28 κτίρια βγαίνουν κυριολεκτικά στο σφυρί με ιδιαίτερη επιβάρυνση για τον Ελληνα φορολογούμενο, θα πουληθούν για να ενοικιαστούν από τους ...πωλητές που θα γίνουν ενοικιαστές!

Δηλαδή όποιος ιδιώτης αγοράσει ένα ακίνητο θα έχει εξασφαλισμένο ενοίκιο για 20-25 χρόνια που γράφει η προκήρυξη και μάλιστα χωρίς πρόσθετα έξοδα. Το Δημόσιο που θα τα πουλήσει θα έχει την υποχρέωση να τα ασφαλίσει, αλλά θα έχει και την ευθύνη της τακτικής συντήρησής τους (τη βαριά συντήρηση αναλαμβάνουν οι νέοι ιδιοκτήτες). Καλά διαβάζετε. Ετσι γράφει η προκήρυξη του διαγωνισμού.

Και όλα αυτά δεν τα ...γνωρίζει ο νέος πρόεδρος της ΤΑΙΠΕΔ Στ. Σταυρίδης, ο οποίος δήλωσε οι πωλήσεις των κτιρίων γίνονται επειδή ως χώρα χρειαζόμαστε τα χρήματα για μισθούς και συντάξεις, αλλά και για να βρουν δουλειά οι νέοι άνθρωποι.

Σε ερώτηση αν θα παραμείνουν ή όχι οι δημόσιες υπηρεσίες σε αυτά τα κτίρια πληρώνοντας ένα σίγουρο νοίκι σε όποιον τα αγοράσει, απάντησε ότι δεν έχει ιδέα τι θα κάνουν.

Αλλά ψεύδεται. Διαβάστε τι γράφει ακριβώς η προκήρυξη: «Πρόσκληση υποβολής ενδιαφέροντος για την πώληση ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ και την εκμίσθωση τους στο Ελληνικό Δημόσιο»

Ακόμη σύμφωνα με την προκήρυξη οι αγοραστές μπορεί να είναι φυσικά πρόσωπα, εταιρείες – συμπεριλαμβανομένων και offshore, για τις οποίες υπάρχει στην προκήρυξη ιδιαίτερη παράγραφος – ή κερδοσκοπικά ταμεία (fund).

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 215 guests και κανένα μέλος