Οσοι κατοικούν στο Λαύριο θα γνωρίζουν για την EUROTERRA, που ξεκίνησε να φτιάχνεται το 2009 και είχε απασχολήσει το Νομαρχιακό Συμβούλιο κατ’ επανάληψιν, γιατί δεν είχε ούτε περιβαλλοντικές μελέτες και όμως είχε ξεκινήσει τις εργασίες για να χτίσει 12.000τ.μ. κτίσματα σε 107 στρέμματα γης. Για να αποφύγει δε την Περιβαλλοντική Μελέτη μιας τέτοιας τερατώδους κατασκευής, προχωρούσε με τη μέθοδο της σαλαμοποίησης. Είχε καταγγελθεί από τον νομαρχιακό σύμβουλο τότε Σταύρο Παπασταυρόπουλο και από τον Εμποροεπαγγελματικό σύλλογο Λαυρίου, αλλά και άλλους νομαρχιακούς συμβούλους, όπως η Ι. Στεργίου. (φύλλο 7ης 29/2/2010)

Αντιγράφοντας από το αρχείο μας, ο προηγούμενος Δήμαρχος Λαυρίου Δημ. Λουκάς είχε κάνει “στραβά μάτια” σε πολλά στραβά που επαρατηρούντο στην κατασκευή αυτή, αλλά και πολλές άλλες υπηρεσίες όπως είχε καταγγείλει ο Στ. Παπασταυρόπουλος τονίζοντας: «…Μέσα από ένα μνημόνιο που έχει συμφωνηθεί μεταξύ Δήμου και εταιρίας, ο Δήμος θα πάρει περίπου 300.000 ευρώ ανταποδοτικά και η εταιρία θα γίνει και χορηγός του Μπάσκετ. Ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δ.Σ. είναι και πρόεδρος του μπάσκετ, αντιλαμβάνεστε τι λέω».

Και αυτός ο ίδιος άνθρωπος, αρνείται σε ένα Νοσοκομείο που καλύπτει την υγεία παιδιών, και ζητάει να εξαιρεθεί της δασικής μορφής, (σήμερα είναι κρανίου τόπος από τις διαδοχικές πυρκαγιές), δεν δίνει αυτή τη γνωμοδότηση, ενώ είναι σύμφωνο το Υπουργείο Γεωργίας, σύμφωνο το Υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης, σύμφωνο το ΥΠΕΧΩΔΕ.…

Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλο σκαλί να κατέβουμε.».

 

Η Ομοσπονδία επαγγελματιών όλης της Ελλάδας, δια μέσου του προέδρου της Κερπελή, είχε μιλήσει προφητικά: «Ανάπτυξη σημαίνει παραγωγή. Εδώ μιλάμε για μεταπράτηση. Δεν έχω ακούσει κανέναν να μιλάει για ανάπτυξη η οποία θα στηρίζεται σε παραγωγή. Μόνο για αέρα. Για τη φούσκα του αέρα, για εμπόριο. Το εμπόριο έχει μεταπράτηση. Παίρνω, δίνω, κονομάω, κονομάς, κονομάει. Αυτό όμως είναι το κακό σπυρί που κάποτε σπάει. Είναι το σημερινό φιάσκο της εθνικής οικονομίας που μας έχει εξευτελίσει εθνικά, που μας έχει εξευτελίσει σαν ανθρώπους, σαν παράγοντες σαν θεσμό, σαν χώρα. Κάποτε πρέπει να σταματήσει αυτού του είδους η ανάπτυξη».

Το θέμα της euroterra επανέρχεται σήμερα, αφού οι επιπτώσεις της τερατωδους κατασκευής και των πολυκαταστημάτων τσακίζουν τους επαγγελματίες του Λαυρίου. Το θέμα θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 22/5..

Ωστόσο, ο Δήμος Λαυρεωτικής, απαντάει σε δημοσίευημα του Εμποροεπαγγελματοβιοτεχνικού Συλλόγου, γιατί την κατηγορεί σήμερα ότι “κλείνει τα μάτια”.  

 

ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΑΥΡΙΟΥ «Ο ΕΡΜΗΣ»

 

Με έκπληξη διαβάσαμε στην προχθεσινή ανακοίνωση της Διοίκησης του Εμποροεπαγγελματοβιοτεχνικού Συλλόγου Λαυρίου «Ερμής» να μας κατηγορούν ότι κλείνουμε τα μάτια στο θέμα της EUROTERRA και ότι αλλάξαμε θέση μετά τις εκλογές.

Σεβόμενοι την ιστορία και τους αγώνες του Συλλόγου, και πιστεύοντας ότι η ενότητα και η συνεργασία όλων είναι απαραίτητες για την πόλη και το δήμο μας, αποφεύγουμε να σχολιάσουμε το ύφος του κειμένου. Οφείλουμε όμως, να επισημάνουμε κάποια γεγονότα σχετικά με την EUROTERRA, το JUMBO και τη σημερινή Δημοτική Αρχή.

Το σημερινό καθεστώς στην ιδιοκτησία της EUROTERRA καθορίστηκε με τα ΦΕΚ του 2006 και του 2009 και με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Λαυρεωτικής από το 2004 μέχρι το 2008. Ποιοι, πώς και τι αποφάσισαν τότε, είναι γνωστό σε ολόκληρη την κοινωνία του Λαυρίου.

Από τις αρχές του 2011 έχουμε δηλώσει ότι είμαστε στο πλευρό του Συλλόγου και έτοιμοι να βοηθήσουμε όπως και όταν μας ζητηθεί.

...

Και πριν και μετά τις Δημοτικές Εκλογές κινηθήκαμε με μοναδικό στόχο τη νομιμότητα και την διεκδίκηση των συμφερόντων του Δήμου και της πόλης του Λαυρίου. Καθαρά και χωρίς παρασκήνιο και μυστικές συναντήσεις.

Αυτό αποδεικνύουν και οι αποφάσεις 92, 186/2011 και 108/2012 του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σχετικά με τη λειτουργία του JUMBO, γνωρίζει πολύ καλά η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου, ότι ο Δήμος δεν έχει καμία αρμοδιότητα σχετικά με την χορήγηση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας. Όπως επίσης γνωρίζουν, ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου εξέδωσε ό,τι βεβαιώσεις της ζητήθηκαν γι αυτό το θέμα από τον Σύλλογο.

... δεν καταλαβαίνουμε γιατί μας τοποθετούν στην ίδια πλευρά με όλους αυτούς που με τις αποφάσεις και τη στάση τους εδώ και χρόνια δημιούργησαν τετελεσμένα γεγονότα σε βάρος της κοινωνίας και των συμφερόντων της πόλης.

Λαύριο 16/5/2012
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 140 guests και κανένα μέλος