Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου, άνοιξε και νομοθετικά για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια, ο δρόμος για τη δικαίωση του αγώνα μας και την αποδοχή των προτάσεών μας.

levantisnewΜε την τροπολογία του άρθρου 33 του Ν.3164/2003, που ψηφίστηκε από την Βουλή, έγινε δεκτή η θέση μας να αντικατασταθεί το «Οβριόκαστρο/Βραγόνι» με τη θέση «Φοβόλες» μετά την έγκριση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης της νέας περιοχής.

Με την ίδια τροπολογία, δίνεται και η δυνατότητα να παραχωρηθεί και η διαχείριση του χώρου σε εμάς.

Με αυτή την αλλαγή, τα 540 στρέμματα στο «Οβριόκαστρο» αντικαθίστανται με 57 στρέμματα στις «Φοβόλες».

Αυτή η εξέλιξη, ακυρώνει στην πράξη τον ισχύοντα Περιφερειακό Σχεδιασμό, αφού όπως όλοι παραδέχονται, η έκταση στις Φοβόλες είναι πολύ μικρή για τις εγκαταστάσεις που προβλέπονται.

Στις εκθέσεις που συνοδεύουν την τροπολογία, όπως επίσης και στις τοποθετήσεις των εισηγητών, αναγνωρίζεται και γίνεται συνολικά αποδεκτή η Απόφαση 94/2011 του Δημοτικού Συμβουλίου που αναφέρεται στο χώρο, στις ποσότητες, στις μεθόδους επεξεργασίας, στη διαχείριση της μονάδας που θα εξυπηρετεί τους Δήμους Λαυρεωτικής και Σαρωνικού, αποκλειστικά.

Η ψήφιση της συγκεκριμένης τροπολογίας, δεν λύνει ολοκληρωτικά το πρόβλημα.

Η συνέχιση των προσπαθειών μας γίνεται σήμερα πιο επιτακτική, για να σβήσει σύντομα και οριστικά το «Οβριόκαστρο/Βραγόνι» από το Νόμο και να αλλάξει ο Περιφερειακός Σχεδιασμός όσον αφορά τις ποσότητες και τον τρόπο διαχείρισης.

Έχουμε μπροστά μας δύσκολο αγώνα για να πετύχουμε όλα όσα επιδιώκουμε.

Τα επόμενα κρίσιμα βήματα, απαιτούν ομοψυχία, συναίνεση και ενότητα.

Κάθε προσπάθεια ακύρωσης, θα έχει σαν αποτέλεσμα να αναβιώσει το φάντασμα του «Οβριόκαστρου».

Καθιστούμε υπεύθυνους και υπόλογους απέναντι στους πολίτες της περιοχής όσους προσπαθήσουν να ακυρώσουν αυτή την κατάκτηση.

Μέχρι σήμερα, συναισθανόμενοι το βάρος των ευθυνών μας, δεν μιλήσαμε για πολλά και πολλούς. Αφήσαμε αναπάντητες ακόμα και χυδαίες συκοφαντίες.

Στόχος μας ήταν και παραμένει, η δικαίωση των προτάσεών μας και η απαλλαγή της Κερατέας και ολόκληρης της Λαυρεωτικής από τα σκουπίδια της Αττικής.

Από δω και πέρα όμως, δεν θα χαριστούμε σε κανέναν. Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί η εκμετάλλευση του κρισιμότερου θέματος για προσωπικά οφέλη και για την πολιτική επιβίωση οποιουδήποτε.

Η περιοχή μας, πρέπει να σταματήσει να είναι όμηρος συμφερόντων και προσωπικών επιδιώξεων.

Οι πολυετείς αγώνες μας, που κορυφώθηκαν με τις 128 ημέρες παλλαϊκής αντίστασης, συνέβαλαν να γίνουμε η πρώτη περιοχή που κατορθώνει να ακυρώσει «κυβερνητικές αποφάσεις» και να επιβάλει την αναγκαιότητα της κοινωνικής συναίνεσης και αποδοχής στην υλοποίηση παρόμοιων έργων.

Ο αγώνας συνεχίζεται, μέχρι την πλήρη αποδοχή των προτάσεων μας.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 203 guests και κανένα μέλος