ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ  ΓΕΡΑΚΑ

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Γέρακα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του 3ου Γυμνασίου Γέρακα και το ΙΑΤΡΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28/2  στις 6.30στη αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, ενημερωτική συνάντηση με θέμα:

  «Μαθαίνοντας να υποστηρίζω το παιδί μου στην εφηβεία» 

Η ενημέρωση αφορά μόνο σε γονείς - κηδεμόνες  και θα γίνει από την Διευθύντρια του Ι.Π.Κ. Παλλήνης την Ειρήνη Μπαρδάνη, Ψυχίατρο Παιδιών και Εφήβων και από την Σοφία Γεωργουτσάκου, Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια στο Ι.Π.Κ. Παλλήνης.

 

Το I.Π.K. Παλλήνης είναι διαγνωστική, συμβουλευτική και θεραπευτική δομή-πλαίσιο του 6ου Τομέα Ψυχικής Υγείας Παιδιών κι Εφήβων.  Σκοποί του I.Π.K. είναι:

  • H προαγωγή της ψυχικής υγείας των παιδιών, των εφήβων και των οικογενειών τους και η πρωτογενής πρόληψη.
  • H έγκαιρη κι έγκυρη εκτίμηση των προβλημάτων των παιδιών και των εφήβων σε συνεργασία με τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
  • H αντιμετώπιση των προβλημάτων με διάφορους τύπους παρεμβάσεων ανάλογα με το είδος και την βαρύτητα του προβλήματος: συμβουλευτική γονέων, οικογενειακή παρέμβαση, κ.α.
  • H συνεργασία με εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων άλλα και άλλους επαγγελματίες που είναι σ' επαφή με παιδιά κι εφήβους.

 

Το θέμα θα προσεγγισθεί με δύο σύντομες εισηγήσεις ώστε να δοθεί χρόνος για συζήτηση. Σαν εισαγωγικό σημείωμα οι δύο εισηγήτριες αναφέρουν:

Η περίοδος στη ζωή του ατόμου που αποκαλούμε εφηβεία αποτελεί ένα φυσιολογικό στάδιο ανάπτυξης  κατά τη διαδικασία ωρίμανσης. Οι αλλαγές που συντελούνται σε επίπεδο φυσιολογίας του οργανισμού και ψυχολογικής ανάπτυξης είναι ραγδαίες με επιπτώσεις ( μεταβολές) στην συμπεριφορά του παιδιού καθώς περνάει σταδιακά στην εφηβική και νεαρή ενήλικη ζωή.

Γνωστικά σχήματα (αντιλήψεις, πεποιθήσεις) τα οποία οι γονείς έχουν εσωτερικεύσει από την πατρική τους οικογένεια, πυροδοτούνται κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, τα οποία σε συνάρτηση με ακούσματα για τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά τη συγκεκριμένη ηλικιακή περίοδο, φόβοι των ιδίων των γονέων αλλά και αισθήματα ανεπάρκειας, ασυνείδητα τις περισσότερες φορές, αποτελούν ένα εκρηκτικό μείγμα για να φέρουν τους γονείς πολλές φορές σε αμηχανία και προβληματισμό στο πώς να διαχειριστούν  τις ραγδαίες αλλαγές συμπεριφοράς του/της έφηβου/ης.

Η παρούσα ομιλία στοχεύει στην ενημέρωση των γονέων για το τί συμβαίνει στον οργανισμό και ως εκ τούτου στη συμπεριφορά του εφήβου και θα συζητήσουμε τρόπους διαχείρισης των συνηθέστερων προβλημάτων που ανακύπτουν σε αυτήν την τόσο σημαντική μεταβατική φάση του ατόμου προς την ωρίμανση και ενηλικίωση.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 215 guests και κανένα μέλος