Αν το Υπουργείο αθετήσει, θα προχωρήσουν σε δυναμικότερες κινητοποιήσεις


Τετάρτη 10 Οκτωβρίου και οι μαθητές της Ανατολικής Αττικής συνοδευόμενοι από γονείς, Δημάρχους, Δημοτικούς συμβούλους φτάνουν στο κέντρο της Αθήνας, με πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να διαδηλώσουν για την έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με την στέρηση - ουσιαστικά - της δυνατότητας μετακίνησης των μαθητών από και προς τα Σχολεία, αφού δεν έχει δοθεί μέχρι σήμερα λύση, με τις περικοπές των κονδυλίων και με τις παλίνδρομες κινήσεις των αρμοδίων υπουργείων.

mathites-diadilonounΓράφαμε σχετικά και στο προηγούμενο φύλλο αφού το θέμα απασχολεί τουλάχιστον από τις 10 Σεπτεμβρίου που άνοιξαν τα σχολεία. Την περασμένη μάλιστα εβδομάδα είχαν κατέβει και πάλι κάποια σχολεία σε διαμαρτυρία.

Κοντά τους βρέθηκαν και οι βουλευτές της Ανατ. Αττικής Γιώργος Πάντζας και Παύλος Χαϊκάλης.

Στο Υπουργείο Οικονομικών παρέδωσαν ψήφισμα και τους ενημέρωσε ο Διευθυντής του γραφείου του Υπουργού(!) ότι θα δοθούν 140 εκατομμύρια για τη μεταφορά των μαθητών, αφού προηγουμένως το θέμα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Οι παρόντες Βουλευτές και οι Δήμαρχοι δήλωσαν ότι θα περιμένουν έως και το Σάββατο τη ρύθμιση του προβλήματος, διαφορετικά οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν από την προσεχή Δευτέρα.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

 

Στο ψήφισμά τους γράφουν μεταξύ άλλων: mathites-2

Οι υπογράφοντες Δήμαρχοι των Δήμων Κρωπίας Δημ. Κιούσης, Λαυρεωτικής Κ. Λεβαντής, Μαραθώνος Ι. Λουϊζος, Παιανίας Δημ. Δάβαρης, Παλλήνης Αθ. Ζούτσος, Ραφήνας-Πικερμίου Γ. Χριστόπουλος, Σαρωνικού Π. Φιλίππου και Σπάτων - Αρτέμιδος Χρ. Μάρκου της Ανατολικής Αττικής, μετά την εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χώρο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εξαιτίας των μεγάλων περικοπών της κυβέρνησης που μέχρι σήμερα ξεπερνούν το 50%, των μεγάλων ελλείψεων στα σχολεία και κυρίως του τεράστιου προβλήματος που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες με τη διακοπή των σχολικών μεταφορών, πρόβλημα που κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ολόκληρη τη σχολική χρονιά για χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα, και εκφράζοντας τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση των γονέων, των μαθητών αλλά και όλων των πολιτών που θα αναγκαστούν να επωμιστούν ένα ακόμα δυσβάσταχτο βάρος, ένα βάρος που η πολιτεία έχει την απόλυτη ευθύνη να αναλάβει, αποφασίσαμε από κοινού να προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι για την προσπάθεια της κυβέρνησης να μετακυλήσει το κόστος της εκπαίδευσης και της μεταφοράς των μαθητών επιβαρύνοντας οικονομικά τους γονείς και επισημαίνουν.

α) καταγγέλλουμε την ολιγωρία που έχει επιδείξει η πολιτεία για τα θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων,

β). ζητάμε να αυξηθούν άμεσα οι κρατικές επιχορηγήσεις προς την εκπαίδευση (οι οποίες έχουν περικοπεί μέχρι σήμερα κατά 50% σε σχέση με πέρσι), για να μπορούν οι σχολικές μονάδες να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους και να λειτουργήσουν ομαλά το φετινό χειμώνα.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 120 guests και κανένα μέλος