονιά, η ετήσια οικονομική στήριξη και επιχορήγηση των Αθλητικών και Πολιτιστικών Σωματείων της πόλης μας, από τον Δήμο Μαρκοπούλου.



  • Ξαναζωντανέψαμε το Πολιτιστικό Κέντρο Μαρκοπούλου, με τη φιλοξενία δεκάδων έργων αξιόλογων καλλιτεχνών, μέσα από εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, ψηφιδωτού, μεταλλικών κατασκευών κλπ.



  • Πάνω από 1.000 άτομα, συμμετείχαν στο Αποκριάτικο Καρναβάλι, που διοργανώθηκε από τον Δήμο Μαρκοπούλου και την Κ.Δ.Ε.Μ., στην Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου.



  • Άνω των 800 ατόμων, επισκέφθηκαν την Πλαζ Αυλακίου, την Καθαρά Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2012.



  • Καθιερώσαμε τη Γιορτή Σταφυλιού, μια έκθεση προϊόντων σταφυλιού (κρασιά, μουσταλευριά, μουστοκούλουρα, γλυκό σταφύλι, κλπ.) και άλλων προϊόντων, από τοπικούς παραγωγούς του Δήμου μας. Σ’ αυτήν συμμετείχαν και τα ΚΑΠΗ Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη, με δικό τους περίπτερο, με παραδοσιακές συνταγές και το χορευτικό συγκρότημα του Χορευτικού Λαογραφικoύ Ομίλου Μαρκοπούλου – Πόρτο Ράφτη «Μυρρινούς», υπό τις μελωδίες μουσικής ορχήστρας.











Ισχυρός Δήμος, με υγιείς πολίτες.



Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, όπου άλλα Κέντρα Υγείας συρρικνώνονται, αναβαθμίσαμε και λειτουργούμε το Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου σε 24ωρη βάση και αναλάβαμε σημαντικές πρωτοβουλίες στον τομέα πρόληψης της υγείας.



·       Μετά από τετράμηνο σκληρό πολιτικό αγώνα, πετύχαμε την 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μαρκοπούλου, ως μόνιμο Κέντρο Εφημερίας, από την Παιανία μέχρι και την Κερατέα και την ενίσχυσή του με ιατρικό δυναμικό!



·       150 γυναίκες υποβλήθηκαν σε ΔΩΡΕΑΝ μαστογραφικό έλεγχο.



·       100άδες πολίτες υποβλήθηκαν σε ΔΩΡΕΑΝ εξέταση ματιών.



·       Σε 29 Σχολεία, Παιδικούς Σταθμούς, ΚΑΠΗ και Αθλητικούς Χώρους, της περιοχής, που βρίσκονται υπό την ευθύνη του Δήμου Μαρκοπούλου, προσφέρθηκε ΔΩΡΕΑΝ το απαραίτητο υγειονομικό υλικό, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες παροχής πρώτων βοηθειών, από την χορηγία του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.



·       27 συνολικά άτομα, συμμετείχαν στο σεμινάριο Βασικής Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (Ε.Ε.Κ.Α.), με την οικονομική αρωγή του Δήμου Μαρκοπούλου, στο Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου.









Αγωνιζόμαστε σκληρά, για ένα καθαρό Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη.





Δίνουμε καθημερινά τη μάχη, όχι πάντα με επιτυχία, για να κρατήσουμε καθαρή μία πόλη, η οποία όμως έχει χιλιάδες σπίτια, που απλώνονται σε 85.000 στρέμματα! Για να το πετύχουμε αυτό:



·       Προχωρήσαμε στην ολοκληρωτική αξιοποίηση των υπαρχόντων μέσων της Υπηρεσίας Καθαριότητας, με πλήρη καθημερινή λειτουργία 7 Απορριμματοφόρων, 1 φορτηγού Ανακύκλωσης, 1 πλυντηρίου κάδων και πυροσβεστικού, 2 φορτωτών, 1 τριαξονικού, 2 αρπάγων φορτηγών, 2 καλαθοφόρων Γερανών και 3 μικρών φορτηγών.



·       Όταν αναλάβαμε την 1η Ιανουαρίου 2011, βρήκαμε σε λειτουργία, μόλις 2 Απορριμματοφόρα, 1 φορτηγό αυτοκίνητο και 2 φορτηγάκια, γιατί τα υπόλοιπα ήταν χαλασμένα και παρατημένα.



·       240 νέοι κάδοι καθαριότητας, 60 νέοι κάδοι ανακύκλωσης, καθώς και 20 νέες μεγάλες σκάφες, τοποθετήθηκαν σε όλη την έκταση του Δήμου μας.



·       Πετύχαμε Ρεκόρ στην Ανακύκλωση: Στους 716 τόνους φτάσαμε την ανακύκλωση το 2011, για να την αυξήσουμε ακόμη παραπάνω το 2012, στους 877 τόνους και να την εκτοξεύσουμε στους 920 περίπου τόνους το 2013, παρά την μεγάλη έλλειψη μπλε κάδων.



·       Κρατάμε και το 2014, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, σταθερά τα Ανταποδοτικά Τέλη, χωρίς να τα αυξήσουμε καθόλου.









Περισσότερο φως, σε όλο τον Δήμο μας.



Ενισχύουμε το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους της πόλης, με την προσπάθειά μας στον τομέα του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού. Στο πλαίσιο αυτό :



·       Έγινε πλήρης αναδιοργάνωση της Αποθήκης Ηλεκτρολογικού Υλικού, την οποία βρήκαμε με ελάχιστα υλικά όταν αναλάβαμε, το 2011.



·       Έξι χιλιάδες (6.000) λάμπες και 100άδες φωτιστικά σώματα, αλλάχτηκαν ή επιδιορθώθηκαν σε όλο τον Δήμο μας, τα τρία τελευταία χρόνια και μπήκαν σε χιλιάδες σημεία, εντός και εκτός Σχεδίου Πόλεως.







Πολιτική Προστασία.



·       Καθαρισμοί σε δασικές περιοχές και ρέματα.



Με το προσωπικό και τα μηχανήματα του Δήμου, καθαρίστηκαν δεκάδες δημόσιες περιοχές και κρίσιμα ρέματα, για να προστατευθούν οι περιουσίες των πολιτών μας, από φωτιές και πλημμύρες.



·       Παρεμβάσεις σε περιστατικά πυρκαγιών και έντονων καιρικών φαινομένων:



Η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας, η οποία λειτουργεί από το 2007 και απαρτίζεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από μη αμειβόμενους εθελοντές, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο σε εξαιρετικά δύσκολες συγκυρίες, όπως πλημμύρες και στις δύο πυρκαγιές εντός, αλλά και εκτός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας.





Προτεραιότητα, η προστασία του Περιβάλλοντος – Φροντίδα για τα αδέσποτα ζώα.



Αναδείξαμε την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, διοργανώνοντας πλήθος δράσεων, με κυριότερες :



·       Την φύτευση όλης της νησίδας στη Λεωφόρο Πόρτο Ράφτη, καθώς επίσης και της Κεντρικής Πλατείας Μαρκοπούλου, με φυτικό υλικό που παρείχε δωρεάν, το Ίδρυμα Γεωργικής και Κοινωνικής Πρόνοιας (Φιλοδασική).



·       Εφαρμόζουμε επί 3 συνεχόμενα έτη, το Πρόγραμμα Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων, προχωρώντας για συνολικά 300 αδέσποτα ζώα, σε στειρώσεις, εμβολιασμούς, αποπαρασιτώσεις, ηλεκτρονικές σημάνσεις (εφαρμογή microchip), τοποθέτηση αντιπαρασιτικών  κολάρων και μεταλλικών κονκάρδων.



·       400 κιλά απορρίμματα, εκ των οποίων τα 160 κιλά ήταν ανακυκλώσιμα, συλλέξαμε όλοι μαζί, καθαρίζοντας το παραλιακό μέτωπο του Αγίου Σπυρίδωνα, συμμετέχοντας στο «Let's Do It Greece»,τον Απρίλιο του 2013.



·       Έχουμε συνεργασία με το MEDASSET και συνδιοργάνωσαμε επί τρία συνεχόμενα έτη, δράσεις Εθελοντικού Καθαρισμού στον Υγρότοπο της Βραυρώνας, στα πλαίσια της επιτυχημένης εκστρατείας περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, "Πάρε Μέρος και Καθάρισες".







Δημιουργήσαμε 508 θέσεις περιοδικής απασχόλησης,

για τους άνεργους συμπολίτες μας!



Ο Δήμος Μαρκοπούλου πρωταγωνιστεί σε δράσεις για την ενίσχυση της τοπικής απασχόλησης. Συμμετέχει σε προγράμματα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, καθώς και προγράμματα επιμόρφωσης και ενίσχυσης δεξιοτήτων άνεργων συμπολιτών μας.

Συνολικά, έχουμε δημιουργήσει 508 θέσεις απασχόλησης, κάθε μορφής.

·       50 θέσεις, μέσω του Προγράμματος «Ολοκληρωμένη Τοπική Δράση για την Κοινωνική και Εργασιακή Ένταξη Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων των Δήμων Μαρκοπούλου και Λαυρεωτικής» (ΤΟΠΕΚΟ).

·       47 θέσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, μέσω της Κ.Δ.Ε.Μ.

·       2 θέσεις με Συμβάσεις Έργου, μέσω της Κ.Δ.Ε.Μ.

·       7 θέσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, μέσω του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

·       47 θέσεις με Σύμβαση Μίσθωσης Έργου, μέσω του Ν.Π.Δ.Δ. «ΒΡΑΥΡΩΝΙΟΣ».

·       104 θέσεις 2μηνης, 6μηνης, 8μηνης και 9μηνης διάρκειας, μέσω του Ν.Π.Δ.Δ. «ΒΡΑΥΡΩΝΙΟΣ».

·       1 θέση Πρακτικής Άσκησης.

·       117 θέσεις Ορισμένου Χρόνου, μέσω Δήμου Μαρκοπούλου

·       12 θέσεις με Συμβάσεις Έργου, μέσω Δήμου Μαρκοπούλου.

·       12 θέσεις Ορισμένου Χρόνου, μέσω Προγραμμάτων ΟΑΕΔ.

·       31 θέσεις απασχόλησης, μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

·       78 θέσεις ωφελουμένων, προβλέπονται μέσω του ΤοπΣΑ (Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας), για τους Δήμους Μαρκοπούλου, Σπάτων – Αρτέμιδος και Παλλήνης. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι κατηγορίες ανέργων και νέοι επιστήμονες. Το πρόγραμμα έχει εγκριθεί και πρόκειται να υλοποιηθεί εντός του 2014.

Όλες οι προσλήψεις έγιναν αποκλειστικά και μόνο, με απόλυτα αξιοκρατική βαθμολόγηση, με την αυστηρή εφαρμογή των κριτηρίων του ΑΣΕΠ.









ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ & ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ.





1)     Ο Μανώλης Γλέζος, ένας ζωντανός ήρωας, ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης Μαρκοπούλου, κατά τη φιλοξενία του στον Δήμο μας, στα πλαίσια ομιλίας του, στην Επέτειο του εορτασμού, της 25ης Μαρτίου 2012.



2)     Πάνω από διακόσιοι συμπολίτες μας παρακολούθησαν, τον Απρίλιο του 2012, την ανακήρυξη του γνωστού συγγραφέα και ιστορικού Σαράντου Καργάκου, σε Επίτιμο Δημότη Μαρκοπούλου.



3)     Τουλάχιστον τριακόσιοι συμπολίτες μας, μεταξύ αυτών περίπου εκατό μαθητές, παρακολούθησαν ημερίδα με θέμα «Internet-Facebook για Μικρούς & Μεγάλους», που έγινε τον Φεβρουάριο του 2012, με συντονίστρια την Δημοσιογράφο κα Μαρία Χούκλη.



4)     Να καθηλώσει τo κοινό, κατάφερε ο καθηγητής Γ. Παυλίδης, κατά τη διάλεξή του, με θέμα: «Διάσπαση Προσοχής (ΔΕΠΥ), Δυσκολίες Συμπεριφοράς & Μάθησης στο Σπίτι & στο Σχολείο: Τεστ & Μέθοδος Παυλίδη», που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «ΑΡΤΕΜΙΣ», τον Σεπτέμβριο του 2013.



5)     Την εκστρατεία «ΕΝΑ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ», με συντονίστρια την Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, κα Έλενα Ράπτη, φιλοξένησε ο Δήμος Μαρκοπούλου, τον Σεπτέμβριο του 2013 στην Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου, από όπου πέρασε πλήθος κόσμου και ενημερώθηκε γύρω από το μείζον θέμα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.



6)     Εκατοντάδες πολίτες, παρακολούθησαν την ημερίδα για την «Συνεργατική Μάθηση και Πρόληψη της Βίας και άλλων Ψυχοκοινωνικών Προβλημάτων στα Σχολεία», τον Μάιο του 2012, στα πλαίσια πιλοτικής εφαρμογής της μεθόδου της Συνεργατικής Μάθησης, σε δύο σχολεία της πόλης μας.



7)     Διοργάνωση ενημερωτικής ομιλίας του συγγραφέα και ειδικού σε θέματα υγείας και διατροφής, κου Μιχάλη Γρηγορίου, με θέμα «Η Διατροφή και οι Ομάδες Αίματος», το Νοέμβριο του 2012.



8)     Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2013, το δωρεάν σεμινάριο που διοργάνωσε ο Δήμος Μαρκοπούλου, με θέμα «Χτίζοντας Υγιείς και Πιο Ουσιαστικές Σχέσεις στην Οικογένεια» και συντονίστρια την Ψυχολόγο – Σύμβουλο οικογένειας και ανθρωπίνων σχέσεων, κα Τερέλλα Γεννηματά.



Για όσους μας γνωρίζουν καλά, θεωρείται αυτονόητο, αλλά είναι σκόπιμο να τονίσουμε, ότι για την έκδοση αυτού του Απολογισμού δεν επιβαρύνθηκε ο Δήμος Μαρκοπούλου ούτε με ένα (1) Ευρώ.



Το κόστος, καλύφθηκε εξ’ ολοκλήρου, από την εθελοντική οικονομική συμμετοχή των μελών της Δημοτικής Αρχής, αλλά και του Συνδυασμού μας.



Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 262 guests και κανένα μέλος