Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης απέστειλε σήμερα Τετάρτη 18/12 στους Δήμους τους πίνακες με εκατοντάδες εργαζομένους που προορίζονται για απόλυση ! Στον Δήμο μας περιλαμβάνονται 46 υπάλληλοι όλων των ειδικοτήτων, που με την απομάκρυνσή τους, θα αποστελεχωθούν οι υπηρεσίες σε τέτοιο βαθμό, που θα καθιστά σχεδόν αδύνατη τη λειτουργία του Δήμου.

Με το επικοινωνιακό πρόσχημα της κινητικότητας, η μνημονιακή κυβέρνηση επενδύει στον εργασιακό κανιβαλισμό, προκειμένου να ολοκληρώσει το σχέδιο καταστροφής όλων των δημοσίων και κοινωνικών δομών και με απώτερο στόχο να εκχωρήσει όλες τις αρμοδιότητες των Δήμων στον ιδιωτικό τομέα, επιβάλλοντας πρόσθετα βάρη στους πολίτες. Οι μεγαλόσχημες εξαγγελίες του 'Καλλικράτη' για το ρόλο και τις αυξημένες αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πέφτουν στο κενό και αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης που εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα μεγάλων οικονομικών κέντρων και ιδιωτικών συμφερόντων.

Συγκεκριμένα στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, παραποιώντας τη πραγματικότητα, συνυπολογίζει στο υπάρχον προσωπικό 160 εκτάκτους υπαλλήλους, που στο παρελθόν προσλαμβάνονταν κάθε χρόνο ως εποχιακό προσωπικό, αλλά δεν υπηρετούν σήμερα. Ετσι καταλήγει στο συμπέρασμα ότι υπάρχει πλεονάζον προσωπικό 143 εργαζομένων (!), από τους οποίους, σε πρώτη φάση, οι 46 οδηγούνται σε κινητικότητα-απόλυση.

Το έγκλημα που συντελείται την περίοδο αυτή κατά των νοσοκομείων, των πανεπιστημίων και των σχολείων της χώρας, ακουμπά πλέον και την πόρτα των Δήμων, που οδηγούνται σε μαρασμό και διάλυση, ενώ ταυτόχρονα πολλαπλασιάζονται οι στρατιές των εξαθλιωμένων ανέργων.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο στον αγώνα των εργαζομένων, να ενώσουν τη φωνή τους μαζί τους για τη διαφύλαξη των δημοτικών και δημοσίων κοινωνικών δομών του τόπου μας.

Καλούμε τον Δήμαρχο να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων, προβάλλοντας σθεναρή και έμπρακτη αντίσταση στα προωθούμενα σχέδια των μαζικών απολύσεων.

 rizospastiki-kinhsh-logo

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 296 guests και κανένα μέλος