Η πρώτη ποδηλατοβόλτα 

Σύστημα κοινοχρήστων ποδηλάτων απέκτησε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, στην ανατολή του νέου χρόνου και ξεκίνησε τη λειτουργία τους με μία επίδειξη ποδηλατοβόλτας, την Τρίτη 3 Ιανουαρίου.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής, όπως εξήγησε ο Δήμαρχος, είναι να προωθήσει τις μετακινήσεις, στον καλλικρατικό δήμο 3Β, χωρίς αυτοκίνητα. Γι’ αυτό εγκατέστησε τους πρώτους τρεις σταθμούς κοινοχρήστων ποδηλάτων και θα ακολουθήσουν άλλοι τέσσερις. Οι τρεις πρώτοι είναι: ένας μπροστά στο Δημαρχείο στη Βούλα, ο δεύτερος μπροστά στο Ασκληπιείο και ο τρίτος στη Βουλιαγμένη. Οι επόμενοι τέσσερις θα τοποθετηθούν στη Βάρκιζα, στη Βάρη και μέσα στον αστικό ιστό της Βούλας.

Την εκδήλωση πλαισίωσε και ο οργανισμός Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) με τη διάθεση «Αγιοβασιλιάτικων σκούφων» έναντι συμβολικού τιμήματος (5,00€) για όσους το επιθυμούσαν, προσθέτοντας χρώμα στη βόλτα που ακολούθησε.

Πριν την έναρξη της ποδηλατοβόλτας, ο δήμαρχος Γρ. Κωνσταντέλλος σημείωσε ότι «νομίζω ότι η περιοχή μας διαθέτει την ωραιότερη εσπλανάδα όπου μπορεί κάποιος ποδηλάτης να κινηθεί και να ευχαριστηθεί τη φύση, τη θάλασσα, το πράσινο».

...«θεωρώ ότι είναι το πρώτο βήμα από πολλές αντίστοιχες ενέργειες για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε την κινητικότητα του κόσμου έξω και μακριά από μηχανοκίνητα μέσα», τόνισε ολοκληρώνοντας.

Στη συνέχεια η εταιρεία που εκπροσωπεί τα ποδήλατα (Easybike) εξήγησε τον τρόπο λειτουργίας του σταθμού ποδηλάτων.

Το σύστημα κοινοχρήστων ποδηλάτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί από συνδρομητές – κατόχους προσωπικής ηλεκτρονικής κάρτας αλλά και από περιστασιακούς χρήστες – κατόχους πιστωτικής κάρτας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση του συστήματος είναι η εγγραφή στην υπηρεσία, συμπληρώνοντας μια απλή φόρμα, η οποία θα βρίσκεται στο Δημαρχείο και στα ΚΕΠ του Δήμου, κατά την διάρκεια της πιλοτικής λειτουργίας των 60 ημερών.

Στην συνέχεια η χρήση του είναι απλή και σύντομη.

Η παραλαβή ενός ποδηλάτου γίνεται με εύκολο και γρήγορο τρόπο, ακολουθώντας 3 βήματα:

1. Επιλέγεις το ποδήλατο που επιθυμείς και πιέζεις το πλήκτρο που αντιστοιχεί στην κλειδαριά, που βρίσκεται το ποδήλατο. Με τη διαδικασία αυτή, ενεργοποιείται η ηλεκτρονική οθόνη που βρίσκεται πάνω στη βάση πρόσδεσης των κοινόχρηστων ποδηλάτων.

2. Εφόσον είσαι συνδρομητής – κάτοχος προσωπικής ηλεκτρονικής κάρτας, πλησιάζεις την προσωπική ηλεκτρονική κάρτα χρήσης στον “αναγνώστη” ακριβώς κάτω από την οθόνη.

3. Μόλις αναγνωριστεί η κάρτα, η κλειδαριά ανοίγει και το κοινόχρηστο ποδήλατο μπορεί να παραληφθεί και να χρησιμοποιηθεί.

Η επιστροφή ενός κοινόχρηστου ποδηλάτου, γίνεται με ακόμη πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο:

1. Επιλέγεις μια κενή θέση στις βάσεις πρόσδεσης.

2. Πιέζεις το πλήκτρο που αντιστοιχεί στην κλειδαριά της θέσης πρόσδεσης που επέλεξες και τοποθετείς το ποδήλατο στην κλειδαριά. Η ταυτότητα του κοινόχρηστου ποδηλάτου αναγνωρίζεται αυτόματα και η κλειδαριά ασφαλίζει, εκπέμποντας χαρακτηριστικό ήχο.

3. Επιλέγοντας το κατάλληλο πλήκτρο (YES/ΝΑΙ – NO/ΟΧΙ) δηλώνεις αν το κοινόχρηστο ποδήλατο που επέστρεψες είναι σε καλή κατάσταση.

Κατά την πιλοτική περίοδο λειτουργίας, η χρήση των ποδηλάτων θα είναι δωρεάν, ενώ στη συνέχεια θα υπάρχει μια χρέωση που θα ανέρχεται σε 1€ / ώρα.

podilata koinoxrista 2
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ποδηλατική βόλτα, με πρωτοπόρους το δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Παν. Σωτηρόπουλο, ενώ η αντιδήμρχος Νανά Καραγιάν δεν γνωρίζει ποδήλατο, οπότε δεν ακολούθησε. Το παρών έδωσε και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Ψαλλίδας.

Η “Μασκότ” της εκδήλωσης ήταν ο τραγουδιστής και κάτοικος του Δήμου 3Β Λευτέρης Πανταζής, γνωστός (Λε Πα).

Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν από το δήμαρχειο της Βούλας, ανέβηκαν στην κεντρική πλατεία και κατέβηκαν από τον παραλιακό δρόμο επιστρέφοντας ξανά στο δημαρχείο.

Για οποιαδήποτε βοήθεια στην χρήση του συστήματος κοινοχρήστων ποδηλάτων μπορείτε να επικοινωνείτε με το κέντρο υποστήριξης της υπηρεσίας, στο τηλέφωνο 210 3004441.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 168 guests και κανένα μέλος