\

koutsoumpas-d

Νέος γενικός γραμματέας του ΚΚΕ είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του 19ου Συνεδρίου του κόμματος και την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής.

 

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ που δόθηκε στη αναφέρει:

«Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ με την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής, η οποία στην πρώτη της συνεδρίαση εξέλεξε Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ τον Δημήτρη Κουτσούμπα».

 

Μετά από 22 χρόνια, η πρώην πλέον γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, παρέδωσε τη σκυτάλη. Και ο νέος γραμματέας παραλαμβάνει την ηγεσία του κόμματος σε μια πολύ δύσκολη εποχή. Εχει υποστεί μία πολύ σημαντική ήττα στις τελευταίες δύο εκλογικές αναμετρήσεις και αν δεν φυσήξει “νέος άνεμος” τα σύννεφα στον ορίζοντα είναι δυσοίωνα…

 

Γεννήθηκε στη Λαμία στις 10 Αυγούστου το 1955. Σπούδασε νομικά. Συμμετείχε στα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

Εχει ανέλθει τα σκαλιά της ιεραρχίας του ΚΚΕ από το 1973 μέχρι σήμερα μέσα από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του κόμματος.

Στο 15ο Συνέδριο (Μάη του 1996) εκλέγεται μέλος του ΠΓ και αναλαμβάνει Διευθυντής του Ριζοσπάστη, χρέωση την οποία είχε για μια δεκαετία.

Στο 16ο Συνέδριο (Φλεβάρης 2000) και στο 17ο Συνέδριο (Φλεβάρης 2005) επανεκλέγεται στο ΠΓ και αναλαμβάνει υπεύθυνος των Διεθνών Σχέσεων του Κόμματος.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 118 guests και κανένα μέλος