Μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής 3Β καταγγέλει η αντιπολίτευση 

Η απόφαση να δημοπρατηθούν τα δημοτικά ακίνητα “Αγνάντι” και “Λασίθι”, συζητήθηκε και αποφασίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 19/10.

Και οι δύο επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα παραπάνω ακίνητα είναι πολλών ετών, είναι μισθωμένες από Βουλιαγμενιώτες και έχουν δείξει πολύ καλό “πρόσωπο”.

Ο Δήμαρχος, όμως, με το σκεπτικό ότι ο χώρος που βρίσκονται τα καταστήματα είναι κοινόχρηστος προχωρεί σε δημοπράτηση.

Εγινε μεγάλη συζήτηση για το αν ο χώρος είναι κοινόχρηστος ή κοινοφελής. Γιατί αν είναι κοινόχρηστος απαγορεύεται εμπορική χρήση, άρα δεν εμπίπτει στις κατηγορίες που μπορεί να ζητήσει παράταση ο μισθωτής. Αλλά, λέμε εμείς, αν είναι κοινόχρηστος χώρος κακώς υφίστανται καταστήματα. Κοινόχρηστο λέμε κάτι που είναι σε κοινή χρήση στους πολίτες.

Αν είναι κοινοφελής, είναι εμπορική η μίσθωση και μπορεί να δοθεί παράταση.

Ο δήμαρχος επικαλέστηκε τη νομική του υπηρεσία, η οποία τον διαβεβαιώνει ότι ο χώρος είναι κοινόχρηστος και μπορεί να προχωρήσει σε δημοπράτηση.

Βέβαια θέτει εν κατακλείδι και το αίτημα να βεβαιώσει η Πολεοδομία για το τί είναι ο χώρος, κάτι που δεν είχε προσκομίσει ο δήμαρχος ενώ είχε 4 νομικές γνωμοδοτήσεις!

Το “Αγνάντι” είχε καταθέσει στο προεδρείο εξώδικο, όπου επικαλείτο ότι ο χώρος είναι κοινοφελής και έχει γίνει ξανά ανανέωσης της μίσθωσης.

Το παιχνίδι είναι στημένο... επικαλέστηκαν οι μειοψηφίες

d.s.19.10 3BΣύσσωμη η πτέρυγα των αντιπολιτεύσεων διαφώνησε με την τακτική του δημάρχου, σημειώνοντας ότι ο χώρος είναι κοινοφελής και όχι κοινόχρηστος, και ζήτησε επίμονα βεβαίωση της Πολεοδομίας για το τι τελικά είναι.

Σημείωσαν επίσης ότι αν ο χώρος είναι κοινόχρηστος απαγορεύεται νομιμοποίηση αυθαιρέτου με το νόμο 4178, κάτι που όμως έχει γίνει και στα δύο ακίνητα.

«Τέσσερις γνωμοδοτήσεις των νομικών σας συμβούλων καταλήγουν ότι θέλουν γνωμοδότηση της Πολεοδομίας», επεσήμανε ο Διον. Κοντονής.

«Γιατί τέσσερις γνωμοδοτήσεις για ένα τέτοιο θέμα κύριε Δήμαρχε; Πότε έχει ξαναγίνει σε θέμα αυτό; Και όταν γνωρίζουμε ότι υπάρχουν γνωμοδοτήσεις α-λα-καρτ. Εχω την εντύπωση ότι πας να αλλάξεις τον γεωγραφοεπιχειρηματικό χάρτη της Βουλιαγμένης», σημείωσε ο Δημήτρης Δαβάκης.

«Η αλλαγή του σκηνικού είναι πασιφανής, όπως το περιέγραψε ο Δ. Δαβάκης. Εντός κοινοχρήστου χώρου δεν επιτρέπεται η υπαγωγή νομιμοποίησης. Είναι σαφές ότι αλλάζει ο επιχειρηματικός κόσμος. Το βλέπω σαν μεθόδευση. Δεν υπάρχουν γνωμοδοτήσεις στο φάκελο», είπε ο Θάνος Ματόπουλος.

 

Ο Κώστας Πασακυριάκος τόνισε: «Μια ξεκάθαρη πολιτική επιλογή. Οτι τις έκανε και η προηγούμενη· είναι σαφές. Εχω την εντύπωση με αφορμή την επένδυση στο Ελληνικό, στον Αστέρα, έχουμε αλλαγή του χάρτη. Είναι σε εξέλιξη. Ετσι θα ξαναμοιραστεί η πίτα και σε κεντρικό και σε τοπικό επίπεδο. Νομίζω ότι είναι βασικό χαρτί να υπάρχει η γνωμοδότηση της Πολεοδομίας. Κάτι καίει εδώ. Πολλές φορές, γνωρίζουμε, ότι μια νομική υπηρεσία παίρνει γνωμοδοτήσεις βάσει της πολιτικής της διοίκησης!».

«Οι συγκεκριμένοι χώροι θεωρώ ότι είναι κοινοφελείς και νομίζω ότι μπορούν να παραταθούν γιατί είναι εμπορικές μισθώσεις. Και θα πρέπει να βλέπουμε και άλλα στοιχεία εκτός από το να εισπράξει ο Δήμος. Εχουμε κακά προηγούμενα από το παρελθόν.

Διανύουμε περίεργες εποχές. Παγιωμένη απιστία σε επιχειρηματίες και θα πρέπει όταν έχουμε σωστούς επαγγελματίες να τους φροντίζουμε» τόνισε ο Δημήτρης Κιούκης.

σ.σ. Είναι γεγονός ότι ο Δήμος έχει χάσει εκατομμύρια από κακούς μισθωτές. Δεν είναι το χρήμα ο θεός, που επικαλέστηκε ο δήμαρχος πως “δεν θέλετε περισσότερα λεφτά για το Δήμο”; Επειδή χάσαμε τις αξίες μας ως πολίτες φτάσαμε στη σημερινή κατάντια...

Εγώ είμαι ο Πολεοδομία...

Στην εμμονή των συμβούλων να γνωμοδοτήσει η Πολεοδομία, ο Δήμαρχος δήλωσε ότι παίρνει την ευθύνη, ότι θα είναι αυτή που πρέπει· ότι την έχει προφορικά...

Σημειώνουμε ότι οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες δεν χρωστάνε και έχουν δείξει πολύ καλό επιχειρηματικό πρόσωπο.

η μίσθωση του ακινήτου προέκυψε από δημοπράτηση.

δεν χρωστάνε, πληρώνουν κανονικά τα μισθώματά τους,

― έχουν τουλάχιστον μία δεκαετία λειτουργία

Αυτά είναι τα τρία στοιχεία άλλωστε που ζητάει και ο νόμος προκειμένου να γίνει παράταση μίσθωσης και τα διαθέτουν όλα.

Δαβάκης, Ματόπουλος, Κοντονής ζήτησαν αναβολή του θέματος, προκειμένου να προσκομίσει το προεδρείο γνωμοδότηση της Πολεοδομίας, κάτι που δεν έγινε δεκτό. Καταψηφίστηκε με 14 όχι στην αναβολή και 10 ναί.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση (Κιούκης, Βαλάτας, Κοντονής, Σίνα, Κασιδόκωστας Ν., Μπελετσιώτης, Δρόσος, Δαβάκης, Ματόπουλος, Πασακυριάκος) καταψήφισαν τη δημοπράτηση.

Η υπόθεση όπως δείχνουν τα πράγματα θα κριθεί στα δικαστήρια, κάτι που επικαλέστηκε και ο δήμαρχος, βγαίνοντας όλοι ζημιωμένοι. Και οι επιχειρηματίες και ο δήμος και η κεντρική διοίκηση, που θα ασχοληθεί.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 352 guests και κανένα μέλος