Το θέλουμε το κάμπινγκ ή δεν το θέλουμε;

Στο Δημοτικό Συμβούλιο των 3Β, την περασμένη Δευτέρα 3 Ιουνίου, επρόκειτο να συζητηθούν πολλά και σοβαρά θέματα, που είχαν ανακοινωθεί στην ημερήσια διάταξη.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κυρ. Κικίλιας απουσίαζε, χρέη προέδρου έκανε ο αντιπρόεδρος Διον. Γεωργουλόπουλος. Στην αίθουσα πολύς ο κόσμος, γιατί στα θέματα ήταν και η τύχη του παραλιακού μετώπου του δήμου.

Είχαν καιρό να συνεδριάσουν, είχαν γίνει κάποιες άκαρπες προσπάθειες λόγω έλλειψης απαρτίας, οπότε υπήρξε μία μακρά προ ημερησίας διάταξη συζήτηση με ερωτήσεις από όλες τις πτέρυγες.

Και βέβαια όταν βάζεις 3 - 4 μεγάλα και σοβαρά θέματα πρώτα πρώτα, πώς περιμένεις να συζητηθούν τα άλλα 30 d.s.8-6-13που είναι τρέχοντα, αλλά καυτά όπως το ότι τα οχήματα του Δήμου ήταν ανασφάλιστα και έπρεπε να πάρουν απόφαση για να προχωρήσουν!

 

Προτάχθηκε το 3ο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε το παραλιακό μέτωπο και το κάμπινγκ.

Ο αντιπρόεδρος διάβασε επιστολές φορέων που είχαν κατατεθεί και αφορούσαν το παραλιακό μέτωπο και το κάμπινγκ. Από τον εξωραϊστικό Ευρυάλη Βούλας, από τους Εθελοντές, από την Εναλλακτική δράση, οι οποίοι κατέθεσαν και προτάσεις.

Οπως πολλοί διαπίστωσαν έτσι όπως ήρθε το θέμα για συζήτηση «Λήψη απόφασης για τις ελεύθερες παραλίες της περιοχής μας και την λειτουργία του κάμπινγκ Βούλας», δεν είχε νόημα να συζητήσουν. Εχουν συνεδριάσει πολλές φορές για τις παραλίες και την τελευταία φορά όρισαν διαπαραταξιακή επιτροπή που θα ασχολιόταν με το θέμα, αλλά λίμνασε κι αυτή.

Απόφαση για τις παραλίες λοιπόν έχουν πάρει, ότι τις θέλουμε ελεύθερες και καθαρές για τους πολίτες. Για το κάμπινγκ που έχει ανοίξει και έχει αφεθεί στην τύχη του, μάλλον το απέφυγαν αυτοί που θα έπρεπε να το συζητήσουν.

Η Δημοτική Αρχή θέλει αλλά δεν θέλει, έτσι τουλάχιστον εμφανίζεται και έτσι την σκιαγράφησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι που μίλησαν. Θα μπορούσε ο χώρος του κάμπινγκ με τη δική της καθοδήγηση και υποστήριξη να έχει γίνει ένας χώρος ελεύθερος για τους πολίτες, καθαρός και πόλος δραστηριοτήτων της τοπικής κοινωνίας.

Ετσι κάπως ακούστηκαν και οι διάφορες απόψεις των συμβούλων:

Ο Π. Πασακυριάκος επεσήμανε ότι «ο τρόπος που ήρθε το θέμα είναι ο ορισμός της υπονόμευσης της υπόθεσηςd.s.panagop. Δεν υπάρχει εισηγητής».

Ο Π. Καπετανέας θεωρεί ότι «στο θέμα της παραλίας ζούμε θέατρο. Δεν θέλουμε να συζητηθεί».

«“Θα κινηθώ στη νομιμότητα”, σημαίνει ότι θα δεχθούμε την ΤΑΙΠΕΔ, την ΕΤΑ, αυτή είναι η θέση της δημοτικής αρχής», τόνισε ο Π. Καπετανέας.

Στις αιτιάσεις του Δημάρχου ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γιατί δεν μας ανήκει στο κάμπινγκ ο Π. Καπετανέας του έφερε παράδειγμα την ελεύθερη παραλία της Βάρκιζας που ανήκει στην ΕΤΑ, αλλά ενόσω ήταν ο ίδιος δήμαρχος την καθάριζε τη φρόντιζε, είχε βάλει ντους για τους λουόμενους. Και η παρούσα Δημοτική Αρχή καθαρίζει και κλαδεύει: «Αλλού θέλουμε κι αλλού δεν θέλουμε. Η Ανατ. παραλία της Βάρκιζας που ανήκει στην ΕΤΑ ποιος καθαρίζει και ποιος κλαδεύει. Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε δραστηριότητα στο κάμπινγκ, αλλά...»

 

Το θέλουμε το κάμπινγκ ή δεν το θέλουμε;

 

Στον τύπο των ήλων έβαλε ο Παντ. Κασιδόκωστας για το χώρο του κάμπινγκ, «για τα μεγάλα λόγια του Πανά και του Κοντονή, που έκοψαν τα σύρματα και άνοιξαν το κάμπινγκ και τώρα δε μιλάνε. Το θέλουμε το κάμπινγκ ή δεν το θέλουμε;” ρώτησε καταλήγοντας.

Ο δήμαρχος Σπ. Πανάς απαντώντας στον Π. Κασιδόκωστα τόνισε: «εγώ δεν είπα ποτέ ότι θα βάλω το στήθος μου μπροστά για να ανοίξει το κάμπινγκ. Εγώ μίλησα για ανοιχτές θάλασσες μέχρι τη Βάρκιζα με βοτανικό κήπο και “διδακτικό” μονοπάτι. Δεν είπα ποτέ να κόψουμε το λουκέτο στο κάμπινγκ για να το κλείνουν κάποιοι άλλοι».

 

“Μνημείο υποκρισίας” το ονόμασε ο Γρ. Κωνσταντέλλος, τονίζοντας ότι «αποφάσεις έχουμε. Δεν έχουμε κάνει τίποτα. Κοιτάμε την υπόθεση όπως η αγελάδα το τρένο· αποσβολωμένοι. Εχει δικάιωμα ο κάθε πολίτης να μας περνάει γεννές δεκατέσσερες. Πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις, έπεσαν κάποια κάγκελα, μπήκαν μέσα κάποιες ομάδες και έκαναν διάφορα πράγματα μόνοι τους.

Καλώς έχουν κάνει, έχουν εγκατασταθεί εκεί και κακώς έχουν κάνει και κακώς έρχονται να ζητήσουν την αυτοδιαχείριση από το Δήμο.

Τους χαιρετίζω και τους χειροκροτώ, να κάνουν τις εκδηλώσεις τους, να έχουν την ευθύνη των πράξεών τους, να κάνετε τα φεστιβάλ σας (εγώ δεν τα υιοθετώ). Εγώ προσωπικά σαν Κωνσταντέλλος δεν θα υιοθετήσω τις προτάσεις σας. Και επ’ ουδενί δεν θα υποβοηθήσω στη δημιουργία της θερινής βίλας Αμαλίας».

 

Δεν ρωτάς αν σου ανήκει το σπίτι σου

Πώς να υπάρξει δραστηριότητα χωρίς υποδομή στο κάμπινγκ, αναρωτήθηκε ο Παν. Σωτηρόπουλος τονίζοντας ότι «όποια δημοτική Αρχή δεχθεί ότι δεν μας ανήκει ο χώρος είναι προσβολή, έστω κι αν υπάρχουν αποφάσεις δικαστηρίων. Είναι θέμα Δημοτικής Αρχής. Να τρέχουν 30 άνθρωποι να προσφέρουν και να τους πετάμε έξω. Οταν μπαίνουμε στο σπίτι μας δεν παίρνουμε άδεια από το γείτονα».

 

«Είναι ελπιδοφόρο η εθελοντική δράση για ανοιχτές παραλίες. Γιατί να φαίνεται αδυναμία στη διαχείριση; Θα έπρεπε ο Δήμος να έχει έρθει σε συμφωνία με την ΕΤΑΔ. Δεν καταλαβαίνω γιατί είμαστε τόσο ανίκανοι εμείς», παρατήρησε ο Δημ. Δαβάκης.

 

«Μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Δεν υπάρχει πρόθεση από τη Δημοτική Αρχή για ελεύθερες παραλίες”, είπε ο Γ. Νιτερόπουλος.

 

Παραβατικότητα υπήρχε πριν

 

Ο Γ. Σκουμπούρης μίλησε για αδυναμία της Δημοτικής Αρχής: «Αντιλαμβανόμαστε αυτόνομη την Τ.Α. ή την αντιλαμβανόμαστε σαν έναν διαχειριστικό βραχίονα της κεντρικής εξουσίας; Συντάσσομαι με τον κ. Σωτηρόπουλο.

...Πλήρης παραβατικότητα υπήρχε πίσω από τα κάγκελα, όσο ήταν κλειστό το κάμπινγκ, αλλά κωφεύαμε. Είναι θετικό βήμα το άνοιγμα από τη Δημ. Αρχή και πρέπει να το προασπίσει και να μην το παίρνει σιγά σιγά πίσω. Μπορούμε να πάρουμε μια απόφαση και να φτιάξομε έναν φάκελο για να ζητήσουμε αυτά τα οποία θέλουμε από τον Υπ. Οικονομικών».

Στη συνέχεια μίλησαν εκπρόσωποι φορέων, οι οποίοι κατέθεσαν και προτάσεις για το παραλιακό μέτωπο, περιέγραψαν την κατάσταση στο χώρο του κάμπινγκ, οι εθελοντές του κάμπινγκ εξήγησαν ότι δεν ήταν δική τους πρωτοβουλία η διοργάνωση του φεστιβάλ και τόνισαν ότι πρέπει η Δημοτική Αρχή να μπει μπροστά και συνεπικουρούμενη από τους εθελοντές να φροντιστεί ο χώρος.

 

Να αναλάβει τις ευθύνες της η Δημοτική Αρχή

 

Από το “χαλί” των απόψεων των δημοτικών συμβούλων, αντιλαμβάνεται κανείς ότι υπάρχουν διάφορες απόψεις για το κατά πώς θέλει ο καθείς την παραλία.

Ολοι όμως συμφωνούν ότι πρέπει να είναι ελεύθερη και καθαρή, αλλά όλοι μένουν στις διατυπώσεις.

Είναι απαράδεκτο να έχει μία ακτή κολύμβησης - τη Β’ πλαζ η Βούλα - και να παραμένει τόσα χρόνια κλειστή. Από πότε ένας μισθωτής κρατάει κλειστόν έναν δημόσιο χώρο και δεν μπορεί να προσβληθεί η σύμβαση;

Είναι απαράδεκτο ο χώρος του κάμπινγκ να έχει αφεθεί στην τύχη του, για ιδιοτελή συμφέροντα, εν τέλει.

Και η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει τεράστιες ευθύνες και πρέπει να τις αναλάβει.

 

Το θέμα της οικονομικής εκκρεμότητας με τις καντίνες του Καβουρίου, ξεκίνησαν να συζητούν στο Δημοτικό Συμβούλιο τις μεταμεσονύκτιες ώρες. Μπερδεμένο και περίπλοκο, γιατί οι καντίνες μισθώθηκαν το 2004 με την προοπτική ότι θα λειτουργήσουν στις νέες καντίνες που θα εκτίζοντο και οι οποίες δεν έγιναν ποτέ, γιατί έπεσαν πάνω σε αρχαία και σε νομικές διατάξεις που δεν το επιτρέπουν.

 

Εκτοτε η όλη σύμβαση κινείται σε μια ερμαφρόδιτη κατάσταση μεταξύ τέως Δήμου Βουλιαγμένης και μισθωτών με αποφάσεις και νέες αποφάσεις, γι’ αυτό άλλωστε είπε ο Γρ. Κωνσταντέλλος ότι «τα έργα και οι ημέρες όλων των συμβάσεων στον τέως δήμο Βουλιαγμένης γράφουν ... Ιλιάδα». Το θέμα τελικά αναβλήθηκε και θα επανέλθει.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 115 guests και κανένα μέλος