Η ιστορία επαναλαμβάνεται ποιος ξέρει πόσες φορές;;;

Ο τίτλος είναι παλιός. Γράφτηκε 31 Ιουλίου 2015 στην εφημερίδα ΕΒΔΟΜΗ, όταν η θάλασσα του ΠΙΚΠΑ, του πρώην ΚΑΜΠΙΝΓΚ και της Α’ ΠΛΑΖ γέμισαν λύματα.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται. Επαναλήφθηκε και πέρυσι 26/7/2016, όταν ξημερώματα κάποιοι πολύ πρωινοί λουόμενοι είδαν να βγαίνει “χείμαρρος” από το κανάλι που ξεκινάει από τη λεωφόρο και προχωράει μέχρι τη θάλασσα παράλληλα με τη μάντρα του ΠΙΚΠA, ένα φαιόχρωμο, ιδιαίτερα δύσοσμο, υγρό.

https://www.ebdomi.com/eidiseis-nea/11263-rypoi-lymaton-sth-thalassa-ths-voulas.html

Τώρα λοιπόν, Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017, μέρα μεσημέρι η θάλασσα έγινε καφετιά και η ατμόσφαιρα δυσώδης! Κάτοικοι κινητοποιήθηκαν, επικοινώνησαν και με ο Δήμο και προσπάθησαν να βρουν την αιτία, αλλά εις μάτην!

 

Ποιος ρίχνει λύματα στη θάλασσα;

 

Το ερώτημα πρέπει να απαντηθεί και να μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο με γαλάζιες σημαίες και πράσινα άλογα...

Πλέον η ευθύνη βαρύνει ιδιαίτερα τη Δημοτική Αρχή του Δήμου 3Β, μια που οι θάλασσες πέρασαν στα χέρια του για να τις διαχειριστεί. Δεν μπορεί κανείς πλέον να κρύβεται πίσω άγνωστες, πολυδαίδαλες υπηρεσίες!

Η ΕΥΔΑΠ αρνείται ότι είναι δικά της, το ΠΙΚΠΑ επίσης και κάθε φορά που συμβαίνει αυτό ανεβάζει κόκκινες σημαίες και κλείνει τη μοναδική παραλία στην Αττική για άτομα με αναπηρίες!

Και στην περυσινή ρύπανση είχαν τεθεί ερωτήματα στη Δημοτική Αρχή, αλλά δεν υπήρξαν ξεκάθαρες απαντήσεις.

limata paralia agogosΕμείς είχαμε ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα. Γράφαμε λοιπόν ότι: Υπάρχουν υποψίες ότι στην πλατεία Κρήτης απέναντι από το ΠΙΚΠΑ βρίσκεται ένα μεγάλο αντλιοστάσιο της ΕΥΔΑΠ που πρεσσάρει λύματα. Οπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν πράγματα, όταν συμβεί κάποια βλάβη ή κακή συντήρηση έχουν κάνει διαφυγή προς τη θάλασσα! Ετσι εξηγείται και ο “χείμαρρος” που περιέγραφε πολίτης, γιατί έπεφταν με πίεση.

https://www.ebdomi.com/eidiseis-nea/11302-lymata-stis-thalasses-voulas-varkizas-vouliagmenhs.html

Το ίδιο συνέβη και στις 21/8. Με πίεση έβγαιναν “σαν χείμαρρος”, όπως μας ενημέρωσε ο δημότης Γιάννης Τσόβολος που βρισκόταν εκεί και κολυμπούσε την ώρα εκείνη. Σχετική επιστολή έχει στείλει και δημοσιεύεται στη σελίδα 11.

ΤΟ ΠΑΚΟΕ λοιπόν έχει απόλυτο δίκηο που βγάζει μετά από μετρήσεις, μολυσμένη τη θάλασσα της Α’ πλαζ, του Δήμου 3Β και ακατάλληλη για κολύμβηση.

Οφείλει η Δημοτική Αρχή να βρει την άκρη και να επιβληθούν βαρύτατες κυρώσεις σε όποιον κρύβεται πίσω απ’ αυτή την αναισχυντία.

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Αγαπητη Εβδομη

Σημερα 21 /08/17, κατα τις δωδεκαμιση πηγα για μπανιο στην παραλια της Βουλας, διπλα απο το ΠΙΚΠΑ. Πηγα στην παραλια απο την εισοδο του πρωην Camping, πλησιαζοντας την ακτη νομιζα οτι πλησιαζα σε χαβουζα, δεν υπερβαλλω!!

Αρκετος κοσμος στην παραλια ορισμενοι απο αυτους ειχαν παει σε εναν τσιμεντενιο αγωγο απ`οπου βγαινανε βρωμονερα και πηγαινανε στην θαλασσα. Ήταν δε τετοια η ορμη τους που ειχαν κανει ενα αυλακι τουλαχιστον 2 μετρων πλατους, και γυρω στα 30 εκ βαθος. Προσπαθησα να βρω τον υπευθυνο της πλαζ, πλην ομως ηταν αδυνατον διοτι οπως με ενημερωσε η υπαλληλος στο ταμειο δεν μπορω να του μιλησω. Επικοινωνησα με τον αντιδημαρχο καθαριοτητος κον Παναγιωτη Σωτηροπουλο, του εξηγησα τι συμβαινει και με διαβεβαιωσε οτι θα επιληφθει του θεματος. Πραγματι μετα απο λιγη ωρα η ροη των λυματων σταματησε.

Αγαπητη Εβδομη δεν με ενδιαφερει, αν τα νερα ηταν βροχης η βοθρου? αν αυτο εγινε κατα λαθος.. κλπ.. κλπ... Εγω ενα εχω να πω ΑΙΣΧΟΣ!!! να εχουμε μια ωραια παραλια και καποιοι ασυνειδητοι να την βρωμιζουν μην υπολογιζοντας τα ατομα που κανουν μπανιο και ειδικα τα μικρα παιδια. Σημειωτεον ακριβως διπλα κανουν μπανιο τα παιδια με ειδικες αναγκες ΑΙΣΧΟΣ!!

Κλεινοντας θα ηθελα να προσθεσω το εξης: σημερα ετυχε και ειδαμε τα λυματα. Τι γινεται ομως οταν αυτα πεφτουν νυχτα στην θαλασσα και παμε αμεριμνοι το πρωι για μπανιο σε σκατονερα!!

Ευχαριστω για την φιλοξενια

Ιωαννης Τσοβολος

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 91 guests και κανένα μέλος