Επιστολή εφ’ όλης της ύλης λάβαμε από τον τέως Δήμαρχος Παλλήνης Σπύρο Κωνσταντά, για τα έργα επί των ημερών του, απαντώντας στον νυν Δήμαρχο Αθανάσιο Ζούτσο.

 

konstantas-spΆφησα να περάσουν δύο χρόνια και πλέον χωρίς να δώσω συγκεκριμένες απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που προέκυψαν κατά τη διοίκηση του δήμου από τον κ. Ζούτσο. Πίστευα και πιστεύω στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά ταυτόχρονα θεώρησα σκόπιμο μετά τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ να δοθεί ο χρόνος στη νέα διοίκηση του δήμου να ενημερωθεί, να οργανώσει και να προγραμματίσει τις εξελίξεις κάτω από τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί.

Δυστυχώς όμως ο κ. Ζούτσος όχι μόνο δεν αντιμετώπισε τα νέα δεδομένα, αλλά και δημιούργησε ένα κλειστό κύκλωμα εξουσίας, πρωτόγνωρο για τα αυτοδιοικητικά πράγματα της χώρας μας, υποβαθμίζοντας το δημοτικό συμβούλιο, ακόμα και τους δημοτικούς συμβούλους της δικής του παράταξης, τους δημοτικούς υπαλλήλους, αλλά και τους δημότες.

Δυστυχώς φέρονται σαν να είναι οι απόλυτοι άρχοντες και κατακτητές των πόλεων που απαρτίζουν το νέο δήμο μας.

Όταν μάλιστα αντιλήφθηκαν ότι η αγανάκτηση των κατοίκων της Παλλήνης έχει φθάσει στο σημείο της έκρηξης, άρχισαν τον πόλεμο λάσπης κατά των προηγουμένων διοικήσεων του δήμου, έναν πόλεμο πρωτόγνωρο για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Προσπάθησαν και προσπαθούν να λασπώσουν τη πρώην διοίκηση του Δήμου Παλλήνης. Πρέπει τώρα να μπει εισαγγελέας στον Δήμο και να γίνει έλεγχος στους πρώην δήμους Παλλήνης και Γέρακα αλλά και στην Κοινότητα Ανθούσας, έτσι ώστε να πληρώσουν όσοι έχουν βλάψει τον τόπο μας.

 

 

 

ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Προσπάθησαν ο κ. Ζούτσος και τα παπαγαλάκια του να παρουσιάσουν τον πρώην δήμο Παλλήνης ως ένα χρεωκοπημένο δήμο με τεράστια χρέη. Αυτή η πολιτική αλητεία πρέπει να σταματήσει εδώ. Με βάση τα όσα λέει ο κ. Ζούτσος ο πρώην Δήμος Παλλήνης είχε χρέη 1.700.000 ευρώ και 150.000 ευρώ στο ταμείο του. Για να κατασκευάσουν το «χρέος» αυτό φούσκωσαν τους αριθμούς και πρόσθεσαν:

1 εκατ. που αφορούσαν έργα που ήταν ενταγμένα στο, ΕΣΠΑ, χρήματα δηλαδή από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

200.000 από καύσιμα, που προορίζονταν για παραγραφή.

200.000 ευρώ με πλαστογραφία, το επισημαίνω αυτό, από τη Δημοτική Επιχείρηση.

Και μια σειρά άλλων δήθεν χρεών για να φτάσουν στο 1.700.000!!

Χωρίς μάλιστα στα 150.000 ευρώ που υπήρχαν, να προσθέσουν τα χρήματα που υπήρχαν στα ταμεία όλων των νομικών προσώπων του Δήμου και των σχολικών του επιτροπών.

Για όλα τα παραπάνω στοιχεία, σε ό,τι αφορά τα οικονομικά του Δήμου μας, είμαι έτοιμος να ενημερώσω οποιονδήποτε υπηρεσιακό παράγοντα του δήμου μας, δικαστική Αρχή αλλά και οποιονδήποτε άλλο φορέα ή δημότη.

 

 

ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΤΟ 2010

Παρέλαβαν το 2010 από εμάς εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις πολλών εκατομμυρίων για πολλά έργα. Τα στοιχεία και οι αριθμοί είναι αδιάσειστα!!

Συγκεκριμένα:

Ανάπλαση αύλειου χώρου 1ου και 3ου Δημοτικού σχολείου (364.000 ευρώ)

Ανάπλαση πλατείας Πανοράματος (500.000)

Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στον Άγιο Νικόλαο Κάντζας (2.000.000 εκατ. ευρώ)

Αποχέτευση ομβρίων (1.562.000 ευρώ)

Νέος βρεφονηπιακός Σταθμός Αγίου Νικολάου Κάντζας 1.352.000 εκατ. ευρώ)

Αποκατάσταση κατολισθήσεων και διάνοιξη Λεωφ. Κύπρου στο Πανόραμα (4.860.000 εκατ. ευρώ)

Ύδρευση κάτω Βακαλόπουλου (1.800.000 ευρώ)

Ανέγερση 3ου Γυμνασίου Κάτω Βακαλόπουλου (4.800.000 ευρώ) και 700.000 ευρώ από το πρόγραμμα "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ" για τα σχολεία

Πλήρωσε για όλα αυτά έστω και ένα ευρώ ο κ. Ζούτσος;

Όλες οι πολεοδομικές μελέτες που αναρτήθηκαν πρόσφατα, δηλαδή του Αγίου Αθανασίου και του Λόφου, καθώς και η πολεοδομική μελέτη της Νότιας Έδρας και Κάτω Χαρβάτι είναι πληρωμένες. Όπως επίσης όλες οι υπόλοιπες ενότητες: Ασύρματος, Παπαχωράφι, Μαρίζα, Νέα Παλλήνη, Λουτρό, Κάτω Μπαλάνα, Μιχαληνός κ.λπ. Όλα τα σχέδια και οι πολεοδομικές μελέτες της Παλλήνης έχουν κατατεθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος από τον Απρίλιο του 2010 επί δημαρχίας μου. Κάποιοι έβαλαν το χέρι τους σε κυβερνητικό επίπεδο τότε και το γνωρίζουν καλά οι σύλλογοι της Παλλήνης να μην προχωρήσουν τα σχέδια ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2010, προκειμένου να πάρουν τις εκλογές.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩ ΜΠΑΛΑΝΑ

Όσον αφορά την Άνω Μπαλάνα, τα πάντα είναι εξοφλημένα από τη δική μας διοίκηση και αφορά το ποσό του 1.000.000!

Η δημοτική αρχή το μόνο που θα κάνει είναι να εισπράξει και μάλιστα χωρίς καμία κοινωνική ευαισθησία, με 350 και 300 € το τετραγωνικό μέτρο, εισφορά σε χρήμα, τη στιγμή που ο πολίτης υποφέρει από τη λιτότητα και την οικονομική δυσπραγία. Το κέρδος που θα έχει ο δήμος από τη δική μας δημοτική αρχή, χωρίς να πληρώσει ούτε ένα ευρώ στην Άνω Μπαλάνα, είναι:

12 στρέμματα κοινόχρηστους χώρους

16 στρέματα κοινωφελείς αθλητικούς χώρους

8 στρέμματα περίπου οικόπεδα και 4 στρέμματα στο Βακαλόπουλο. Η παραπάνω τράπεζα γης αποτελεί μια μεγάλη δημοτική περιουσία που μπορεί να την αξιοποιήσει και εκμεταλλευτεί κάθε δημοτική αρχή προς όφελος ου δημότη.

45.000 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα εισφορά σε χρήμα, δηλαδή περίπου 15 εκατ. Ευρώ!!

Όλα αυτά αποδεικνύονται με επίσημα έγγραφα!

 

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΚΑΜΠΑ ΚΑΙ ΤΗ REDS

Eπί δημοτικής μας αρχής, πραγματοποιήθηκαν στο Τρίγωνο Καμπά έργα που ήταν όνειρο πολλών χρόνων αλλά και πολλών γενεών. Είχα την τύχη, τη χαρά και την ευλογία να ολοκληρωθεί επί των ημερών μου, χωρίς να παραγνωρίζω τη συμμετοχή των πρώην διοικήσεων του Δήμου αλλά και των φορέων της περιοχής, όπως του "ΦΕΣ Η ΚΑΝΤΖΑ", ιδιαίτερα. Θα ήταν άδικο να μην αναφέρω τέσσερα ονόματα ανθρώπων που με συνόδευσαν ακόμα και στο ΥΠΕΧΩΔΕ., στον τότε υπουργό, κ. Λαλιώτη για να προχωρήσουμε τα σχέδια: ήταν η κα Φυκούρα, ο κ. Αποστολόπουλος, ο κ. Καπασακαλίδης και ο κ. Παλληκάρης! Το αναφέρω γιατί ήταν σημαντικό για την εποχή, άνθρωποι διαφορετικών πολιτικών χώρων, χωρίς υστεροβουλία, να ενώνουν τις δυνάμεις τους για το καλό του τόπου μας.

Τότε ο Δήμος Παλλήνης δεν είχε τότε ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο γης ελεύθερο και πετύχαμε να χωροθετήσουμε τα σχολεία που ανέφερα παραπάνω, το κέντρο Πολιτισμού στις Αποθήκες Καμπά, τον χαρακτηρισμό της βίλας Καμπά με ΦΕΚ για πολιτιστική χρήση και μια μεγάλη έκταση κοινόχρηστων χώρων πρασίνου.

Αυτή είναι η αλήθεια και μπορώ να αποδείξω αυτά που λέω ανά πάσα στιγμή!

Δυστυχώς οι κακοί χειρισμοί του κ. Ζούτσουτ και του κλειστού κυκλώματος εξουσίας που διοικεί μας οδήγησαν στην οικονομική απαίτηση της εταιρίας των 4 εκατομμυρίων που μεταφράζεται σε 8.841 επί 450€ το τ.μ. μας κάνει το ποσό των 3. 978.450 ευρώ. Και προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:

Γιατί ο κ. Ζούτσος δεν ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο και εμένα προσωπικά ότι εκδικάζεται η υπόθεση στο δικαστήριο ώστε να παραστώ στο δικαστήριο;

Γιατί κράτησε μυστική από το δημοτικό συμβούλιο τη δικαστική απόφαση που πρωτοκολλήθηκε στο δήμο στις 7/2/2012;

Γιατί δεν συγκάλεσε αμέσως έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για ένα τόσο σοβαρό θέμα;

Γιατί έκανε μυστικές συναντήσεις που δεν ανακοίνωσε ποτέ στο δημοτικό συμβούλιο με εκπροσώπους της εταιρίας REDS, παρουσία μόνο συγκεκριμένων προσώπων του κλειστού κυκλώματος εξουσίας του;

Γιατί υποχρεώθηκε 5 μήνες μετά, τον Ιούλιο του 2012, να μας ενημερώσει όταν η εταιρία είχε καταθέσει ήδη αίτηση για δέσμευση των καταθέσεων του δήμου;

Γιατί αρνήθηκε τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής η οποία θα χειρίζονταν το πρόβλημα ενωτικά και συγκροτημένα;

Εγώ δεν έχω να φοβηθώ τίποτα και δεν δέχομαι κανενός είδους συμψηφισμό για δήθεν λάθη και παραλείψεις επί της δικής μου δημαρχίας και επί της δημαρχίας Ζούτσου.

Όχι απλά δεν έχω να φοβηθώ τίποτα, αλλά προκαλώ να γίνει εισαγγελική έρευνα στον Δήμο και ο κόσμος να μάθει επιτέλους ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ, ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ, ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΙ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ!

ΣΠΥΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΣ

Πρ. Δήμαρχος Παλλήνης

Δημοτικός Σύμβουλος

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 193 guests και κανένα μέλος