thanopoulos-venetsanos-syrekelasH  προκήρυξη για την πώληση του Αστέρα στο Καβούρι και τον πέριξ αυτού χώρο μέχρι και μέρος της έκτασης του Ορφανοτροφείου, έχει βγει στον “αέρα” και λήγει στις 29 Μαρτίου.

Τα συμφέροντα μεγάλα όπως και οι ακτές. Ιδιαίτερα ο Δήμος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης διαθέτει μία μεγάλους μήκους ακτογραμμή, που θεωρείται φιλέτο για τους θιασώτες μιας “Ριβιέρας”.

Μέσα στο χώρο του Αστέρα, “φυλακισμένος” βρίσκεται και ο Ναός του Απόλλωνα Ζωστήρα! Μέσα στην προκήρυξη του διαγωνισμού λοιπόν στα προς εκποίηση τμήματα είναι και ο ναός!

Ειδική συνεδρίαση πραγματοποίησε το Δημοτικό Συμβούλιο στα 3Β, την περασμένη Τρίτη προκειμένου να πάρουν απόφαση για το παραλιακό μέτωπο. Πως θέλουν να αξιοποιηθεί.

Η αίθουσα είχε πολύ ακροατήριο σ’ αυτή τη συνεδρίαση, γιατί το θέμα είναι μεγάλο και οι ανησυχίες μεγαλύτερες.

Πρέπει να τονίσουμε ότι ήταν μία συνεδρίαση διαφορετική από τις άλλες, χωρίς κορώνες και αντεγκλίσεις, με διάλογο, με λόγο στους φορείς και στους πολίτες. (Ο πρόεδρος Κυρ. Κικίλιας δείχνει να τα πηγαίνει πολύ καλά).

paralia-pantzasΟ Δήμαρχος με μια μικρή εισαγωγή έδωσε το στίγμα της πλειοψηφούσας παράταξης, “ενιαίο παραλιακό μέτωπο, ελεύθερης κολύμβησης και πράσινο”. Με περίπου ίδιες θέσεις από όλες τις πλευρές και το σημαντικότερο είναι ότι κατάφεραν να εκδόσουν ομόφωνα ψήφισμα, που τονίζει την απόφασή τους να σταθούν απέναντι σ’ όποιους επιχειρήσουν να εμπορευματοποιήσουν το παραλιακό μέτωπο.

Δυναμικό παρών έδωσε και ο βουλευτής Γιώργος Πάντζας.

 


ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Εγκρίνει το σχέδιο του ψηφίσματος όπως αυτό κατατέθηκε στο Προεδρείο από το σύνολο των αρχηγών των παρατάξεων κατά την διάρκεια της Συνεδρίασης και έχει ως εξής:

ds 3b 19-3-2013“Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης με ομόφωνη απόφασή του, καταγγέλλει την εκποίηση της εξαίρετου κάλλους χερσονήσου του Μικρού Καβουρίου με τις εγκαταστάσεις του Ξενοδοχείου ΑΣΤΗΡ. Θεωρούμε πρωτοφανές και απαράδεκτο την παγκόσμια πρωτοτυπία εκποίησης ακόμα και του αρχαιολογικού χώρου (Ναός Απόλλωνος Ζωστήρα).

Ο Δήμος μας θα αντισταθεί με όλες τις δυνάμεις του σε όλα τα σχέδια που αλλοιώνουν την φυσιογνωμία της περιοχής μας με την εκποίηση της έκτασης ή την αλλαγή των χρήσεων γής ή την τροποποίηση των όρων δόμησης. Οι επίδοξοι μνηστήρες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο λαός της περιοχής μας και η Δημοτική αρχή θα αντισταθούν με νομικά μέσα, αλλά και δυναμικές ενέργειες και εν τέλει θα ανατρέψουν την εκποίηση της έκτασης.

Το Δ. Σ. καταδικάζει και καταγγέλλει επίσης την αδικαιολόγητη απόλυση των εργαζομένων στην Ξενοδοχειακή Εταιρεία ΑΣΤΗΡ και καλεί την διοίκηση του να τις ανακαλέσει άμεσα όπως επίσης να πάψει να τροποποιεί επί το δυσμενέστερο τις συμβάσεις εργασίας”. (αρ.απόφ. 67/2013).

Ερώτηση κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Νάντια Βαλαβάνη, Χαρά Καφαντάρη, Γιώργος Πάντζας και Πέτρος Τατσόπουλος, στους Υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας, για το θέμα της διαδικασίας εκποίησης από το ΤΑΙΠΕΔ του ακινήτου του Αστέρα Βουλιαγμένης, εντός του οποίου βρίσκεται ο αρχαίος ναός του «Απόλλωνος Ζωστήρος».

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 92 guests και κανένα μέλος